Nu demult vă vorbeam despre posibilitatea de a adăuga o semnătură profesională în email-uri. Cred că v-ar interesa să aflaţi şi paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a crea adrese de email personalizate în CPanel (în cazul în care aveţi domeniu şi spaţiu de găzduire).

Citeşte şi Cum să-ţi creezi propria semnătură profesională pentru email-ul blogului?

Cum arată o adresă de email personalizată?

Înainte de toate, vreau să vă spun că eu am avut adresă personalizată încă de când mi-am cumpărat domeniul prin WordPress.com. Paşii pe care i-am urmat atunci îi găsiţi aici (am folosit Zoho Mail).

O astfel de adresă este de forma utilizator@domeniu.ro, unde utilizator poate fi un nume, admin, contact sau ce vi se pare vouă relevant.

Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi?

Dacă v-aţi cumpărat domeniu şi găzduire, ar trebui să aveţi acces la CPanel, panoul unde puteţi verifica tot ce are legătură cu site-ul, de la spaţiul disponibil rămas pe server la fişierele WordPress.

După ce vă logaţi în CPanel, căutaţi pe pagină secţiunea Email şi selectaţi Email accounts.

În pagina care s-a deschis veţi vedea numărul de adrese de email ce pot fi asociate domeniului în mod gratuit şi un buton de adăugare adresă. Eu am salvat strict chenarul care vă interesează pe voi din toată pagina.

În continuare, vi se vor cere detaliile necesare pentru crearea adresei de email:

  • utilizator: cum vă spuneam şi mai sus, puteţi alege ce nume doriţi, dar vă sugerez să creaţi cel puţin o adresă oficială de forma contact@domeniu.ro sau admin@domeniu.ro. Atenţie! Dacă aveţi mai multe domenii găzduite pe acelaşi server, alegeţi şi domeniul care vă interesează. Dacă daţi click pe domeniu, vă va apărea toată lista;
  • parola: puteţi genera o parolă puternică apăsând butonul Generate sau puteţi introduce manual parola dorită. Copiaţi parola într-un document pentru a o putea folosi ulterior;
  • spaţiu de stocare: introduceţi valoarea maximă pe care vreţi să o alocaţi ca spaţiu de stocare pentru adresa de email. Eu am grijă să şterg email-urile de care nu mai am nevoie, nu se vor aduna prea multe, aşa că am introdus 512.

Pe pagină mai sunt şi alte opţiuni, cum ar fi trimiterea automată a unui email cu instrucţiuni de configurare. Eu nu am intervenit asupra lor.

Am salvat setările şi voilà, adresa mea de email este activă.

adrese de email personalizate

Cum o puteți modifica/şterge?

În dreptul adresei, după salvare, apar următoarele opţiuni:

  • Check email mă trimite să-mi verific email-urile direct în browser, nu înainte de a alege clientul preferat (în cazul meu, roundcube sau horde);
  • dacă accesez Manage pot modifica parola şi alte detalii legate de cont;
  • Connect devices îmi oferă setările de configurare pentru aplicaţia de email dorită (în cazul meu, setări automate pentru iPhone sau setare manuală pentru Thunderbird pe laptop). Nu e musai să faceţi asta, puteţi citi email-urile direct în browser-ul pe care îl folosiţi de obicei;
  • bineînţeles, apare şi butonul de ştergere, Delete, foarte util dacă mă răzgândesc.

Sper că veţi găsi util acest tutorial. Vor mai urma şi altele.

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.


Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Diana
7 months ago

Chiar e foarte util, voiam să îmi fac de multă vreme o adresă personalizată. 😁

Roxana
6 months ago

Multumesc frumos, o sa imi fie de mare ajutor. 🙂

Izabella
6 months ago

Heeey, mamico! Foarte util! Trebuie sa il intreb si eu pe frate-meu daca pot sa fac si eu asta :))).