Relaxare în familie: 4 idei de activităţi ce implică tehnologia

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Înainte de a pleca din casa părinţilor mei, singura mea grijă era jobul. Să ajung la timp şi să fiu de folos. Funcţionam la capacitate maximă, pentru că atunci aveam timp pentru mine, în special seara, pe care îl foloseam pentru a mă relaxa. De câţiva ani, însă, s-au aglomerat responsabilităţile la uşa mea şi ziua pare că s-a scurtat.

Timpul pentru mine nu mai are loc în programul zilnic şi aproape deloc în rest, dacă e să facem o analiză pe termen lung. În aceeaşi situaţie se află şi soţul meu şi mare parte din populaţia planetei, cei care nu au făcut rost încă de un sat care să îi ajute să-şi crească copiii. Timp pentru mine s-a transformat în timp şi relaxare în familie. Nu e de refuzat, dar câteodată îmi este dor să îmi ascult gândurile fără să fiu întreruptă.

Relaxare în familie: 4 idei de activităţi ce implică tehnologia

Am sentimentul tot mai des că era în care trăim nu ne ajută să ne ţinem copiii departe de tehnologie. Dacă în copilăria mea timpul liber după şcoală însemna joacă în spatele blocului, astăzi timpul liber poate include desene animate pe calculator sau jocuri care dau dependenţă. Mă declar învinsă de virusul tehnologic, m-am contaminat prin adolescenţă cu el, dar încerc să limitez, pe cât posibil, accesul copilului meu pe perioade îndelungate. Măsura e cheia!

În acest context am decis să împărtăşesc cu voi 4 idei de activităţi care ne relaxează. 

Imortalizăm momente

Cu ani în urmă erau la modă aparatele foto digitale. Oricine avea unul. Noi încă le avem pe ale noastre, dar în prezent, fie că suntem acasă, într-o zi ca oricare alta, fie plecăm să explorăm împrejurimile, telefonul este nelipsit. La fel şi accesoriile smartphone, domeniu de interes pentru noi. Pentru a surprinde în pozele noastre cât mai mult din frumuseţea peisajelor folosim selfie stick-ul. Este o activitate care pe noi ne distrează şi ne relaxează deopotrivă. Pot spune că selectarea pozelor care vor ajunge la imprimare şi mai apoi în rame face parte din aceeaşi categorie.

Ascultăm muzică

Uneori simţim nevoia să evadăm din rutină, să ne eliberăm de grijile zilei. O persoană care a crescut şi a învăţat să simtă ritmul muzicii se va lăsa purtată de ea pentru a se relaxa. Va vedea în muzica preferată o portiţă spre tărâmul relaxării. Achiziţionarea setului de boxe Spacer este cea mai bună investiţie pe care am făcut-o în ultimul timp.

Citim poezii şi poveşti

Locuim într-o ţară vorbitoare de limba engleză, astfel că accesul nostru la cărţile cu poezii şi poveşti în limba romană este extrem de limitat. Aici intervine tehnologia. Un laptop şi o conexiune la internet ne aduce mai aproape de poveştile copilăriei, atât de îndrăgite de cei mici. Noi, părinţii, lucrăm în zile diferite şi formăm echipe de doi de cele mai multe ori. Le citim pe toate şi le discutăm intensiv, atât cât permite vocabularul unui copil de doar 3 ani.

Urmărim filme de animaţie

Având acasă o colecţie de filme pe hardurile noastre externe n-am reuşit să stăm departe de ele de când am devenit părinţi. O dată la câteva seri ne aşezam cu mic, cu mare în faţa proiectorului. De când a mai crescut juniorul am descoperit că există o mulţime de animaţii ce pot fi urmărite în familie. Cu toţii avem ceva de învăţat din ele. Şanse sunt să surprindeţi doar frânturi din film, dacă ai voştri copii sunt mai energici din fire. Dar cine spune că asta e un lucru rău? Rămâneţi cu esenţa poveştii şi cu starea de bine. Mai mult, cred că cei mici vă vor încărca şi pe voi cu energie.

Cu Spacer – IT comes home e din ce în ce mai uşor să vă relaxaţi după o zi de stat în bucătărie sau o zi de muncă solicitantă la job. Fiecare produs din portofoliul lor poate contribui la starea voastră de bine, la relaxare. Lăsaţi-vă inspiraţi!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 5
Sursă foto: 1 – creat cu Canva, 2,3 – Spacer

Leave a Reply