De fapt, am fost mereu în căutarea unui motto care să mă reprezinte și totodată l-am avut cumva în fața ochilor, cel puțin în ultimul deceniu, chiar dacă nu îl știam rosti. Abia acum, la doi ani de blog, l-am rostit clar și răspicat pe cel care îmi aparține.

Citește și Articol aniversar: 1 an de blog

L-am avut în fața ochilor…

… atunci când, abia plecată din orașul natal ce avea doar câteva străzi, m-am găsit la facultate, în mijlocul unui oraș imens, și îmi era teamă să nu mă pierd dacă plec în căutarea anticariatului X de pe strada Y, singurul care mai avea Don Quijote pe stoc. Am găsit mai târziu și curajul de a pleca în necunoscut. Cum altfel decât… la pas? Fără iPhone, Google Maps și date mobile. Și tare mi-a plăcut.

… atunci când nu știam mare lucru despre finanțe și cum să împac furnizorii magazinului IT la care lucram de numai cinci luni, dar am preluat încrezătoare conducerea pentru aproximativ o lună. M-am descurcat excelent și da, aș avea curajul să îndrăznesc iar.

… atunci când mă săturasem să îmi chem vecinii să mă ajute cu instalarea sistemului de operare pe PC. Nu e mare filosofie (sau poate la Windows XP era), dar curajul nu mi-a lipsit. Nu am cuvinte să vă explic ce am simțit când am văzut fereastra colorată pe monitor. Reușisem!

… atunci când, într-o altă țară, ce vorbește o altă limbă, pe care eu o învățasem diferit și abia o stăpâneam la nivel conversațional din cauza accentului, am reușit să cer îndrumări în privința autobuzului care ar fi trebuit să mă ducă acasă.

… atunci când, cu un bebe mic, de doar 5 luni, am avut curaj să-mi fac un blog și mi l-am asumat de la început, deși uneori îmi doream să reintru în anonimat, ca să nu fie nevoie să-mi cenzurez articolele. Să scriu ce mă doare fără să mă știe nimeni. Aș fi putut crea un alt blog pentru asta, dar unde ar fi rămas Jurnal de Mămică? Mi-am dorit să învăț să mă descurc singură în tot ce presupune blogging-ul (parte tehnică) și am săpat în multe direcții după informații. Îmi bat capul cu teme, personalizări, logo-uri și palete de culori. Uneori, când îmi permite timpul, împărtășesc cu voi ce-am mai descoperit. Toate acestea sunt posibile pentru că am curaj, am încredere, îndrăznesc.

… atunci când, între treburi casnice, job de weekend și pamperși, am găsit timp și pentru SuperBlog, pentru mine. Se numește: am avut curaj! Prietenii știu de ce. 😉

Și atunci, ce motto mi s-ar potrivi mai bine decât acesta?


P.S.: Scuzați engleza, îmi place foarte mult cum sună ☺️

La mulți ani și la mai mare, Jurnal de Mămică! Doi au trecut deja. Vă mulțumesc! ❤️

Foto reprezentativă: Unsplash

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.


Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Razvan
7 months ago

Un motto motivational 🙂