Meniu Închide

Cum să-ţi creezi propria semnătură profesională pentru email-ul blogului?

semnătură profesională pentru email

Căsuţa de email a unui blogger este, după părerea mea, spaţiul în care iau naştere cele mai multe colaborări. Unii dintre bloggeri nu investesc în domenii proprii, ci aleg variantele gratuite. Este alegerea fiecăruia şi, până la urmă, cred că aceasta este evoluţia firească. Totodată, consider că este mereu loc de mai bine şi că schimbările sunt binevenite în orice moment.

Un blog pe o platformă gratuită poate avea o căsuţă de email din aceeaşi categorie (Gmail, Yahoo). Asta înseamnă că nu-i poţi personaliza extensia, pentru a coincide cu adresa web a blogului. Dar ce-ai spune de o semnătură profesională pe care să o foloseşti în subsolul fiecărui email trimis?

Ideea asta îmi tot dă târcoale de ceva timp. Când mi-am creat blogul gratuit, am creat şi o adresă de Gmail pe care să o folosesc în mod oficial. Aveam acolo o semnătură destul de simplă, ce includea numele şi adresa blogului. Evident că nu m-a mulţumit.

Aşa că am încercat zilele trecute să creez una online şi, după ce am testat câteva site-uri de profil, am ajuns pe Gimmio. Ţi-l recomand şi ţie. Nu ai nevoie de cont pentru a crea semnături pe site-ul lor. Un click pe New signature îţi va afişa o serie de 40+ template-uri din care poţi alege.

Fiecare template poate fi previzualizat în partea din dreapta (exact ca în imaginea de mai sus). În momentul în care te-ai hotărât asupra unuia, poţi apăsa Apply pentru a-l putea edita sau Close preview pentru a alege alt template.

După ce ai făcut toate modificările necesare, apasă butonul Install signature, apoi Click here în stânga.

Felicitări! Acum poţi lipi semnătura cu click dreapta în setările contului tău de email, la rubrica dedicată.

Nota 1: În timpul editării, poţi renunţa la unele rubrici (ştergi toate detaliile, inclusiv tag-urile) dacă nu te reprezintă. Eu am renunţat la rubricile cu numere de telefon şi la adresă. Dacă nu doreşti să incluzi link-uri către reţelele sociale, le poţi elimina pe rând.
Nota 2: Pentru a putea insera logo-ul tău, trebuie să ştergi imaginea din template (Remove în meniul din stânga). Eu l-am redimensionat la 60%, ocupa prea mult spaţiu la 100%, chiar dacă era mic.
Nota 3: Am şters link-ul Get your own signature de la final, după lipirea în setările email-ului.
Nota 4: Această semnătură poate fi folosită şi de către deţinătorii de adrese personalizate, cu bloguri pe domeniu, însă nu direct în Webmail.

Eu o folosesc deja în Gmail (adresa veche), aplicaţia de email disponibilă pe iPhone şi în Thunderbird pe laptop (aceasta din urmă a fost posibilă prin lipirea codului HTML în rubrica dedicată).

Nu uita să îți trimiți un email de test. Sper că-ţi va fi de folos articolul meu!

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Related Posts

9
Tu ce ai de spus despre asta?

avatar
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tutorial - Cum vă creaţi adrese de email personalizate? ~ Jurnal de MămicăRazvanGrațiela VladAndreeaRoxana Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Catalina
Vizitator

Foarte bine explicat și foarte util acest articol, Rox 🙏
Eu la fel foloseam clasica semnătura, dar asta este o idee, am sa o încerc și eu.
Multumesc frumos!

Andreea
Vizitator

Foarte util acest articol… Nu știam.. mai aflu cate ceva
Eu sunt pe platforma gratis

Grațiela Vlad
Vizitator

Drăguț subiect!! Și foarte util. Chiar nu m-aș fi gândit sa scriu despre asta, deși ai dreptate, este extrem de important!

Felicitări!!

Razvan
Vizitator

Utile informații, cred că tot așa voi genera și eu semnăturile 😀

trackback

[…] ⇢ Citeşte şi Cum să-ţi creezi propria semnătură profesională pentru email-ul blogului? […]