Nădăjduiam că, odată cu temperaturile ceva mai ridicate, virusul va putea fi ţinut mai uşor sub control şi noi ne vom putea relua mare parte din activităţile obişnuite. Credeam că vom putea călători în iunie, aşa că abia aşteptam să ajungem cât mai aproape de data zborului programat de la sfârşitul anului trecut.

Zilele trecute, la o verificare rapidă a statusului rezervării, am aflat că situaţia nu e roz. Ba mai mult, conform statusului afişat pe site-ul Blue Air, primul zbor era deja anulat, în timp ce zborul de întoarcere afişa statusul On time.

Circulau tot felul de zvonuri în mediul online, în special în comentariile postărilor pe Facebook. Oamenii erau nemulţumiţi că nu primesc full refund. Recunosc că am avut emoţii în ceea ce priveşte procedura de returnare a sumei plătite în decembrie, fie ea şi sub forma unui voucher. Vom putea călători la un moment dat.

Încerc să nu mă las influenţată, de obicei, de recenziile negative. Am spus şi eu (în gând) multe la nervi, cumva trebuia să mă descarc. Atunci când s-a anulat zborul, deşi noi eram acolo şi trecusem prin toate formalităţile din aeroport sau când am stat ore bune în sala de aşteptare să se remedieze defecţiunile apărute din senin. Se spune că avioanele nu decolează decât dacă sunt în perfectă stare de funcţionare. Aşa că şi un simplu bec ars te poate ţine în aşteptare. E de înţeles şi de admirat. E pentru siguranţa noastră.

Mi-am făcut curaj să-i sun şi eu. Întâi m-am înarmat cu răbdare, după ce am recitit articolul lui Mihai. La a patra încercare, după aproximativ 20 de minute de aşteptare şi apeluri întrerupte subit, fără motiv, am avut noroc să-mi răspundă un operator. I-am explicat situaţia în care ne aflăm şi am căzut de acord că soluţia potrivită pentru noi era un refund pentru toată suma. Mai ales că vorbim de un pachet dus – întors şi un cod unic de rezervare. E logic: nu te poţi întoarce din moment ce nu ai plecat. Nici măcar în condiţiile în care e posibil ca zborul de întoarcere să aibă totuşi loc la data stabilită.

Cum poţi solicita voucherul?

Accesează Status rezervare

Aparent, cea mai simplă opţiune este să apeşi butonul Solicită voucher direct în rubrica Status rezervare, după ce introduci numele de familie şi codul rezervării şi apeşi Găseşte rezervarea.

În cazul meu, nu a funcţionat. Mi se deschidea o fereastră mică ce afişa codul Captcha, dar nu se întâmpla nimic după ce confirmam că nu sunt robot şi apăsam OK. Puteam să fac asta de nenumărate ori, ceea ce mi-a dat de bănuit.

Las oricum aici şi această opţiune, chiar dacă pe mine nu m-a ajutat. Uneori se întâmplă să fie şi eroare de browser. Dacă ai îndoieli, optează pentru altă variantă de contact.

Contactează Call Center

Aici ai trei opţiuni: Email, Telefon sau Agenţii. Bănuiesc că primele două sunt cele mai potrivite pentru situaţia în care ne aflăm. Iar eu m-am folosit de amândouă.

Pentru a afla numărul de telefon la care îi poţi contacta în funcţie de ţara în care te afli, e suficient să dai click pe Telefon.

Dacă trimiţi email prin intermediul formularului prezent pe site (alege categoria Zboruri modificate şi completează toate rubricile obligatorii) este mai mult decât suficient. Vei primi un răspuns pe adresa de email mai devreme sau mai târziu, în funcţie de numărul de solicitări.

Eu am primit confirmarea de full refund, împreună cu toate detaliile voucherului, în maxim 24 de ore. Deşi îi contactasem telefonic şi mi s-a comunicat codul prin telefon, am vrut să am dovada că voucherul a fost emis şi că detaliile sunt corecte. Nu-mi rămăsese decât să îl solicit şi în scris, în formular.

Nu mă pot plânge, întreaga procedură a decurs mai bine decât mă aşteptam. Aşa că feedback-ul meu este unul pozitiv. 😉

Sper că articolul meu te va ajuta.

Sursă foto reprezentativă: pagina de Facebook a Blue Air

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.


Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Inline Feedbacks
View all comments
Răzvan
3 months ago

O sa il anunt pe Mihai ca instructiunile lui au functionat 🙂