Povestea bijuteriilor dragi sufletului meu

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:4 mins read

Dintotdeauna mi-au plăcut bijuteriile şi aş fi purtat bucuroasă orice bijuterie de argint. Uneori doar pentru că era la modă şi la un preţ accesibil, mai ales în vremurile în care nu aveam propriul venit. Alteori pentru că, pur şi simplu, unele bijuterii fie îmi transmiteau o emoţie, fie erau de o frumuseţe aparte. 

Argintul, în culoarea sa aparent neutră, are capacitatea de a se combina excelent cu alte elemente estetice fără a le umbri importanţa. El este, fără doar şi poate, preferatul meu, în timp ce aurul nu mă atrage. Singurele bijuterii de aur pe care le am în prezent, de câţiva ani, sunt inelul de logodnă şi verigheta. Nu pot şi nu vreau să renunţ la ele. Pentru a nu mă îndepărta prea tare de preferinţele mele, am ales pentru amândouă un model deosebit, ce îmbină aurul alb cu cel galben.

Nu sunt o persoană superstiţioasă şi nici cu zodiacul nu mă prea împac, însă citisem la un moment dat despre Vărsători că ar trebui să poarte simboluri ale creaturilor cu aripi. Desigur, fluturele este unul dintre ele şi niciodată nu a zburat în jurul meu fără să îl observ. Mă fascinează atât forma lui, cât şi combinaţiile infinite de culori. Se spune că fluturele este simbol al sufletului, al speranţei şi al transformării. Fluturele ne învaţă că nu ne putem împotrivi naturii, lucru care ne ajută să conştientizăm şi să acceptăm schimbările din viaţa noastră. Ne învaţă să fim liberi.

Am realizat că nu am niciun talisman şi nu-mi amintesc să fi văzut ceva interesant prin magazinele de profil. În schimb, în căutările mele online, am descoperit unul la Venda, a cărui strălucire m-a cucerit de cum l-am văzut şi pe care mi-l doresc pentru a-mi completa colecţia. Când intri în lumea Venda, e imposibil să nu te laşi acaparat de frumuseţea şi unicitatea bijuteriilor pe care le-au inclus în colecţia lor de suflet.

Foto: Venda Jewelry

Ah, bijuteriile astea… Câte modele deosebite, pregătite pentru a scrie o nouă poveste! Coliere de argint, brăţări handmade, mi-e greu să mă abţin. Dar am spus că vreau un talisman.

Colecţia de bijuterii este ca o biografie. O poveste care spune totul despre multe capitole mai mici ale vieții tale.
Gem Hunt 

Despre un capitol mic, dar cu însemnătate în viaţa mea, vreau să vă vorbesc azi. Vreau să vă spun povestea bijuteriilor dragi sufletului meu.

Constat cu uimire că jumătate dintre bijuteriile mele sunt cu sau în formă de fluture şi fiecare obiect are propria lui poveste: ţin minte ce am simţit când l-am văzut, în ce context mi l-am dorit şi cât de mult m-am bucurat când a devenit al meu.

Dintre toate, un singur set îmi este cel mai aproape aproape de suflet, pentru că este unic, personalizat pentru mine. Pe scurt, mă reprezintă. Mi l-am desenat în minte încă din timpul sarcinii şi l-am comandat după ce am născut, când am avut ocazia. De atunci, port permanent atât colierul, cât şi brăţara, ca pe o amuletă la care nu vreau să renunţ.

Foto: arhiva personală

Pentru brăţară, mi-am ales un şnur subţire de mătase, de culoare roşie. Am inscripţionat pe ambele cea mai simplă şi mai profundă declaraţie de dragoste din toate timpurile, împreună cu numele şi data naşterii băiatului meu. Nu sunt detalii pe care să le uit, deşi, surprinzător, am mai auzit părinţi care au trecut deja prin asta. 😅 Acest set spune o poveste despre mine şi marchează începutul unei poveşti de dragoste ce va dura o veşnicie, chiar şi atunci când nu voi mai fi capabilă să îmi amintesc acea zi cu adevărat specială. ❤️

Au trecut deja 2 ani de când le am şi arată foarte bine, în ciuda vechimii şi a uzurii. Nu le ofer un tratament special, am ales să le port în orice împrejurare. Spre deosebire de gablonzuri, care nu sunt cu mult mai ieftine şi îşi pot schimba aspectul după o singură purtare, argintul este foarte durabil şi uşor de întreţinut. De asta îl iubesc!

Ar fi cazul, totuşi, să revin la talismanul cu fluturi primăvărateci. 

Dar nu înainte de a vă întreba: voi purtaţi talismane? După ce criterii vi le alegeţi?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 9 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Venda Jewelry

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 2 Comments

 1. Catalina

  Multumim pentru articol, mult succes.

  1. Rox

   Multumesc si eu pentru provocare! ❤️

Leave a Reply