Sărbători de iarnă în jurul lumii – 7 destinaţii de vizitat

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:8 mins read

Ador să călătoresc şi să descopăr câte puţin din obiceiurile altor popoare, să observ frumuseţea şi unicitatea locurilor, pentru că (nu-i aşa?!) nu există două locuri identice în lume, oricât de mult le-am înfrăţi. Am visat dintotdeauna la sărbători de iarnă în jurul lumii.

De regulă, călătoresc cu ochii minţii, teleportandu-mă în poveştile cărţilor pe care le citesc. În copilărie voiam să aflu cum sărbătoresc alte ţări Crăciunul în timp ce noi ne jucăm cu zăpadă cât e ziua de lungă. Şi mai ales, cum e în ţările calde, locul spre care migrează păsările, când vremea de la noi devine neprietenoasă pentru ele.

Internetul, acest gigant care e în continuă evoluţie, are răspunsuri pentru orice. Am câteva destinaţii de bifat, pe care le-am văzut doar în fotografii sau la prietenii mei care călătoresc ceva mai mult decât noi. Bineînţeles, vom merge în echipă completă: eu, soţul şi băiatul nostru. Vreau să trăim împreună această experienţă.

Plănuim, aşadar, să facem ocolul pământului. Visul meu va deveni realitate şi o asemenea aventură cere organizare. Cu un plan bine pus la punct vom putea pleca liniştiţi.

Foto: christiantour.ro

Christian Tour, compania cu o experienţă de 22 de ani, renumită pentru organizarea de vacanţe perfecte, ne va fi partener în această călătorie. Indiferent că alegem circuite culturale Christian Tour sau circuite exotice Christian Tour, oferta este extrem de variată. Să rămânem totuşi cu picioarele pe pământ şi să nu ne abatem de la planul nostru.

Sărbători de iarnă în jurul lumii – 7 destinaţii de vizitat

1.Austria – 5 zile

Sărbători de iarnă în jurul lumii
Foto: christiantour.ro

Ne dorim demult să vedem Viena în perioada sărbătorilor de iarnă şi ne vom petrece acolo primele cinci zile. Un tur panoramic al Vienei, în toată splendoarea ei, de-a lungul celebrului Ring Vienez, ne va oferi cu siguranţă o imagine de ansamblu. Principala atracţie din această perioadă o reprezintă târgurile de Crăciun, pe care vreau neapărat să le vizităm. Brazii împodobiţi, căsuţele din lemn, ştrudelul cu mere, vinul fiert sau punch-ul ne vor atrage ca un magnet. Planul nostru include şi obiective turistice precum Palatul Schonbrunn, Catedrala Sfântului Ştefan şi Palatul Hofburg.

2.Franţa – 5 zile

Foto: Christian Tour

Parisul are farmecul lui şi este nelipsit de pe lista noastră. Printre atracţii se numără Palatul Versailles, situat la mai puţin de 20 de kilometri de Paris. Ascensiunea în Turnul Eiffel, o vizită la impozanta Catedrală Nôtre Dame şi impresionanta colecţie de opere de artă a Muzeului Luvru ne vor ţine ocupaţi pentru câteva zile. Nici Disneyland nu trebuie să lipsească din lista de obiective turistice obligatorii. Poftim de câţiva ani la nişte bunătăţi franţuzeşti pe care le vom gusta cu această ocazie: foie gras, croque-madame, fondue, quiche şi, desigur, croissant-ul cu unt, proaspăt scos din cuptor şi preparat după reţeta tradiţională.

3.Cuba – 10 zile

Sărbători de iarnă în jurul lumii
Foto: christiantour.ro

Direct din inima Franţei, vom zbura către una dintre destinaţiile exotice pe care îmi doresc să o vizităm: Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe. Cubanezii sunt recunoscuţi pentru căldura şi veselia lor, cu toate că locuiesc într-o ţară comunistă şi posibilităţile lor sunt destul de limitate. În capitala Cubei, Havana, vom bea mojito şi cafele aromate, ne vom plimba cu maşini clasice sau la pas de-a lungul mării pe Malecón şi ne vom lăsa acaparaţi de dansurile locuitorilor.

Capitoliul este una dintre cele mai căutate atracţii turistice. Un alt obiectiv turistic este reprezentat de un cimitir, întins pe 57 de hectare, cu peste 800000 de morminte, printre care se află şi cele ale celor mai importanţi oameni din istoria recentă a statului. Museo de la Revolución păstrează vie povestea revoluţiei comuniste din Cuba şi expune o colecţie impresionantă de obiecte ce au aparţinut eroilor ţării, inclusiv un iaht al lui Fidel Castro. Presimt că zece zile ni se vor părea prea puţine!

4.Mexic – 7 zile

Sărbători de iarnă în jurul lumii
Foto: christiantour.ro

Sunt fascinată de culoarea ireală a apei din acea zonă şi Riviera Maya, ca şi Havana, se află pe lista mea de locuri de vizitat de când eram adolescentă. M-aş întinde acolo, direct pe nisipul alb, m-aş lăsa mângâiată de razele soarelui şi n-aş mai pleca niciodată. Să fiu sinceră, acesta e motivul pentru care vreau să ajung acolo. Să-ți petreci Crăciunul pe plajă şi să te plimbi cu barca pe apele turcoaz… cât de frumos poate fi?

Printre obiectivele turistice pe care ne propunem să le vizităm se află Sian Ka’an, în traducere “locul unde s-a născut cerul”, o zonă protejată, plină de păduri tropicale, savane şi lagune, unde vom putea admira maimuţe urlătoare, crocodili, jaguari, broaşte ţestoase şi aproximativ 400 de specii de peşti. Nici peşterile Aktun-Chen vechi de cinci milioane de ani nu sunt de refuzat. Si, desigur, vom dori să ne înfruptăm din preparatele lor tradiţionale precum tacos, fajitas, burritos ori chicharron con queso.

