Fata din Brooklyn | Guillaume Musso

Nu mai citisem demult o carte a cărei poveste să mă ţină în suspans. Ce-i drept, simt nevoia câteodată să evadez din poveştile frumoase şi cu happy-end. Aşa am început să citesc Fata din Brooklyn, pentru mine fiind prima carte aparţinându-i lui Guillaume Musso. Evident că nu m-a lăsat indiferentă şi am găsit în ea exact ce căutam: suspans, răsturnări de situaţie şi multă adrenalină.

Raphaël este un scriitor şi un tată singur. Ficţiunea este modul lui de evadare şi, după publicarea primei cărţi, lansează câte una pe an. Relaţia pe care o are cu mama lui Theo, Natalie, îl marchează profund. Sarcina neplanificată nu o împiedică pe Natalie să îşi continue cariera şi îl lasă pe Theo, de doar trei săptămâni, în grija tatălui.

După aproape doi ani, Raphaël o cunoaşte pe Anna, alături de care petrece cea mai frumoasă perioadă din viaţa lui, şase luni de neuitat. Dacă la început l-a cucerit misterul din jurul ei, pe măsură ce relaţia lor avansa, acesta îi amplifica neliniştea. Îşi doreşte cu orice chip să descopere secretele Annei, să îi afle trecutul. În timpul unui weekend petrecut pe Coasta de Azur, sub presiunea căsătoriei ce se apropia, Raphaël hotărăşte că e momentul să o cunoască mai bine. Buna dispoziţie se evaporă subit, o poză pe iPod şi reacţia inexplicabilă a Annei sunt doar începutul unei curse contra-cronometru.

Raphaël se transformă din scriitor faimos în detectiv şi îl are alături pe Marc Caradec, fost poliţist şi bun prieten. Tot ce îşi doreşte este să o găsească pe femeia iubită, alături de care să întemeieze familia la care visează. Gândul că aceasta este însărcinată îi adânceşte temerile şi îl motivează să continue căutările, chiar şi atunci când pare că se împotmoleşte.

Trecutul Annei este învăluit în mister. Cine este Anna cu adevărat? Ce reprezintă acea fotografie pe iPod? De ce susţine Anna că este vina ei? Ce s-a întâmplat cu ea după acea seară şi cine este fata din Brooklyn? Povestea e mai complicată decât pare.

Descriere:

Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit. Te aștepți la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma.

Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. Înnebunit, Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist, să îl ajute să o găsească. Pornind într-o cursă contra cronometru, cei doi descoperă în casa Annei 400 000 de euro și două cărți de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 2 Comments

  1. Eu luasem o pauza de Musso dupa ce m-a dezamagit cu un roman de-al sau mai vechi, dar i-am dat inca o sansa anul acesta cu Fata si noaptea si bine am facut. Mi-a placut. E pe lista de citit si Fata din Brooklyn. NUmai timp sa am o bifez!

    1. Rox

      Romanele politiste nu-mi sunt mereu pe plac, dar acesta mi-a placut mult. Cred ca voi mai citi Musso 🙂

Leave a Reply