E deja aprilie. Înscrierile timpurii pentru o vacanţă cu Christian Tour se vor termina în curând, iar noi încă nu ne-am ales o destinaţie de vacanţă. Am citit multe recenzii, dar nu am găsit destinaţia perfectă. Oscilăm între Egipt şi Tunisia. Să fie Hurghada? Sau poate Sousse? Ce ne poate oferi fiecare?

De 22 de ani, Christian Tour creează câte un drum spre fiecare vis și peste 1 milion şi jumătate de români s-au bucurat de vacanțe perfecte în tot acest timp.

-Ştiu cine ne poate da mai multe detalii despre cele două destinaţii. Trebuie să existe un reprezentant în fiecare ţară. Ne vom face ulterior rezervarea pe baza argumentelor primite de la ei.
-Ai dreptate, însă nu ştiu cum am putea lua legătura cu ei…
-Prin e-mail! Orice companie respectabilă deţine o adresă de e-mail în secolul XXI, la care poate fi contactată.

Ideea mea a fost excelentă, am găsit destul de uşor adresele lor. Le-am trimis un mesaj standard, în care am specificat că urmează să ne rezervăm prima vacanță în străinătate.

Cuprins

***

Iată ce am primit de la reprezentantul Egiptului:

” Hurghada se numără printre cele mai populare staţiuni din Egipt. În ceea ce priveşte cazarea, raportul preţ – calitate este foarte bun. Hotelurile din staţiune sunt situate aproape de plajă, umbrelele şi şezlongurile vă sunt oferite gratuit. Suntem renumiţi pentru spectacolele organizate special pentru cei mai mici turişti. Vremea este plăcută tot timpul anului, cu o perioadă de vârf în lunile iunie – august, când temperaturile depăşesc lejer 40 de grade, şi 20 – 30 de grade în restul anului, în funcţie de anotimp.

Marea Roşie este una dintre cele mai frumoase din lume şi este cunoscută pentru locurile de scufundare. Gota Abu Ramada este cel mai popular dintre toate, cu apă extrem de clară şi liniştită şi o biosferă bogată şi sigură. Vizitaţi apoi Hurghada Aquarium, cu al său slogan Marea Roşie într-un pahar, mai ales dacă scufundările nu sunt pentru voi.

Alegeţi Hurghada Marina pentru momentele în care vreţi să vă plimbaţi şi să vă relaxaţi. Pentru relaxare, puteţi petrece o după-amiază la hammam. De asemenea, vă recomand să petreceţi o noapte în Deşertul Sahara. Veţi avea astfel ocazia să aflaţi detalii despre viaţa beduinilor şi să dormiţi în corturi deschise, asistând în acelaşi timp la un spectacol nocturn, cu stelele în rol principal, cum numai în deşert puteţi vedea.

Sperăm că v-am convins şi vă aşteptăm cu drag! “

***

-Va fi un sejur 2019 interesant! îmi spun. Visez deja la noaptea aceea în cort. Dar să-i dăm dreptul la replică şi reprezentantului Tunisiei:

” Tunisia este una dintre cele mai liberale ţări arabe. Atât degustătorii ocazionali, cât şi cei experimentaţi, vor găsi în restaurantele noastre vinuri tunisiene excelente. Sousse este unul dintre cele mai vechi oraşe din Tunisia.

Dacă doriţi să ne vizitaţi pentru plajele noastre de top, este bine să ştiţi că sezonul începe în luna mai şi se încheie în luna octombrie. Pentru tot restul anului vremea poate fi destul de capricioasă. Hotelurile sunt construite pe plajă, fiecare are propria plajă privată, şezlongurile şi umbrelele sunt oferite gratuit, iar accesul la restaurantele din incintă este nelimitat. Localnicii noştri sunt vorbitori de limba franceză şi/sau engleză, vă va fi uşor să comunicaţi cu ei.

Bazarul oraşului vă va familiariza cu atmosfera autentică tunisiană şi vă recomand să nu îl rataţi. Vă puteţi relaxa la hammam, ce îmbină ritualul și tradiția băilor cu confortul și diferitele tratamente specifice unui centru spa. Sunt convins că obiective turistice precum Medina (unul dintre cele mai frumoase modele de arhitectură din Tunisia), Marea Moschee, El Jem (un imens amfiteatru cu o capacitate de 35000 de persoane), Muzeul Arheologic (unul dintre cele mai vizitate obiective din Sousse, ce conţine diverse obiecte şi sculpturi care aparţin patrimoniului tunisian), Port el Kantaoui (portul turistic al oraşului, cu sute de yachturi ancorate şi pregătite să vă poarte într-o croazieră de vis pe Marea Mediterană) vă vor încânta cu frumuseţea şi unicitatea lor.

Abia aşteptam să ne vizitaţi, vă promitem o vacanţă de neuitat! “

***

Pledoariile celor doi conțin suficiente detalii care ar putea convinge pe oricine. Deşi am găsit multe asemănări între cele două destinaţii, fiecare locație este diferită și specială în felul ei, iar noi am ales să petrecem o vacanţă vara 2019 la Hurghada. Este cea mai frumoasă destinaţie! Am rezervat o cameră la Hotelul Long Beach. Pozele de mai jos vorbesc de la sine!

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 17 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sursă foto: ChristianTour.ro
Sponsor: Christian Tour


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments