Vitamina C, aliatul meu zilnic

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Relaţia mea conştientă cu vitaminele a început pe la 11 ani, într-o perioadă in care nu aveam niciun pic de vlagă, situaţie neobişnuită pentru un copil de vârsta mea.

Medicul de familie mi-a prescris atunci un complex cu multivitamine. Să vă dezvălui un secret: mirosul lor şi dimensiunile pe care le aveau odată m-au ţinut la distanţă. Nu ştiu cum ar arăta acum o capsulă cu multivitamine. Le rupeam în două şi plângeam cu ele în mână, pentru că tot mi se păreau imposibil de înghiţit. Aşadar, nu le-am iubit niciodată.

În timp ce majoritatea copiilor se fereau de legume, eu mâncam orice, numai să nu mai fie nevoie de o altă cură cu vitamine. Mă uit şi la al meu. Când am început diversificarea, mânca cu poftă din toate, dar acum, fără să exagerez, refuză orice. Recunosc că-mi fac griji. Deşi ştiu că majoritatea copiilor procedează exact la fel, aş merge cu el la un control, să cerem o părere. Poate că i-ar prinde şi lui bine un supliment cu vitamine, dar nu sunt eu în măsură să hotărăsc. Vitamina D3 este singura vitamină pe care i-o administrez.

Vitamina C, aliatul meu zilnic

Revenind la preferinţele mele, vă pot spune că vitamina pe care o accept mereu cu bucurie este vitamina C. În primul rând, o prefer pentru gustul său acru. Apoi, pentru că am descoperit acum câţiva ani vitamina C efervescentă.

Am nevoie de ea în această perioadă. Din cauza trezirilor dese pe timpul nopţii, nu mai adorm la fel de uşor, imunitatea mea scade şi sunt mai predispusă la răceli. În plus, lucrez în mediu spitalicesc şi nu cred că este zi în care să nu am contact cu o persoană răcită. Îmi iau toate măsurile de precauţie, dar uneori nu e suficient.

Dacă se întâmplă totuşi să răcesc, caut soluţii pentru a-mi reveni cât mai repede. Nu-mi permit să aştept să treacă de la sine şi să lenevesc în pat cu un copil mic, care are nevoie de mine. Aerisesc de cel puţin două ori pe zi camera în care ne petrecem cel mai mult timp, pentru că “unde nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe uşă”. Şi am grijă să îmi iau doza de vitamina C, atât din pastilele efervescente, cât şi din ceaiurile cu lămâie din belşug.

Ideal ar fi să ne procurăm toţi nutrienţii necesari organismului din alimentaţie şi să apelăm la suplimente cu vitamine atunci când ne sunt recomandate (cum ar fi, de exemplu, perioada sarcinii). Chiar şi eu am apelat atunci la ele. Dacă avem nevoie de suplimente alimentare, le putem comanda online la Farmacia La Preţ Mic. Vă recomand să urmăriţi şi videoclipurile din categoria Minutul de sănătate, unde veţi găsi informaţii preţioase. 😉 Mai jos vi-l las pe cel ce subliniază diferenţele dintre răceală şi gripă.

În viaţa de zi cu zi, o vitamina C efervescentă mă ajută să tratez răcelile, cu care mă confrunt inevitabil din când în când. Însă beneficiile ei nu se opresc aici. În momentele tot mai dese în care nu acord atenţia cuvenită alimentaţiei şi consum preparate fast-food, vitamina C ajută la scăderea colesterolului. Şi, pentru că am făcut cunoştinţă cu stresul încă din anii facultăţii şi nu mă pot feri de el, apelez la vitamina C pentru a-mi proteja creierul şi sistemul nervos de efectele nocive ale acestuia. De asemenea, are acţiune antioxidantă şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Cunoaşteţi toate aceste beneficii ale consumului de vitamina C? Care credeţi că este aliatul vostru în viaţa de zi cu zi?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 11 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: FarmaciaLaPretMic.ro
Sursă foto: FarmaciaLaPretMic.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply