Cum să-ţi creezi propria semnătură profesională pentru email-ul blogului?

 • Post author:
 • Post category:WordPress
 • Reading time:3 mins read

Căsuţa de email a unui blogger este, după părerea mea, spaţiul în care iau naştere cele mai multe colaborări. Unii dintre bloggeri nu investesc în domenii proprii, ci aleg variantele gratuite. Este alegerea fiecăruia şi, până la urmă, cred că aceasta este evoluţia firească. Totodată, consider că este mereu loc de mai bine şi că schimbările sunt binevenite în orice moment.

Un blog pe o platformă gratuită poate avea o căsuţă de email din aceeaşi categorie (Gmail, Yahoo). Asta înseamnă că nu-i poţi personaliza extensia, pentru a coincide cu adresa web a blogului. Dar ce-ai spune de o semnătură profesională pe care să o foloseşti în subsolul fiecărui email trimis?

Ideea asta îmi tot dă târcoale de ceva timp. Când mi-am creat blogul gratuit, am creat şi o adresă de Gmail pe care să o folosesc în mod oficial. Aveam acolo o semnătură destul de simplă, ce includea numele şi adresa blogului. Evident că nu m-a mulţumit.

Aşa că am încercat zilele trecute să creez una online şi, după ce am testat câteva site-uri de profil, am ajuns pe Gimmio. Ţi-l recomand şi ţie. Nu ai nevoie de cont pentru a crea semnături pe site-ul lor. Un click pe New signature îţi va afişa o serie de 40+ template-uri din care poţi alege.

Fiecare template poate fi previzualizat în partea din dreapta (exact ca în imaginea de mai sus). În momentul în care te-ai hotărât asupra unuia, poţi apăsa Apply pentru a-l putea edita sau Close preview pentru a alege alt template.

După ce ai făcut toate modificările necesare, apasă butonul Install signature, apoi Click here în stânga.

Felicitări! Acum poţi lipi semnătura cu click dreapta în setările contului tău de email, la rubrica dedicată.

Nota 1: În timpul editării, poţi renunţa la unele rubrici (ştergi toate detaliile, inclusiv tag-urile) dacă nu te reprezintă. Eu am renunţat la rubricile cu numere de telefon şi la adresă. Dacă nu doreşti să incluzi link-uri către reţelele sociale, le poţi elimina pe rând.
Nota 2: Pentru a putea insera logo-ul tău, trebuie să ştergi imaginea din template (Remove în meniul din stânga). Eu l-am redimensionat la 60%, ocupa prea mult spaţiu la 100%, chiar dacă era mic.
Nota 3: Am şters link-ul Get your own signature de la final, după lipirea în setările email-ului.
Nota 4: Această semnătură poate fi folosită şi de către deţinătorii de adrese personalizate, cu bloguri pe domeniu, însă nu direct în Webmail.

Eu o folosesc deja în Gmail (adresa veche), aplicaţia de email disponibilă pe iPhone şi în Thunderbird pe laptop (aceasta din urmă a fost posibilă prin lipirea codului HTML în rubrica dedicată).

Nu uita să îți trimiți un email de test. Sper că-ţi va fi de folos articolul meu!

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 8 Comments

 1. Catalina

  Foarte bine explicat și foarte util acest articol, Rox 🙏
  Eu la fel foloseam clasica semnătura, dar asta este o idee, am sa o încerc și eu.
  Multumesc frumos!

  1. Rox

   Cu mare drag! Și mulțumesc de apreciere ❤️

 2. Andreea

  Foarte util acest articol… Nu știam.. mai aflu cate ceva
  Eu sunt pe platforma gratis

  1. Rox

   Mulțumesc, Andreea! Spor la personalizări!

 3. Grațiela Vlad

  Drăguț subiect!! Și foarte util. Chiar nu m-aș fi gândit sa scriu despre asta, deși ai dreptate, este extrem de important!

  Felicitări!!

  1. Rox

   Mulțumesc pentru apreciere, Grațiela! 😍

 4. Razvan

  Utile informații, cred că tot așa voi genera și eu semnăturile 😀

  1. Rox

   Să ai spor, Răzvan! 😁

Leave a Reply