Aventura SuperBlog – prima mea participare la o ediţie de toamnă

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:4 mins read

La începutul lunii septembrie împărtăşeam cu voi, din nou, emoţia înscrierii în competiţia SuperBlog. Abia atunci mi-am dat seama că dă dependenţă, că nu pot sta deoparte. Nu am zis eu că îmi plac deadline-urile? Azi m-am întors să vă povestesc cum a fost aventura SuperBlog, prima mea participare la o ediţie de toamnă.

Am început competiţia cu un entuziasm şi cu o determinare ce nu păreau să pălească în timp. Eram, într-un cuvânt, zen. Vorba aia: eram la a doua participare şi ştiam ce mă aşteaptă.

Mi-am propus de la început să nu mă las influenţată de notele pe care le voi lua, pentru că într-o competiţie nu poate câştiga toată lumea, oricât de mult ne-am dori asta. Totuşi, n-am reuşit să ţin la distanţă nici dezamăgirile şi nici frustrările. Nu le-am permis însă să mă afecteze şi n-am apelat nici de data asta la contestaţii.

Îi spuneam soţului, într-o doară şi fără să am mari aşteptări, că îmi doresc să termin maratonul în primii 20. Prin urmare, îl stresam pe el, mai ales în zilele cu deadline, deoarece o penalizare pentru întârziere m-ar fi putut împiedica să mă menţin acolo unde îmi doream.

SuperBlog este, fără doar şi poate, o cursă de rezistenţă, cu stres şi adrenalină din plin. La un moment dat, tot te ajunge oboseala. Primeşti brief-ul, cerinţele tehnice şi un termen de şapte zile, în care poţi să te documentezi şi să-ţi scrii articolul. În realitate, pot spune că acest termen se micşorează şi, dacă nu reuşeşti să ţii pasul cu ritmul alert, poţi ajunge să acorzi maxim două zile fiecărei probe, când vrei să te încadrezi în termen.

Am fost pe punctul de a renunţa, mă copleşiseră toate şi nici nu mă puteam axa în totalitate pe scris cu copilul lângă mine. Se întâmpla fix înainte de deadline-ul probei cu numărul 7. Dacă aș fi renunţat, n-aş fi avut ocazia să mă bucur de punctajul maxim de la proba 8.

Per ansamblu, mă declar mulţumită de evoluţia mea în această ediţie. În condiţiile în care am scris mai mult de 20 de articole cu glas de copil pe fundal, zic eu că suntem bine. S-a întâmplat asta pentru că, fix când aveam mai mare nevoie de linişte, se nimerea să sară peste somnul de amiază. Ştiţi cum e cu somnul de amiază, dacă aveţi minim un copil acasă, de regulă mai mare de doi ani. Apoi, nici noaptea n-aveam mai mult noroc: când eram în plin proces de creaţie şi curgeau ideile, începeau să se audă zgomote pe monitor, semn că trebuie să întrerup orice. Iar, în celelalte nopţi, pur şi simplu nu am găsit motivaţia de a încerca din nou.

Cum m-am descurcat?
Eroic, cu ajutorul atenţiei distributive. Pe de o parte, îi răspundeam copilului la întrebări, pe de alta, tastam de zor articolele pentru SuperBlog. Aşadar, mulţumesc şi aici, Mona, pentru feedback-ul detaliat. Cu ajutorul lui, am aflat că textului meu i-a lipsit, pe alocuri, fluenţa, iar mie, încă o pereche de ochi care să citească cu mai mare atenţie cerinţele.

Pe toată durata ediţiei de toamnă, am trimis în blogosferă 20005 cuvinte, sub forma a 28 de articole. Am primit la schimb 8 note sub 90, 19 între 90 şi 99 şi una de 100. Le găsiţi pe toate, dacă sunteţi curioşi, alături de articolele cu care am participat, pe o pagină dedicată, aflată în meniul blogului. Sufăr de transparenţă acută.

La final de ediţie, mi-am îndeplinit dorinţa de a termina în primii 20. Am terminat pe locul 19 ❤️ (138 de concurenţi au participat la cel puţin o probă) şi sunt finalistă împreună cu alţi 50 de concurenţi! Aşa se încheie cea mai recentă aventură SuperBlog!

Mulţumesc prin intermediul acestui articol organizatorilor (Claudia şi Albert) pentru şansă, juriilor pentru apreciere şi, nu în ultimul rând, vouă, cititorilor, pentru că mi-aţi fost alături în aceste două luni şi pentru că m-aţi luat uneori prea în serios.

Voi mai participa?
Nu promit! Sunt şanse fifty-fifty. Cred că aş mai aştepta câţiva ani, măcar până pleacă la facultate 😅 Ştiu sigur că vă voi anunţa din timp, ca de obicei, dacă mă răzgândesc!

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 6 Comments

 1. Diana

  Felicitări, draga mea! Toți finaliștii sunt campioni. SuperBlog-ul de toamnă nu e o competiție ușoară!

  1. Rox

   Multumesc mult, draga mea! Intr-adevar, am simtit-o pe pielea mea 😀

 2. Anaphielle

  Felicitări, Roxana! Mult succes în tot ceea ce îți propui!

  1. Rox

   Multumesc, asemenea, Dana! <3

  1. Rox

   Multumesc, Oana! Succes si tie!

Leave a Reply