Bucătăria în care aş găti de drag

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:5 mins read

Fiecare zi va fi o nouă filă din poveste. Una care se va scrie în bucătărie, acasă, printre arome fel de fel şi gusturi dintre cele irezistibile. În bucătăria în care eu voi găti de drag. Pentru că, oricât de multă dragoste ne-ar trece prin stomac, la un moment dat tot ne invadează senzaţia de foame.

N-am fost niciodată o divă care nu trece pragul bucătăriei şi nici n-am de gând să devin una de-acum. Am un copil şi una dintre responsabilităţile mele este să-i creez amintiri pe care să le poarte cu el o viaţă întreagă. Dacă te-aş întreba ce gust are copilăria, ce mi-ai răspunde? Nu-i aşa că-ţi aminteşti de orezul cu lapte şi de multe alte bunătăţi precum gogoşi, plăcinte ori clătite? Ei bine, originea lor se află în bucătărie. Parol!

Bucătăriile, indiferent de mărime, ascund propriile lor secrete, iar dotările sunt în strânsă legătură cu dorinţele pe care le-au avut proprietarii atunci când le-au proiectat şi utilat.

Bucătăria în care aş găti de drag

Din moment ce ne trăim viaţa pe repede înainte şi timpul petrecut cu familia este din ce în ce mai limitat, ne este imposibil să nu ne dăm seama că avem nevoie de tehnologie în viaţa noastră. Cu toate acestea, bucătărie de vis, modernă sau cum vrei tu să o numeşti, poate însemna altceva pentru fiecare dintre noi. Am planuri de renovare, aşa că, dacă şi tu simţi că ai nevoie de o schimbare, sunt aici dacă vrei sa te inspiri din alegerile mele. E momentul ca timpul petrecut în bucătărie, în general, şi gătitul, în special, să se transforme în momente de plăcere pură.

Bucătăria în care aş găti de drag m-ar aştepta cu o chiuvetă din Fragranite. Nu întâmplător am ales să o pun pe primul loc. Domeniul chiuvete de bucătărie mă pasionează în mod special. Am eu un fix: să o văd pe a mea mereu curată, imaculată. Materialul Fragranite este rezistent şi asigură un nivel ridicat de igienă datorită tratamentului Sanitized. Din paleta de culori disponibilă, aleg Alluminio.

Bucătăria în care aş găti de drag ar fi dotată cu o plită Franke. O plită cu inducţie. Momentan, am doar una mică şi mobilă, îi cunosc punctele forte, de aceea aleg fără să stau pe gânduri. Pe lângă design-ul plăcut şi elegant, această plită are o serie de avantaje care o fac incontestabilă şi anume:

> Căldura nu se pierde – ea este generată direct în vasul de gătit, în timp ce restul suprafeţei rămâne rece;
> Alimentele se gătesc mai repede – indiferent că vrem să pregătim supe sau deserturi, plita va acţiona instant asupra vasului şi viteza de preparare a mâncărurilor va creşte considerabil;
> Se întreţine foarte uşor – suprafaţa de sticlă nu necesită îngrijire specială, se poate curăţa cu o lavetă umedă.

Bucătăria în care aş găti de drag ar avea nevoie şi de un cuptor Franke. Experienţa vine cu timpul, iar eu… recunosc, mai dau greş câteodată. Nu şi dacă includ acest cuptor pe lista de cumpărături pentru renovare. Ar ocupa detaşat postul de chef în bucătăria mea modernă cu asemenea avantaje:
> Tehnologia Dynamic Cooking reduce timpul de gătit cu până la 20%;
> Dotarea cu programe exclusive precum Meniu complet, Wellness, Pizza Plus şi alte 121 de reţete presetate.
> Afişaj touch pentru a gestiona toate cele 18 funcţii într-un mod simplu şi intuitiv.

Bucătăria în care aş găti de drag ar fi, desigur, dotată si cu o hotă Franke. Atât design-ul său deosebit, în armonie perfectă cu celelalte elemente din bucătăria mea, cât şi silenţiozitatea mă conving că această hotă e ceea ce-mi trebuie. Mai mult, funcţionează atât în modul de evacuare, cât şi în cel de recirculare. Ce-mi mai pot dori de la ea?

Make it wonderful

… spune Franke de fiecare dată, iar eu lansez cu această ocazie un trend. Al meu, cu produse Franke. Aceasta este bucătăria în care aş găti de drag. De dragul de a-mi vedea oamenii dragi fericiţi. Pentru că, uneori, fericirea vine şi din farfurie.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 1
Sursă foto: Franke

Leave a Reply