5 motive pentru a alege WordPress.org

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Ţin prea mult la blogul meu. De aceea mi-am dorit să aibă propria casă, pe care să o amenajez cum vreau, fără constrângeri şi limitări. Am ales greşit prima oară şi, când mi-am dat seama, era prea târziu să mai pot schimba. Mi-am dorit să păstrez domeniul. E bine de ştiut că, în primele 60 de zile după cumpărare, domeniul nu poate fi mutat.

WordPress.com a fost, aşadar, rampa de lansare. Decizia de a-mi muta blogul, de a-l face self-hosted, a fost una inspirată şi documentată până la cel mai mic detaliu cu mult timp înainte. Am pus în balanţă avantaje şi dezavantaje şi am acţionat. Să fiu sinceră, dezavantajele au dispărut când m-am văzut în faţa faptului împlinit. Iubesc munca din spatele blogului, iar WordPress.com nu era locul potrivit pentru mine şi blogul meu.

5 motive pentru a alege WordPress.org

1.Costuri mult mai mici

Nu ştiu cât ar costa în România un domeniu la WordPress.com, pe un plan personal, însă eu am plătit, în urmă cu aproape 2 ani, 48 de euro pentru 12 luni. Suma mi se pare mare şi totuşi nu include plata domeniului, a fost gratuit în primul an. 64 de euro m-ar fi costat totul începând cu al doilea an. WordPress.com vine la pachet cu o mulţime de limitări şi, din păcate, preţul pe care trebuie să îl plăteşti pentru a avea mai multe opţiuni este exorbitant. După părerea mea, nu îşi merită banii.

Costurile de acum sunt mult mai mici. Pentru un an de hosting am plătit 45 lei fără TVA (cel mai ieftin pachet este suficient momentan, pot face upgrade dacă e nevoie), iar plata domeniului .net pentru un an a fost de 55 lei fără TVA. Am redus costurile la jumătate şi beneficiile sunt nenumărate.

2.Libertate de personalizare

WordPress este un soft gratuit la WordPress.org şi oricine îl poate folosi pentru a-şi crea un site. Deţine un portofoliu impresionant de teme şi plugin-uri dintre cele mai diverse şi e imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău. WordPress.com, în schimb, este o platformă care livrează acest soft, dar după propriile reguli. Planul gratuit e bun pentru început. Vrei să testezi, să vezi dacă blogging-ul este pentru tine. Însă cu timpul realizezi că nu e sigur să rămâi acolo, că îţi poţi pierde munca în orice moment. Blogul nu îţi aparţine în totalitate.

3.Monetizarea

WordPress.com afişează propriile reclame pe blogul tău. La WordPress.org poţi monetiza blogul cum doreşti, ai libertatea de a alege metoda. Întreg câştigul îţi aparţine, nu trebuie să îl împarţi cu alţii. Sună bine, nu-i aşa?

La un moment dat, fiind pe WordPress.com, am vrut să plasez un widget care să afişeze un calculator de cheltuieli în primul an de viaţă al bebeluşului, primit în cadrul unei colaborări. Am încercat de multe ori, până mi-am dat seama că problema era la ei. Sunt convinsă că ţi s-a întâmplat şi ţie.

4.SEO

Un domeniu extrem de vast, pe care îl descoperim în timp şi care e în continuă schimbare. Există plugin-uri care ne ghidează, trebuie doar să le instalăm şi să le urmăm sfaturile pentru a ne livra conţinutul în online după standarde şi algoritmi. Ele pot fi instalate utilizând planul Business pe WordPress.com sau oricând dorim la WordPress.org, gratuit. Există şi plugin-uri contra cost, cum ar fi variantele premium ale celor gratuite, însă eu nu le consider necesare în acest stadiu.

5.Analytics

M-am întrebat încă de la început dacă statisticile pe care le primeam în aplicaţia WordPress.com sunt reale sau nu. Acum mă ghidez după Google Analytics, oferă mai multe detalii şi văd diferenţe la numărul de vizite şi vizitatori unici.

Acestea sunt motivele pentru care am ales WordPress.org. E inevitabilă comparaţia între WordPress.com şi WordPress.org, opţiunile sunt atât de diferite încât doar de tine depinde să alegi ce ţi se potriveşte. Dacă te interesează să afli paşii ce trebuie urmaţi pentru mutarea blogului, dă-mi de ştire într-un comentariu şi voi scrie un articol. Eu am făcut asta singură, te pot îndruma. De asemenea, poţi solicita ajutor, există campanii de susţinere a bloggerilor. Să-ţi fie bine!

Sursa foto

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply