Un blog neobişnuit de… transparent

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Momentul perfect pentru un pariu cu tine însuţi este acela în care prezentul nu te mai mulţumeşte în totalitate. Câteodată câştigăm, alteori învăţăm să pierdem, dar întotdeauna mergem mai departe, orice s-ar întâmpla. O afacere de succes mi-a atras atenţia în ultima perioadă. I-am aflat povestea citind articolele publicate pe blog Dodo Pizza.

Despre pizzeria neobişnuită am mai scris, dar nu deţineam atunci atât de multe informaţii. În spatele conceptului stă un tânăr pasionat de IT, Feodor Ovchinikov, care a reinventat modelul de business al pizzeriilor când a deschis prima pizzerie în 2011 în Syktyvkar. Dodo Pizza România a devenit prima franciză internaţională odată cu deschiderea pizzeriei din Braşov, în anul 2014. În timpul unui drum lung cu trenul, Sergiu citea cartea lui Feodor, ”Și tocilarii pot fi antreprenori”, şi asta avea să-i schimbe radical viaţa.

Încrederea în forţele proprii şi dorinţa de a-şi realiza visul l-au impulsionat pe Sergiu să acţioneze. Refuzul lui Feodor de a-i vinde franciza nu-l putea întoarce din drum. A plecat în Rusia şi l-a convins pe Feodor că merită. Sunt convinsă că nu i-a fost uşor, dar a învăţat din greşeli şi nu s-a lăsat acaparat de probleme. A continuat chiar şi atunci când falimentul părea a fi singura opţiune. Acum doreşte să divulge activitatea companiei prin publicarea de articole interesante pe un blog neobişnuit.

***

blog neobişnuit
Pizza este cea mai bună în primele 45 de minute

Datorită transparenţei care o caracterizează, compania beneficiază, în viziunea oamenilor Dodo, de motivaţie, decenţă, îmbunătăţire şi încredere. Îşi asumă orice provocare, oricât de nebună ar părea pentru alţii, iar promoţiile stau la baza strategiei lor de marketing. Regula lor de bază este 45 de minute sau pizza gratis, pentru că pizza este cea mai bună în primele 45 de minute. Produsul care ajunge la clienţi trebuie să fie cel mai bun. Propriul sistem IT, creat special pentru companie şi pliat pe nevoile acesteia, îi ajută enorm. Furnizează statistici, actualizate şi publicate pe site în timp real, pe baza cărora se construiesc strategii de marketing. Asigură prospeţimea produselor şi monitorizează întreaga activitate a pizzeriilor.

***

Pariuri cu mine însămi am pus şi eu de-a lungul timpului. Cel mai important şi mai îndrăzneţ dintre toate s-a concretizat odată cu decizia de a pleca din ţară. Nu mai plecasem niciodată pe perioadă nedeterminată. Când am ajuns în Irlanda, nimic nu mai era la fel. Casa nu mai era acasă, ci doar un loc provizoriu în care să locuim până găsim ceva de închiriat. Oamenii nu erau doar străinii cu care ne intersectam, ci vorbeau o limbă ce nu semăna prea tare cu engleza învăţată în şcoală. Am avut momente în care am vrut să renunţ, în care balanţa înclina mai mult pe minus. Dar ştiam că vor veni şi perioade mai bune, căci aşa e în viaţă. Nu mi-am setat un deadline pentru revenirea în ţară, stiu doar că acesta este un pariu pe care trebuie să îl câştig.

blog neobişnuit
100 de pizzerii până în 2025

Dodo Pizza România şi-a propus să deschidă 100 de pizzerii în toată ţara până în 2025, inclusiv în oraşe mici. Este o provocare îndrăzneaţă, care necesită mult efort şi implicare. Vor împărtăşi cu noi pe un blog neobişnuit fiecare succes, dar şi fiecare eşec, în stilul lor caracteristic.

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 18 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sponsor: Dodo Pizza

Leave a Reply