Aliaţii sistemului meu imunitar

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Mă laud cu un sistem imunitar de invidiat. Nu a fost dintotdeauna aşa, ci dimpotrivă. Nu făcea faţă tuturor loviturilor venite din exterior. Din fericire, s-a întărit în copilărie şi acum, la maturitate, pot afirma că am cel mai puternic scut. Vă voi spune mai multe despre aliaţii sistemului meu imunitar.

Aliaţii sistemului meu imunitar
Sursa: Unsplash.com

Recunosc, îl ajut şi eu cum pot. Consumul de fructe şi legume (mai mult legume, dacă mă întrebaţi), proteinele, probioticele şi somnul sunt aliaţii sistemului meu imunitar de fier. Desigur, somnul este câteodată sacrificat în favoarea orelor de linişte în care îmi pot asculta propriile gânduri. Sper că organele mele nu au de suferit din cauza asta.

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi are un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii. Aceasta este bariera protectoare. Cât timp păstrăm un echilibru al microbiomului, prezent atât pe piele, cât şi în interiorul corpului, suntem pregătiţi să învingem bacteriile dăunătoare.

Microbiomul reprezintă totalitatea microbilor care trăiesc pe şi în interiorul corpului. Acesta este unic pentru fiecare om şi are rol în creşterea imunităţii, protecţia împotriva agenţilor patogeni şi sintetizarea vitaminelor şi a grăsimilor. Prin urmare, microbiomul cutanat echilibrat susţine şi întăreşte bariera de protecţie a pielii. Cu cât pielea este mai uscată, iritată şi deshidratată (bacteriile iubesc mediul umed, lecţie pe care am învăţat-o abia după operaţia de cezariană), cu atât scade protecţia şi cresc şansele apariţiei alergiilor cutanate. De aceea, acord maximă importanţă ritualului de îngrijire a pielii. Tenul este oglinda care reflectă întocmai îngrijirea pe care i-o acord.

Tenul meu este normal şi îmi este extrem de uşor să aleg produse pentru el. Sunt o norocoasă, pentru că nici în perioada adolescenţei nu m-am confruntat cu problemele specifice vârstei. Mulţi, apropiaţi sau nu, i-au lăudat strălucirea şi naturaleţea şi au vrut să afle secretul. Răspunsul meu a venit întotdeauna prompt: consum multe lichide. Consider că o hidratare corespunzătoare, nu doar la suprafaţă, ci şi la interior, face minuni. Am căzut şi în extrema cealaltă, în perioade în care nivelul de lichide pe zi scădea sub 1 litru, şi mi-am promis că nu se va mai întâmplă.

Ador sezonul rece, zăpada şi senzaţia de obraji îngheţaţi, dar tenul meu suferă dacă nu folosesc cosmeticele potrivite. Observ că îşi pierde elasticitatea şi luminozitatea. Ideal ar fi să previn, dar nu-mi iese întotdeauna. Acela este momentul în care ştiu că trebuie să intervin.

Ana Aslan, femeia care a descoperit primul remediu anti-imbatranire, mi-a influenţat alegerile în materie de cosmetice de-a lungul timpului. Reţeta ei originală se regăseşte şi astăzi în produsele Farmec, alături de Complexul Poliplant Microbiom Protect. Noile produse Gerovital Plant au în componenţa lor peste 91% ingrediente de origine naturală.

Dacă ajung la raionul de produse pentru îngrijirea tenului, poţi spune că m-ai pierdut. Petrec ore în şir acolo, dacă mi se permite. Nu trebuie musai să am nevoie de ceva. Citesc pe fiecare cutie ingredientele şi abia apoi mă hotărăsc, dacă e cazul. Aseară am avut surpriza să găsesc la raft, în magazinul românesc, produsele Gerovital.

Gerovital, produs 100% românesc, nu m-a dezamăgit niciodată. Mi-a protejat pielea în timpul expunerii la soare, mi-a curăţat tenul de impurităţi, iar acum poate contribui la restabilirea şi menţinerea echilibrului microbiomului pielii.

“Rămân aici, băieţii mei ştiu unde să mă caute”.

Vreau să vă arăt şi vouă produsele care mi-au atras atenţia.

Aliaţii sistemului meu imunitar
Sursa: Farmec.ro

Caut demult un demachiant care să îndepărteze cu uşurinţă machiajul waterproof, iar fluidul demachiant Microbiom Protect se pliază pe dorinţele mele.

Sursa: Farmec.ro

Prof. Dr. Ana Aslan spunea că “Să fii veşnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani. Înseamnă să fii optimist, să te simţi bine, să ai un ideal în viaţă pentru care să lupţi şi pe care să îl cucereşti.

Şi totuşi… pentru prevenirea ridurilor fine (timpul nu trece în zadar!) şi pentru efectele “somnului de frumuseţe” (ce e ăla? ar spune mamele de copii mici) aleg crema antirid nutritivă Microbiom Protect.

Aceştia vor fi doar doi dintre aliaţii mei în acest sezon rece. Cu Gerovital – Doctor în frumuseţe nu poţi da greş!

Sursa: Farmec

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 25 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Farmec

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply