Ce poveste savuroasă! Nu cred că puteam alege o carte mai potrivită în acest moment, deşi îmi e întotdeauna greu să mă hotărăsc. Am citit despre Beth O’Leary că ar fi considerată noua Jojo Moyes. Personajele ei pline de viaţă mi-au adus zâmbetul pe buze încă de la început şi nu mă mai puteam desprinde. Ba chiar o ademeneam pe colega mea, dându-i şi ei câteva detalii despre poveste.

Poveştile uşoare, cu o doză de umor şi, de ce nu, o dragoste cu năbădăi, mi-au făcut întotdeauna cu ochiul. În ultimul timp, am citit mai mult cărţi electronice în limba engleză, iar pe Amazon găsesc mereu cărţi pe placul meu, de obicei cele care au eticheta “the ultimate feel-good read”. Le cumpăr şi stau şi îşi aşteaptă rândul. Cartea lui Beth O’Leary, The Flatshare, este pe Kindle-ul meu de două luni deja.

Dragoste în contratimp – o poveste tentantă

Şi apoi, cum să nu te tenteze? Tiffy şi Leon împart un apartament fără să se cunoască. Vrei să afli cum e posibil, ce împrejurări îi aduc împreună. Tiffy este nevoită să îşi caute o locuinţă de închiriat la un preţ accesibil şi neapărat în Londra, după ce relaţia cu fostul nu mai are nicio şansă. Leon vrea să îşi ajute fratele să iasă din închisoare şi subînchirierea pare soluţia ideală pentru a face rost de banii necesari plăţii unui avocat. Amândoi se află într-o situaţie destul de dificilă.

Subînchirierea se concretizează în momentul în care Kay, prietena lui Leon, îşi dă acordul. Singura condiţie este ca cei doi să nu se întâlnească, lucru aparent simplu din moment ce Leon are un job de asistent pe tura de noapte într-un azil, iar Tiffy este acolo în fiecare noapte şi în weekend-uri. Curând, însă, vieţile lor se schimbă. Cei doi se împrietenesc, îşi lasă bileţele lipite prin toată casa, în care se confesează unul altuia. Tiffy decorează casa în stilul ei, lucru care nu pare să-l deranjeze prea tare pe Leon.

Cartea are doze perfecte de umor, sensibilitate, iubire şi prietenie, numai bună de citit atunci când eşti în căutarea unei lecturi relaxante.

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Editura: Litera
Colecţie: Blue Moon
Luna şi anul apariţiei: 04/2019
Număr pagini: 416

Descriere:

După o despărțire dureroasă de iubitul ei, Tiffy Moore are nevoie de un loc unde să stea. Rapid. Și ieftin. Dar apartamentele pe care și le permite o fac să-și pună întrebarea dacă mucegaiul colorat de pe pereți se vrea cumva o operă de artă. Disperarea o face să fie deschisă la orice, așa că răspunde la un anunț pentru împărțirea unui apartament. Leon, care lucrează noaptea, va locui în apartament în timpul zilei, iar Tiffy îl poate avea pe timpul nopții și în weekenduri. El va fi acolo doar când ea este la birou. De fapt, nu vor trebui să se întâlnească niciodată.
Astfel, Tiffy și Leon încep să-și scrie unul altuia bilețele – de la ziua în care se ia gunoiul și ce resturi trebuie aruncate și până la veșnica întrebare dacă scaunul de la toaletă ar trebui să rămână ridicat sau coborât. Chiar dacă sunt diferiți, curând devin prieteni. Și apoi poate mai mult de atât. Dar să te îndrăgostești de colegul de apartament nu e probabil cea mai bună idee… mai ales dacă nu l-ai întâlnit niciodată…

„Dragoste în contratimp este o încântare de la început până la sfârșit… are personaje simpatice, dialoguri spumoase, o premisă amuzantă și multă acțiune. O poveste de iubire sinceră și fermecătoare, perfectă pentru fanii comediilor romantice clasice.“ Kirkus Reviews
„Noua Joyo Moyes… Acest roman are toate ingredientele din Înainte să te cunosc. Teribil de amuzant.“ Cosmopolitan
„O carte de debut extrem de inteligentă… Povestea lui O’Leary este amuzantă și surprinzătoare; cei cărora le-a plăcut Jurnalul lui Bridget Jones vor dori cu siguranță să o citească.“ Publishers Weekly


Subscribe
Notify of
guest
22 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
StylishCocktails
9 months ago

Pare foarte draguta si amuzanta cartea! Trebuie sa o cumpar si eu!

Lucia Mihaela Curea
9 months ago

Pare o poveste numai buna de pauza necesara intre cartile grele pe care eu le citesc.

Adriana Ivan
9 months ago

Tare tare drăguță. Mulțumesc pentru recomandare!

Beauty With Camy
9 months ago

Zici ca ma regăsesc in primele rânduri, chiar imi place povestea. 😊

Adina-Florentina Buliga

Pare super interesanta, ceva ce as citi cu siguranta.

Barascu Violeta Ramona
Barascu Violeta Ramona
9 months ago

E genul de carte potrivit pentru serile mele de toamna când doresc sa ma relaxez.

Alexandra-Iuliana Pricop

Pare o carte exact pe gustul meu.

Elena Chedică Mateică

Pare o carte lejera, cu o poveste interesantă, pe care sa o citești in weekend.
Am trecut-o și eu pe lista.

Georgiana Sabina
9 months ago

Imi place coperta si chiar ma tenteaza ceva de genul dupa o lunga serie de carti de dezvoltare personala.

Ruxandra
9 months ago

Am atât de multe cărți de citit…. Și o listă mare de cărți de cumpărat. Am adăugat-o și pe aceasta, pare interesantă 🙂

Cristina Barbieru
9 months ago

Cred ca povestea m-ar captiva asa ca am pus cartea pe lista.

Albu Steluta Georgiana

Am adaugat-o si eu la lista mea de carti “de citit”! Multumim pentru recomandare!

Catalina Coman
9 months ago

Nu auzisem de carte pana acum, dar pare savuroasa.

Rokolla
9 months ago

Pare o carte placuta si povestea acesteia m-a atras. Cred ca o voi cauta si eu

Anca
Anca
9 months ago

Ce carte frumoasa si ce placut ai descris-o. O sa o caut si eu.

Emilia Oana
9 months ago

Am tot vazut aceasta carte de cand a aparut la chioscuri. Deocamdata am inceput “Lantul”, un thriller recent aparut la chioscuri.

Buder Cristina
9 months ago

Povestea pare sa se încadreze perfect în zona cărților mele preferate. Am notat-o pentru viitoarele achiziții.

Mirela Marin
9 months ago

Îmi plac romanele de dragoste, mai ales în perioadele mai grele. Mi-am notat, o voi căuta.
Mulțumesc!