Minutul de Blogging IT #2

Bună!

Dacă tot suntem la capitolul analytics, zic să mai poposim puţin, să vedem cum putem conecta blogul la contul Google Analytics, pentru a beneficia de statisticile avansate pe care acesta ni le oferă.

Avem două variante: putem insera codul de urmărire direct în codul temei WordPress (pentru utilizatori avansaţi) sau putem instala un modul care să facă asta în locul nostru. Să le explic pe rând.

Instalare Google Analytics folosind codul de urmărire

  • Intră în contul tău Google Analytics;
  • Accesează Administrator în meniul din stânga > Cod de urmărire în mijloc > Copiază codul afişat în secţiunea Eticheta globală de site (gtag.js);
  • Lipeşte codul în fişierul header.php (găseşti Editorul de teme la rubrica Aspect, în meniul din Panou control WordPress).

Această variantă are un singur dezavantaj: trebuie să inserezi codul de urmărire în fişierul temei de fiecare dată când doreşti să schimbi tema sau să faci update la o nouă versiune.

Instalare Google Analytics cu ajutorul unui modul

Asta e cea mai simplă variantă şi este cea potrivită pentru începători.

  • Accesează Module > Adaugă modul;
  • Cele mai renumite poartă semnătura MonsterInsights şi ExactMetrics. Le găseşti cu o simplă căutare după termenul analytics. Alege unul dintre ele;
  • Urmează paşii de configurare şi gata.

Asta-i tot. Din acest moment, orice vizită pe blog va fi salvată în contul tău Google Analytics.


Sper să-ţi fie de folos articolul meu! Dacă ai sugestii de subiecte, le aştept cu drag în comentarii.

⮚ Citeşte şi Minutul de Blogging IT #1

Pe curând!

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply