2 thrillere ce merită citite în 2020

Asta-s eu. Din când în când devorez cărţile, citesc cărţi de peste 500 de pagini în două zile, evident sacrificând altceva, de cele mai multe ori somnul. Apoi mă întind două săptămâni sau mai mult cu o carte ceva mai subţire. La fel mi se întâmplă şi cu scrisul pe blog. Probabil nu doar mie. În fine, azi vreau să povestesc despre ultimele 2 cărţi citite, primele din 2020, ambele thrillere: Femeia ascunsă de E.G.Scott şi Fata dispărută de Gillian Flynn. Cred că sunt 2 thrillere ce merită citite în 2020.

De ce am ales să scriu despre amândouă într-un articol? Pentru că de la început, de când au ajuns la mine, le-am pus cumva în legătură. Mai exact, potrivit Entertainment Weekly, Femeia ascunsă reprezintă o saga maritală atât de sumbră încât, prin comparaţie, Fata dispărută de Gillian Flynn pare povestea de dragoste a deceniului. După ce am citit amândouă thrillerele pot spune că sunt de acord cu această afirmaţie.

Femeia ascunsă de E.G.Scott

Povestea cărţii se învârte în jurul triunghiului amoros format din Paul, Rebecca şi Sheila. O bună parte din carte, secvenţele înainte şi după mă derutau. Mai apoi erau capitolele Rebeccăi, despre care nu ştiam ce să cred, ea fiind dependentă de medicamentele opioide, dependenţă scăpată de sub control, având ca rezultat o realitate distorsionată. Vede minciuni acolo unde nu există, se simte trădată şi se lasă afectată de gelozie.

Mă tot gândeam cine ar putea fi femeia dispărută şi am aflat destul de târziu, cred că după jumătatea cărţii. Nu vă dezvălui nimic, va trebui să descoperiţi voi fiecare piesă de puzzle şi să trageţi propriile concluzii. În final, privind povestea în ansamblu, mi s-a părut că Paul şi Rebecca sunt sortiţi destinului tragic, chiar dacă iubirea nu lipsea din relaţia lor. Iar Sheila a profitat de fiecare scăpare a lor, a amândurora. După o asemenea lectură, ajungi să te întrebi cât de bine îţi cunoşti partenerul şi cât de transparentă este relaţia în care te afli. Te zguduie din temelii, te ţine cu sufletul la gură, te uimeşte şi stârneşte emoţii despre care poate nu ştiai că există. Acesta este efectul cărţii din perspectiva mea.

Fata dispărută de Gillian Flynn

Entertainment Weekly avea dreptate. Privind prin comparaţie, această carte este mult mai uşor digerabilă. Are misterele ei, dar dacă ai nimerit la ea după Femeia ascunsă, sigur ţi se vor părea şi ţie un fleac. Drept dovadă, am zăbovit pe ea mai mult de o săptămână, lucru care nu prea mi se întâmplă când e vorba de thrillere.

Aici e cuplul ideal atunci când cei doi parteneri pretind că sunt altcineva. Când sunt ei înşişi, relaţia dintre Nick şi Amy este incendiară, explozivă, dusă la extrem. Iar Amy este (oh, Doamne!) centrul poveştii. O femeie capabilă de a crea scenarii până la cele mai mici detalii, pe care apoi le lansează pentru a distruge. Nu contează dacă e vorba de soţul ei sau de un pretendent din liceu. Atâta timp cât îi stă în cale şi nu îi face pe plac, îl face să piară sau îi face probleme cât pentru o viaţă întreagă. Finalul mi s-a părut senzaţional, n-am crezut că se poate ajunge în acea situaţie.

Ei bine, sper că v-am făcut curioşi. Iată 2 thrillere ce merită citite anul acesta.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Distribuie articolul:

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 2 Comments

  1. Diana

    Am văzut filmul Fata dispărută și mi-am zis că neapărat trebuie să citesc cartea. Am lăsat doar timpul să treacă pentru a nu mai fi sub influența filmului. Cred că anul acesta o voi citi. Acum m-ai făcut curioasă și în legătură cu Femeia ascunsă.

    1. Rox

      Femeia ascunsa e brrr. 😄 Vezi tu in ce ordine le citesti. Eu n-am calculat si cand am citit Fata disparuta ma plictiseam pe alocuri 😂

Leave a Reply