Excursie în Europa cu maşina şi rulota – cum ne organizăm?

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Toate ţările Europei sunt frumoase şi unice în felul lor. Pentru excursiile în care îţi propui să vizitezi o mulţime de obiective turistice, maşina este cel mai potrivit mijloc de transport. Noi nu ne putem lipsi de ea.

I-am invidiat dintotdeauna pe cei care au un spirit de aventură ceva mai dezvoltat decât al meu. Chiar şi pe cei care se acomodează uşor într-un loc nou. Şi mereu i-am privit cu admiraţie pe cei care pleacă în călătorii lungi cu rulotele şi poposesc din loc în loc pe toată perioada verii.

Chiar înainte de nuntă ne-am hotărât şi noi să ne cumpărăm o rulotă mică. Visam la o lună de miere romantică prin ţară, într-o casă pe roţi, cum îmi place mie să-i spun. Şi visul ni s-a îndeplinit. Am campat direct pe plaja din 2 Mai şi pe malul apei în Deltă. A fost un concediu superb şi ne-am bucurat de fiecare clipă. Ne-a plăcut atât de mult încât, după acea vacanţă, am şi locuit timp de 6 luni în rulotă. Următorul pas este să plecăm într-o excursie în Europa cu maşina şi rulota.

Sursă: arhiva personală

Ne dorim de câţiva ani să facem o călătorie cu rulota din România către Irlanda, cu opriri în fiecare ţară din drumul nostru. Asta ar însemna să traversăm Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franţa şi Anglia. Nu sună rău deloc, dar pe cât e de frumos, pe atât e de lung. Iar faptul că vrem să mergem cu rulota ne scuteşte de grija cazării.

Mi-am dat seama că în ultimii ani tot mai mulţi europeni preferă rulotele. Cel puţin în zona noastră nu este zi să nu vedem câteva. Campingurile special amenajate pentru rulotişti au apărut ca ciupercile după ploaie în majoritatea ţărilor.

Maşina noastră nu are cârlig de remorcare, deci va trebui să investim într-unul. Acestea sunt de trei tipuri: semidemontabile, demontabile automat şi demontabile vertical cu cheie. Soţul meu este expertul, îl las pe el să aleagă.

Nu e uşor să organizăm o asemenea excursie dar, pentru a ne asigura că vom fi pregătiţi indiferent de situaţie, am pregătit o listă cu cele necesare.

Documente:
-paşapoarte;
-bilete de feribot;
-rezervări campinguri;
-actele maşinii (asigurare, taxa de drum, certificat şi manuale auto);
-permisele de conducere.

Accesorii auto:
-triunghi de avertizare;
-jachete reflectorizante;
-becuri şi siguranţe;
-cârlig de remorcare;
-trusă de prim ajutor;
-oglinzi de remorcare.

Haine şi accesorii:
-lenjerii pentru paturi;
-perne;
-prosoape;
-haine pentru toate condiţiile meteo;
-vase şi tacâmuri.

Mâncare şi băuturi:
Nu plecăm niciodată la drum fără alimentele esenţiale cum ar fi:
-cerealele (cel mic le preferă la micul dejun);
-cafeaua, zahărul, uleiul, sarea şi piperul;
-apa potabilă..

Echipamente pentru rulotă:
-butelii de gaz;
-cort lateral;
-o masă şi câteva scaune;
-adaptor pentru maşină;
-roţi de rezervă pentru maşină şi rulotă;
suport de biciclete;
-stingător.

Articole de toaletă:
-hârtie igienică (e nelipsită);
-un recipient cu apă pentru spălat pe mâini, săpun;
-trusă de prim ajutor;
-medicamente uzuale;
-cremă antiseptică şi repelent de insecte;
-creme cu protecţie solară şi loţiuni după plajă;
-produse cosmetice;
-uscător de păr;
-pastă şi periuţe de dinţi;
-ochelari de soare.

Nu este prima oară când îmi fac listă, sunt o persoană organizată de fel. Cel mai mult mă încântă faptul că putem lua cu noi câte bagaje dorim, nu ducem lipsă de spaţiu.

Singurul care ne lipseşte din lista de mai sus este cârligul de remorcare pentru Renault Grand Scenic II, pe care îl putem avea în mai puţin de 24 de ore, cu transport gratuit oriunde în ţară, dacă îl comandăm de la Auto Gedal.

Abia aştept să plecăm în excursie. Rulota înseamnă pentru mine confort şi libertate şi mă simt ca acasă de câte ori păşesc în ea.

Pentru tine ce înseamnă rulota? Ai alege-o pentru călătorii lungi în Europa? Sau ai prefera să te cazezi la hoteluri?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 13 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Auto Gedal
Sursă foto: arhiva personală

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply