Emoţiile au atins cote alarmante şi simt cum, din cauza lor, fiecare părticică a corpului meu vibrează intens şi complet involuntar. M-am documentat temeinic pe subiect: oamenii de ştiinţă spun că o călătorie în timp ar putea fi posibilă.

Pe mine, ce-i drept, curiozitatea m-a adus în punctul acesta. Ascult într-un final îndemnul coordonatorului, intru în cabină şi închid uşa în urma mea. Cât ai clipi, maşina timpului mă teleportează, printr-o mişcare a manetei aflate pe panoul luminos, în România anilor ‘80. Mă aflu aproape de plaja din Costineşti, staţiunea tineretului, pe care am recunoscut-o după Obelisc. Cabina din care am ieşit nu arată la fel de bine la celălalt capăt al călătoriei.

Sursă: ziuaconstanta.ro

Nu mă simt pregătită pentru o zi de plajă, dar trebuie să mă încadrez cumva în peisaj. Şi totuşi, look-ul diferit reprezintă în acest moment cea mai mică problemă. Mai tare mă îngrijorează faptul că nu aş putea găsi subiecte de conversaţie potrivite. Este evident că tinerii de aici provin dintr-o epocă foarte diferită de cea cu care sunt obişnuită.

Ne aflăm totuşi într-o staţiune turistică şi simt că aş putea vorbi despre vacanţe. Se vede cu ochiul liber că le plac escapadele, dacă e să judec după aglomeraţia de pe plajă.

Mă alătur grupului de tineri veseli, aflat în apropierea barului amplasat pe plajă. Nici nu deschid bine gura că las să se strecoare prima greşeală, care mă dă de gol:

-Voi cum vă programaţi vacanţele? îi întreb. Pe mine mă tentează din ce în ce mai tare lista cu Oferte Early Booking şi destinaţiile externe.

-Noi venim aici fără programare, ne cazăm la primul hotel care are locuri disponibile şi plătim pe loc, cash, mă priveşte ciudat fata de lângă mine. Am venit aici cu trenul. Tu de unde eşti? Nu prea pari de-a noastră. Şi… la ce te referi când spui Early Booking?

-Oh, Early Booking îţi oferă posibilitatea de a achiziţiona din timp sejururi la preţuri reduse. Plata se face pe internet, cu cardul. Am ajuns aici după ce am acceptat să particip la un experiment. Aveţi timp să bem un cocktail… pardon, o cafea? mă corectez imediat.

Dau toţi din cap aprobator, de parcă tocmai ar fi văzut o stafie, şi ne îndreptăm către o masă din apropiere.

-M-am teleportat aici cu maşina timpului din România anului 2019 şi mă bucur să vă întâlnesc. Văd că vă plac vacanţele şi apreciez faptul că sunteţi spontani. V-ar plăcea să aflaţi cum arată o vacanţă de vară în viitor?

-Daaa! strigă ei în cor, mânaţi de curiozitate.

Mă simt că înaintea celui mai important discurs din viaţa mea, pentru că de mine depinde percepţia pe care o vor avea aceşti tineri asupra viitorului.

-Noi, cei din viitor, ne căutăm vacanţele în mediul online. E plin internetul de oferte, ar fi păcat să le ratăm. Toate sunt scumpe şi ne permitem cu greu un concediu, dar avem nevoie şi de relaxare. Ne planificăm vacanţele în detaliu, pentru a ne asigura că vor fi la înălţimea aşteptărilor noastre. Agenţia Christian Tour construieşte de 22 de ani “câte un drum spre fiecare vis” şi de pe site-ul lor putem alege după placul inimii. De data asta, va fi o Vacanţă în Creta.

Sursă imagini: Wikipedia.org. Colaj realizat cu Canva

Realizez că am salvate în telefon câteva imagini cu destinaţia aleasă pentru anul 2020. Nici urmă de internet în Romania anilor ’80. Uimirea de pe chipul lor spune totul.

-Dar stai… Unde ziceai că vrei să pleci? Noi nu putem călători în afara graniţelor…

-De 30 de ani, de la căderea comunismului, avem libertate de mişcare, putem călători oriunde şi oricând, limitaţi fiind doar de bugetul pe care îl alocăm vacanţelor. Vom pleca in Creta, cea mai întinsă insulă a Greciei.

O nouă întrebare îmi taie rapid din elan.

-Cum vă deplasaţi pe distanţe atât de mari şi cât durează o călătorie cu trenul?

-Tren? Glumeşti! Avionul este cel mai sigur şi mai rapid mijloc de transport care există în epoca noastră. Este în topul preferinţelor turiştilor. Noi vom ajunge la destinaţie în mai puţin de 2 ore, atât durează un zbor direct.

Se pare că au epuizat toate întrebările şi mă lasă să-mi continui discursul.

Sursă imagini: ChristianTour.ro. Colaj realizat cu Canva

Ofertele de cazare sunt diverse şi potrivite pentru toate gusturile şi buzunarele. De la hoteluri de 2 stele până la hoteluri de lux… fiecare încearcă să vă convingă că merită să vă petreceţi vacanţa la ei.

Nouă ne place să explorăm împrejurimile, aşa că nu acordăm prea mare importanţă facilităţilor. O piscină şi opţiuni de masă potrivite pentru familiile pentru copii ne sunt suficiente. Aveţi de ales între opţiuni precum all inclusive (3 mese pe zi), demipensiune (mic dejun şi cină), doar mic dejun sau, pur şi simplu, fără masă. All inclusive e opţiunea noastră preferată.

Am ales Creta pentru plajele liniştite, delicatesele tradiţionale şi obiectivele turistice fascinante. Hersonissos este cea mai populară staţiune din regiunea Heraklion şi se află în topul preferinţelor românilor. Activităţile includ sesiuni de călărie, golf, sporturi acvatice sau plimbări cu barca. Aşa arată vacanţele noastre de vară:

M-am lămurit în privinţa vacanţelor de vară de altădată. Nimic din ce e aici nu mă reprezintă, aşa că le mulţumesc pentru ospitalitate şi mă pregătesc de întoarcere. Timpul zboară şi vreau să confirm rezervarea înainte de expirarea ofertei.

Sursă: ChristianTour.ro

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 27 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Christian Tour
Video @ Chersonissos Municipality

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments