Turist în România în sezonul rece – ce ţinute îi aleg?

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:3 mins read

“Venit la schimb de experienţă sau nu, eu tot îl consider turist în România. Să ai ocazia să mergi la job într-o altă ţară pentru o săptămână… E una dintre situaţiile pe care eu le consider cool. Sper ca ţinuta pe care şi-a ales-o pentru călătorie să fie potrivită pentru condiţiile meteo de la noi. Ce ţinute îi aleg să mă pot încadra în bugetul de 2000 de lei, pus la dispoziţie de compania la care lucrez? Toate se scumpesc, bugetul rămâne acelaşi în fiecare an!”

La asta mă gândesc eu în aeroport, în aşteptarea cursei nigeriene. Am pregătit şi o placardă cu numele lui. Nigerienii ăştia seamănă între ei, sigur nu-l voi recunoaşte.

N-apuc să-mi fac ordine în gânduri că văd un bărbat înalt, masiv, îndreptându-se spre mine. Este îmbrăcat într-un costum popular, alb cu motive florale, dar destul de subţire la prima vedere.

-El e, îmi zic. Tope, Dumnezeu mi te-a trimis în dar! Te reprezintă numele. Bun venit în România!

-Mmmda, mulţumesc… Ce-i cu frigul ăsta?

-Cred că glumeşti! N-ai găsit o ţinută mai potrivită pentru această călătorie?

-Părinţii mei… N-ai vrea să ştii!

Aşa e, nu e treaba mea. Îi explic însă că avem un buget prestabilit pe care îl putem folosi pentru a-i înnoi garderoba.

Am experienţă, nu e prima dată când fac pe ghidul. Answear m-a scos mereu din încurcătură şi o va face şi de data asta.

ţinute

-În primul rând, ai nevoie de o geacă de iarnă şi de o pereche de papuci impermeabili. Espadrilele cu care ai venit nu te ajută aici. 859.8 lei împreună. Acum să alegem pantaloni şi pulovere pentru toată săptămâna.

-O bluză din bumbac cu mânecă lungă, două tricouri, două cămăşi, cinci pulovere, un sacou şi trei perechi de pantaloni sunt suficiente, zic eu. Astea-s ţinutele. Încă 1002.6 lei. Coşul de cumpărături afişează suma totală de 1862.4 lei. Şosete ţi-ai adus? îl întreb.

-Nu port de obicei…

-4 perechi, doar 89.9 lei!

Au mai rămas 47.7 lei. Am cumpărat şi un portofel, fără să-i mai spun. Era doar 46,9 lei. Aşa îşi va ţine cardurile împreună şi nu le va rătăci prin buzunarele gecii. 

-1999.2 lei. Comandă finalizată cu succes. Livrare gratuită. Ar fi fost păcat să ratăm toate reducerile astea! Şi-acum, ce zici? Mi s-ar potrivi un job de consultant vestimentar?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 28 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Answear.ro
Colaje realizate cu Canva. Sursă imagini: Answear.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply