Un nou început | Kristin Hannah

Am adăugat-o pe Kristin Hannah pe lista autorilor preferaţi după ce am citit Aleea cu licurici. Mi-a plăcut atât de mult cartea ei încât m-am cufundat în poveste de la primele pagini. Aşteptările privind Un nou început erau mari. Am început să citesc cartea acum o lună şi după trei săptămâni eram abia la jumătate.

N-aş şti să vă spun de ce. Presupun că acţiunea primei jumătăţi era oarecum lină, iar eu eram din ce în ce mai puţin interesată de poveste. Familia Allbright – Ernt, Cora şi Lena – simte nevoia unui nou început. În contextul traumelor provocate de război, Ernt hotărăşte că traiul în sălbăticie ar putea fi ceea ce îşi doreşte în momentul în care primeşte o scrisoare din Alaska. Nu ştiau ce presupune, dar mutarea nu era ceva cu care să nu fie obişnuiţi, iar Cora şi Leni ar fi făcut orice pentru o viaţă liniştită şi pentru a-l vedea pe el mulţumit.

Viaţa în Alaska anilor ’70-’80 era dură şi ei simţeau asta din plin. Comunitatea i-a primit însă cu braţele deschise şi a fost dispusă să îi ajute cu orice aveau nevoie. Verile erau despre muncă din zori până seara târziu, despre aprovizionare. Leni şi Cora trebuiau să înveţe norme de apărare şi supravieţuire, să înveţe să vâneze sau să asambleze puşca în doar câteva secunde, pe întuneric. Aveau mereu pregătit un rucsac cu cele necesare pentru situaţii de urgenţă şi supravieţuire.

***

Alaska nu e pentru oricine. Trebuie să fii puternic sau să fugi mâncând pământul. Nu există cale de mijloc. Chiar dacă la început li se părea că nu se vor obişnui, cei trei au intrat destul de repede în rutină. Leni a început să frecventeze cursurile şcolii, unde avea să-şi cunoască cel mai bun prieten şi singura iubire a vieţii ei. Erau ei doi împotriva lumii. Gelozia tatălui ei le complică relaţia, Ernt are o ieşire violentă fără precedent şi ai senzaţia că acela este sfârşitul.

Unul dintre cele mai puternice mesaje pe care le transmite autoarea este că iubirea adevărată rezistă şi învinge toate obstacolele. A doua parte a cărţii este de o sensibilitate aparte, despre alegeri, despre iubire pură în toate formele ei. Este, după părerea mea, o carte ce merită citită!

Editura: Litera
Colecţie: Blue Moon
Luna şi anul apariţiei: 11/2018
Număr pagini: 464

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply