Eu, şi totuşi alta | Jojo Moyes

Nu-mi dau seama când a trecut timpul, mă aşteptam să fie doar vreo 6 luni de când am citit După ce te-am pierdut. La aproape un an diferenţă am citit, în sfârşit, Eu, şi totuşi alta şi mi-a plăcut mai mult decât primele două, despre care am scris aici şi aici.

Am cunoscut de data asta o altă Louisa, mai matură, dispusă să se reinventeze cu mai multă uşurinţă, să găsească soluţii chiar şi atunci când viaţa îi rezervă surprize nu tocmai plăcute. După o perioadă în New York, în casa familiei Gopnik ca însoţitoare a lui Agnes, Lou este acuzată de furt şi, deşi era nevinovată, acceptă consecinţele deoarece consideră că nu o poate trăda pe Agnes. Recunoştinţa şi părerile de rău târzii ale domnului Gopnik nu o întorc din drum şi am rămas surprinsă că, deşi tentaţia era extrem de mare şi şi-ar fi uşurat mult viaţa, Louisa îl refuză şi îşi vede în continuare de viaţa ei. Învaţă să trăiască cu îndrăzneală, cum ar spune Will.

Am savurat fiecare rând din acest roman. Uneori citesc o carte de grosimea acesteia în două săptămâni, poate şi mai mult. De Eu, şi totuşi alta n-am putut sta departe, în doar câteva zile am ajuns la final. După ce entuziasmul îmi scăzuse destul de mult citind cel de-al doilea volum, cred că am avut puţine emoţii şi nu prea ştiam la ce să mă aştept. Nici măcar nu am citit descrierea. Dar Lou Clark şi-a câştigat detaşat premiul pentru cel mai amuzant personaj feminin descoperit de mine până acum.

O cucereşte şi pe Margot şi pe câinele ei, pe care îl păstrează bucuroasă. Este originală, indiferent de situaţie. Dacă altcineva încearcă să o schimbe înseamnă că nu e pentru ea. Sam îmi părea simpatic încă din volumul doi, dar eu nu cred că i-aş fi dat încă o şansă. Dacă Lili nu i-ar fi spus minciuni despre noua viaţă a lui Lou, cu siguranţă nu şi-ar fi dat seama de greşeala pe care a făcut-o. Josh, bărbatul care seamănă atât de bine la fizic cu Will, dar cu principii atât de diferite de ale lui, nu i se potrivea oricum.

P.S.: Am găsit o hartă interactivă cu fragmente din carte, foarte interesantă, cu aventurile Louisei în New York şi vă las o mostră aici.

Eu si totusi alta

Editura: Litera
Colecţie: Blue Moon
Anul apariţiei: 2018
Număr pagini: 448

Descriere:

Lou Clark se întoarce în noul roman de succes al lui Jojo Moyes, Eu, şi totuşi alta, continuarea bestsellerurilor Înainte să te cunosc şi După ce te-am pierdut.

Lou Clark ştie o mulţime de lucruri. Ştie câţi kilometri sunt între noua ei casă din New York şi noul ei iubit Sam din Londra. Ştie că angajatorul ei e un om bun şi că soţia lui păstrează un secret faţă de el. Ceea ce Lou nu ştie este că e pe cale să întâlnească pe cineva care îi va da toată viaţa peste cap. Pentru că Josh îi va reaminti de un bărbat pe care l-a cunoscut cândva, iar asta o va face să sufere. Poate ca Lou nu va şti ce să facă în continuare, dar indiferent ce alegere va face, asta îi va schimba cu totul viaţa.

O poveste emoţionantă, plină de optimism. – Sunday Mirror
O carte genială din partea uneia dintre autoarele noastre preferate. – Look
O poveste veselă, cu final perfect. – Daily Express
Louisa Clark este un personaj de vis, iar acest roman va avea un succes uriaş, aşa cum şi merită. – Daily Mail
O concluzie amuzantă, profundă şi optimistă a trilogiei. – Sunday Express

Jojo Moyes este autoarea bestsellerurilor Înainte să te cunosc, După ce te-am pierdut, Fata pe care ai lăsat-o în urmă, Ultima scrisoare de dragoste, Un bărbat şi o femeie, În căutarea unui destin şi Silver Bay.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 16 Comments

 1. Beauty With Camy

  Am tot auzit de ea peste tot dar nu am citit-o inca. Chiar ar trebui. 😊

 2. Adriana Ivan

  Abia aștept să ajung și eu la ea. Îmi place tare mult autoarea.

 3. Gabriela Bratu

  Eu spun pas acestei lecturi, seria e prea lacrimogena pentru mine

  1. Rox

   Am spus si eu pas multor carti care nu-mi spuneau nimic. Deci te inteleg 😉

 4. Nici mie nu prea mea plăcut cel de-al doilea volum, in schimb a treia parte a fost peste așteptările mele.
  In orice caz, tot prima parte rămâne preferata mea.

 5. daiana

  Am vazut cartea in magazine si m-am oprit de cateva ori la ea. Imi place ideea din spatele copertei.

 6. Catalina Coman

  Eu am citit doar prima parte, pentru ca am auzit ca volumul 2 nu e prea reusit. Insa, daca 3 e asa fain, o sa ii dau o sansa.

 7. Rokolla

  Am citit si eu cartea si mi-a placut mult. Am si alte titluri pe lista mea de la aceasta autoare

  1. Rox

   Si eu mai am titluri de-ale ei pe lista. Silver Bay vreau sa citesc, am cumparat-o din supermarket acum cateva luni, in engleza 🙂

 8. Mirela Marin

  Îmi place tare mult Jojo Moyes, dar nu am citit încă dar mi-o doresc.
  Este deja pe lista de priorități.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 9. Denisa

  Ce carte interesanta. Sunt si eu atrasa de ea, am sa o pun pe lista.

 10. Alexandroaia Cristina

  Inca nu m-a atras nicio carte de la aceasta autoare, insa niciodata nu e prea tarziu.

 11. Am și eu aceasta carte pe lista împreună cu mai multe titluri de la aceasta autoare pe care de-abia aștept sa le citesc.

 12. cudrag.cristina

  Este una din cartile pe care mi le doresc sa iau cat mai repede! 😀
  FOarte faina mi se pare 🙂

Leave a Reply