Materiale de construcţii: achiziţii tradiţionale sau moderne?

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:5 mins read

Casa bunicilor… cine nu-şi aminteşte cu drag de ea? Păstrez în inima mea toate momentele frumoase: bucuria cu care ne întâmpinau mereu, zâmbetul cald ce era prezent pe faţa lor când le păşeam pragul sau căldura căminului lor şi serile la gura sobei, unde ne strângeam cu toţii să râdem şi să stăm la poveşti.

M-am întrebat deseori care era secretul casei lor, cum reuşea o singură sobă să încălzească o casă întreagă şi să păstreze o temperatură aproape constantă până dimineaţă, în timp ce nouă ne era atât de greu să încălzim un apartament micuţ. Pe ei nu i-am întrebat niciodată, însă ştiu că posibilităţile lor erau extrem de limitate şi, pe vremea lor, o casă din chirpici era cea mai accesibilă variantă. Nu cred că existau depozite cu materiale de construcţii. În cel mai fericit caz, se mai aprovizionau din târgul celui mai apropiat oraş.

Pentru cei care nu ştiu, chirpiciul este un material de construcţii în formă de cărămidă, făcut din materiale naturale (lut amestecat cu paie). Bunicii noştri construiau case ecologice şi durabile, în stil tradiţional, cum se pricepeau ei mai bine. Le-a ieşit. Drept dovadă, casa bunicilor mei, deşi nelocuită, este încă în picioare.

Casa bunicilor mei. Sursa: Google Maps

Dacă ar fi fost construită astăzi, cel mai probabil casa bunicilor mei ar fi avut pereţi din cărămidă sau chiar panouri sandwich. Ar fi fost acoperită cu ţiglă metalică de calitate şi i s-ar fi montat ferestre ADF, cu geam triplu şi feronerie antiefracţie. Ar fi avut o casă cu etaj sau măcar cu mansardă. Când ai şase copii, şi fete şi băieţi, e greu să îi acomodezi pe toţi în trei camere. Şi apoi, s-ar fi gândit pe termen lung: ce ne facem când vin nepoţii?

N-ar mai fi avut clasicul wc improvizat în spatele curţii, ci o baie mare cu utilităţi, că aşa e la casă, îţi permiţi să jonglezi cu spaţiul. Apa caldă ar fi fost asigurată de panourile solare montate pe acoperişul casei. Ar fi înlocuit soba din casă cu un şemineu complet funcţional care, pe lângă atmosfera plăcută pe care ar fi emanat-o în jurul lui, ar fi încălzit şi apa din instalaţie, răspândind astfel căldura în toată casa. 

În curte ar fi avut alei din dale pavaj, ca să nu ne mai murdărim la prima ploaie, unul dintre motivele pentru care nu poposeam prea mult la ei. Și n-ar mai fi pierdut timpul, căutând materiale. Îndrăznesc să cred că şi-ar fi comandat materialele de construcţii online, cu doar câteva click-uri.

Concluzia este următoarea: vremurile se schimbă. Evoluţia este inevitabilă, iar domeniul materialelor de construcţii nu face excepţie. Sunt convinsă că se mai construiesc case tradiţionale în zilele noastre, adaptate într-o oarecare măsură cerinţelor actuale, dar sunt o raritate.

Ai vrea să reduci din costurile casei şi nu ştii de unde să tai? Nu ai timp de negocieri şi alergătura asociată căutării celui mai bun preţ te epuizează sau te sperie? Dacă şi tu eşti de părere că online e mai uşor, am eu soluţia: Vindem Ieftin – Casa de Comenzi, concept unic în România, tratează fiecare client în funcţie de necesar, scurtează drumul până la clientul final, marfa ajungând exact acolo unde ai nevoie de ea. De fapt, secretul stă în cantitate, şi nu în calitate. Ei obţin cel mai mic preţ pentru materiale premium, atât prin comenzi regulate la producător, cât şi prin negocieri periodice.