5.Japonia – 6 zile

Sărbători de iarnă în jurul lumii
Foto: christiantour.ro

Până acum, am cunoscut Japonia doar prin intermediul cărţilor. De această dată, vom poposi în Țara Soarelui Răsare pentru a petrece Revelionul în stil japonez. Ne vom plimba prin Piaţa Palatului Imperial din Tokyo, îndreptându-ne apoi spre faimoasa stradă de shopping Nakamise, plină de magazine cu suveniruri şi rulote cu mâncare autentică la preţuri foarte mici.

Intenţionăm să vizităm şi Parcul Naţional Fuji-Hakone-Izu, unde vom urca cu telecabina pe vârful muntelui Homagatake. În noaptea de Revelion, japonezii se îndreaptă spre templele budiste pentru a celebra trecerea în noul an. După ce se reculeg câteva minute, se opresc la standurile stradale cu nenumărate bunătăţi. Vom savura cu această ocazie un pahar de amakaze, vin de orez cald şi vom cumpăra suveniruri pentru cei dragi.

Cu siguranţă, nu vom rata Mori Building Digital Art Museum, primul muzeu dedicat artei digitale din întreaga lume, cu o expoziţie de 520 de computere şi 470 de proiectoare, menite să îşi poarte vizitatorii în lumea viitorului şi a tehnologiei de ultima generaţie. Un alt muzeu este Mega Web Toyota, unde pasionaţii de maşini pot admira şi testă maşini futuriste. Parcul tematic este împărţit în teri zone: întâi vom admira cele mai noi modele, apoi vom merge în garajul istoric pentru a afla detalii despre evoluţia motoarelor şi, în cele din urmă, vom putea conduce maşina preferată marca Toyota.

6.Grecia – 5 zile

Sărbători de iarnă în jurul lumii
Foto: christiantour.ro

Salonic va fi destinaţia noastră şi vom începe cu un scurt tur al oraşului. Vom vizita cea mai mare biserică din Grecia, Biserica Sf Dumitru, iar apoi ne vom opri la Turnul Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic, unde se află şi un muzeu bizantin, de pe acoperişul căruia vom putea admira frumuseţea ţărmului din Salonic.

În Atena vom vizita situl Acropolis, unde vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion şi Sanctuarul Asclepius. Ne propunem să vizităm apoi Cap Sounion, aflat în sudul Peninsulei Attica, cu ruinele Templelor Atenei şi ale lui Poseidon. Souvlaki, tzatziki sau dolmadakia sunt doar câteva dintre preparatele tradiţionale pe care le vom savura în timpul şederii noastre.

7.Turcia – 7 zile

Foto: christiantour.ro

Ultima destinaţie din itinerariul nostru este minunata Cappadocia, o regiune cu oraşe subterane, plină de secrete pe care suntem dornici să le descoperim. Primii care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiţii, în epoca bronzului. Apogeul a fost atins în epoca bizantină, când creştinii din regiune au fost nevoiţi să se ascundă pentru perioade lungi de timp de arabi şi invadatori persani.

Oraşul subteran Kaymaklı este cel mai mai mare dintre toate, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. Regiunea este de asemenea faimoasă pentru artizanii locali, ţesători, meşteri ceramişti şi bijutieri şi noi vom achiziţiona piese autentice care îşi vor găsi cu siguranţă un loc special ca obiecte de decor în casa noastră.

Frica de înălţime, pe care o simt în spaţii deschise, nu mă va opri să mă urc într-un balon cu aer cald. Îmi doresc să cuprind cu privirea văile colorate, satele din munte, Valea Dragostei sau văile Devrent Pasabag şi Göreme. În cele din urmă, vom vizita Muzeul în aer liber din Göreme, unde vom admira pe rând Capela Mărului, Capela Sf Barbara, Biserica Şarpelui şi Biserica Tokali. Vom avea ocazia să mâncăm kebab şi baclavale la ele acasă.

Ei, ce spuneţi? Planul nostru de călătorie este gata, vom face ocolul pământului în fix 45 de zile. Voi ce alte destinaţii aţi adăuga pe lista voastră?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 5 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: Christian Tour
Sursă foto reprezentativă: Unsplash

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 7 Comments

 1. Ioana M

  Mi-a placut atat de mult plimbarea ta prin lume si m-ai facut sa visez iarasi la un concediu!

 2. Golumbu Raluca

  Mamă, câte destinații. Toate sunt de vis. Mi-ar plăcea și mie sa le vizitez, din tot sufletul îmi doresc acest lucru. Poate într-un viitor voi avea și eu ocazia. Clar Japonia ar fi pe primul lor

 3. Cred ca fiecare tara este minunata in felul ei de sarbatori, noi alegem Praga si Viena.

 4. In ultima perioada am evitat sa plec in zilele de Craciun pentru ca ofertele sunt mult mai bune in ianuarie-februarie. Pentru anul acesta n-am ales inca destinatia de iarna 🙂 Inca mai cercetam!

 5. As face zi eu un astfel de ocol al lumii in preajma sarbatorilor, dar cred ca o sa ajung doar la Viena.

 6. Rokolla

  Iubesc Turcia, dar prefer sa merg acolo in sezon. Insa, nu pot sa refuz o vacanta in Austria niciodata …. Iubesc Viena si aveam o perioada in care bifam anual cate o vizita acolo. Imi este dor de Viena

Leave a Reply