Cafeaua, aliatul mamelor din toate timpurile

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:4 mins read

Cred că e momentul să recunoaştem: nu există nimic mai divin şi mai aromat decât cafeaua de dimineaţă. Unele dintre noi abia îşi pot aduna forţele pentru a se ridica din pat, pentru că nopţile mamelor nu mai sunt, cel puţin la început, despre somn. Băutura magică face parte din rutina dimineţii şi ne pregăteşte pentru o nouă zi plină de provocări nebănuite.

Îmi amintesc că acum mulţi ani nu simțeam nevoia să beau cafea în fiecare dimineaţă, deși făcea parte din ritualul zilnic al familiei mele. De cele mai multe ori, mă trezea aroma cafelei la ibric, ce se strecura timid în camera mea.

De când sunt mamă, lucrurile s-au cam schimbat, nopţile nu mai sunt doar despre somn, iar cafeaua din zori, percepută ca o necesitate și o parte esențială a rutinei de dimineață, e nelipsită. Eu fac parte din categoria băutorilor de cafea solitari: îmi place să o savurez în liniște, să îmi ascult gândurile şi să îmi fac planuri pentru toată ziua. Am devenit, fără să-mi dau seama, o mare admiratoare a cafelei, mai ales a celei cu lapte.

Nicio cafea nu poate avea gust bun dacă nu bucură mai întâi nările cu o aromă dulce.
Henry Ward Beecher

Aroma cafelei este cu adevărat specială și irezistibilă. Am fost întrebată de multe ori dacă ştiu să fac cafea bună. Răspunsul a venit repede de fiecare dată: o fac pe gustul meu. Câteodată, nici soțului meu nu-i place cafeaua făcută de mine: ori nu e suficient de dulce, ori pun prea puțin lapte.

Cred că, în perioada de după facultate, când nu aveam deloc experiență și nu știam încotro să mă îndrept, aş fi acceptat cu bucurie un job ca barista. Aş fi aflat secretele unei cafele perfecte şi le-aş fi adus zâmbetul pe buze celor care ne treceau pragul. N-a fost să fie. Oricum, nu mai e cazul să îmi fac griji. Un espressor automat ar rezolva multe dintre dilemele mele privind cafeaua perfectă.

Despre magazinul online magNET.ro v-am mai povestit aici. Îmi strălucesc ochii la fiecare vizită pe site-ul lor pentru că ştiu cât de mult contează să îţi începi ziua cu o cafea gustoasă. De data asta mă voi hotărî asupra unui model.

cafeaua

Espressor-ul automat Philips 2200 s-ar încadra perfect în decorul bucătăriei noastre şi este foarte uşor de întreţinut. Cel mai mult mă încântă faptul că este dotat cu sistemul de lapte cu cea mai rapidă curăţare în 15 secunde, fiind alcătuit din doar 2 piese, fără tuburi. Noi iubim cafeaua cu lapte, iar LatteGo va adăuga varietăţilor de cafele cu lapte o spumă fină şi cremoasă.

cafeaua

Ştiu că apa noastră este dură şi asta poate fi o problemă pentru acest tip de aparat. Însă cu ajutorul filtrului de apă AquaClean nu vom fi nevoiţi să detartrăm aparatul timp de până la 5000 de ceşti, dacă îl schimbăm la solicitarea aparatului. Sunt convinsă că soţul meu se va bucura cel mai mult de personalizarea la o atingere de buton.

Am ajuns la concluzia că espressor-ul din seria 2200 este cea mai bună alegere. Voi ce-mi recomandaţi?

Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe despre ofertele celor de la magNET.ro, îi găsiţi şi pe Facebook sau pe Instagram.

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 4 a ediţiei de toamnă SuperBlog 2019.
Sponsor: magNet.ro si Philips România
Sursă foto: magNET.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 2 Comments

 1. Illusion

  Eu nu sunt mamă încă dar deja nu știu cum aș trai fără cafea. Iar pe espressorul Philips LatteaGo mi s-a pus serios pata.

  1. Rox

   Si mie mi s-a pus pata pe el. L-am trecut pe lista de Craciun! :))

Leave a Reply