5 motive pentru care bunicii noştri ar alege Vindem Ieftin

 • ar avea garanţia livrării în cel mai scurt timp şi direct de la producător. Ştii deja că bunicii noştri erau extrem de ocupaţi cu munca la câmp. N-ar mai merge cu căruţele la târg şi n-ar mai pierde timpul cu negocieri. Sunt convinsă că s-ar bucura enorm dacă, în loc să formeze şi să aştepte uscarea chirpicilor la soare, ar beneficia de livrări rapide, chiar în faţa porţii;
 • calitatea mărfii este un aspect important. Bunicii ştiau ce să aleagă pentru a prelungi durata de viaţă a casei şi pentru a o eficientiza, pentru că nu şi-ar fi permis să o restaureze prea curând. În zilele noastre, cu siguranţă ar studia cu atenţie fiecare detaliu, mai ales că există diversitate şi e greu să te hotărăşti;
 • ar obţine un preţ total în funcţie de varietatea materialelor şi cantitatea comandată. Achiziţia prin Vindem-Ieftin.ro le-ar garanta, per total, o economie de 10-20%;
 • riscul la achiziţie ar fi zero. Într-o perioadă în care e atât de uşor să iei țeapă, în special în mediul online, riscurile nu sunt deloc de neglijat. Vindem-Ieftin.ro garantează clienţilor săi o livrare perfectă şi rapidă;
 • pentru că, achiziţionând online, ar avea mai mult timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

Comenzile online câştigă din ce în ce mai mult teren. Recenziile video ale clienţilor care au ales să achiziţioneze necesarul de materiale prin Casa de Comenzi valorează mai mult decât 1000 de cuvinte. Nu mă crede pe cuvânt, intră pe site-ul lor şi convinge-te!

Tu cum ai prefera să achiziţionezi materialele de construcţii: tradiţional sau modern?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 8 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Vindem-Ieftin.ro
Sursă foto reprezentativă: Vindem-Ieftin.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 15 Comments

 1. E important sa alegem materiale de calitate, bunicii nostri sigur ar fi ales bine, casele lor sunt mult mai trainice.

 2. Adriana Iuliana

  Într-adevăr, recenziile video au un impact puternic. Pe mine m-au convins.

 3. Beauty With Camy

  Eu sunt in stadiul de a-mi construi o casa, cred ca as merge pe modern, dar si tradițional imi place mult. ❤️

 4. Diana Timofte

  E important sa ne informam, deoarece daca bunicii nostrii nu au avut de ales, noi avem. Si e bine sa alegem produse de calitate !

 5. Este foarte important sa nu ne zgarcim și sa investim in materiale de calitate, care sa dureze o perioada îndelungată.

 6. Si eu sunt pro traditional, desi am putea sa facem un mix intre cele doua astfel incat sa promovam valorile de altadata ❤️

 7. Mirela Marin

  Cel mai mare avantaj a zilelor nostre este comanda online. Bineînțeles că importantă este și calitatea, dar când poți scuti timp și bani, este grozav. Vindem ieftin chiar a reușit asta!

 8. Ruxandra

  Încerc sa aleg materiale de calitate, contează foarte mult.
  Succes în competiție!

 9. Catalina Coman

  Acum e mult mai usor totul, cand avem atatea resurse la indemana. 🙂

 10. Anca

  Noi locuim in casa bunicilor si ne-am gandit sa renovam, dar sa ramanem tot pe traditional.

 11. Oprea Carmen

  cred ca depinde de casa, daca este veche as merge pe traditional, nu i-as strica frumusetea!

 12. Denisa

  Calitatea materialelor e importanta, dar cred ca casele bunicilor nostrii sunt foarte rezistente.

 13. Rokolla

  Calitatea este pe primul plan si daca aceasta este pe acelasi prag cu pretul bun, atunci este clar ce urmeaza sa alegem

 14. Simona

  Avem ce invata de la bunicii nostri. Materialele de calitate mereu vor prima pentru o casuta rezistenta in timp. ^_^

Leave a Reply