De ce aleg iPhone şi nu altceva?

Nu pot să nu mă gândesc la faptul că eu am fost prima din familie în toate. Primele lucruri au fost aproape întotdeauna ale mele. Primele experienţe pentru ai mei părinţi au venit din partea mea.

Şi cum primul născut poartă pe umeri o responsabilitate enormă (zic asta cumva sub formă de glumă), eu am învăţat prima cum se “butonează” un telefon mobil.

Am crescut şi am urmărit cu interes toate schimbările în domeniu. 

Te întrebi cumva la ce schimbări mă refer? Când aveam eu vreo paisprezece ani, telefonul mobil era cât jumătate de cărămidă şi cântărea tot cam atât. Butoanele nu-i lipseau. Ecranul era lat de două degete. Iar textul apărea uşor explodat, astfel că nu afişa mai mult de două-trei rânduri deodată.

Cât despre banalele SMS-uri… acestea se trimiteau în mai multe tranşe dacă depăşeai numărul de caractere. O sută şaizeci.

Domeniul telecomunicaţiilor mi-a intrat în sânge fără acordul meu. Aşa se face că primul meu job după terminarea facultăţii a fost la un magazin Cosmote. Le povesteam clienţilor câte-n lună şi-n stele despre telefoane atunci când ne treceau pragul. 


Se spune că ataşamentul emoţional faţă de lucruri nu ne aduce vreun beneficiu, ci dimpotrivă. Cu toate acestea, mie mi se întâmplă să mă ataşez de obiectele cu care interacţionez în cea mai mare parte a timpului. În această categorie încadrez cu uşurinţă ebook readerul, laptopul şi telefonul. Cred că mi-ar fi greu fără ele. 

Nu auzisem încă de Steve Jobs când am ţinut pentru prima oară un iPhone în mână (nu pot spune că l-am butonat). Am simţit însă eleganţa în fiecare centimetru, la fiecare atingere a ecranului. Era altfel.

Am realizat ce înseamnă o interfaţă simplă, clară, intuitivă şi nu se compara cu nimic din ce văzusem până la momentul respectiv.

De atunci, am rămas fidelă acestei mărci şi din când în când mai fac şi câte un upgrade, când cred eu că merită.

Să vedem.

De ce aleg iPhone şi nu altceva?

Pentru că ştiu că nu mă închin la el să preia o comandă, ci mai degrabă mi se pare că îmi ghiceşte gândurile.

Pentru că în caz de comparaţie cu un alt smartphone, iPhone-ul trece cu brio toate probele.

Pentru că se simte şi se vede calitatea.

Pentru că era în care telefoanele se foloseau în special pentru a suna şi a trimite mesaje a apus demult.

Ar putea fi şi pentru că o am pe Siri. Ne împrietenim în timp. Nu prea o solicit, nu am motive.


Vei crede că e vorba de snobism. Nici pe departe. Pur şi simplu apreciez munca oamenilor ăştia şi faptul că produsele lor sunt altfel. Dacă de mâine device-urile Apple n-ar mai fi la modă, eu tot le-aş alege.

Tu ce ai alege şi de ce?

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply