Ne dorim de foarte mult timp să mergem într-o călătorie prin ţară. Avem o mulţime de destinaţii la care nu am mai ajuns din lipsă de timp. Rulota are nevoie de o revizie şi parcă nici nu mă simt pregătită să mă aventurez într-o astfel de călătorie cu un copil mic. Vom opta deocamdată pentru cazare la hotel sau pensiune. Anul acesta am primit tichete de vacanţă cadou în valoare de 1450 de lei şi vrem să bifăm măcar câteva destinaţii.

Nu ştiam prea multe despre aceste tichete, însă am aflat cum pot fi folosite de la Travelminit, platforma de rezervări online. Se pare că tichetele de vacanţă sunt la modă, iar platforma pune la dispoziţia noastră aproximativ 1500 de unităţi de cazare din România, care acceptă această modalitate de plată.

***

Ne-a fost greu să ne hotărâm, dar iată ce am ales:

1.Cluj – Napoca

Cu obiective turistice ca Lacul Chios, Canalul Morii, Grădina Botanică, Muzeul Etnografic şi muzeele din incinta Universităţii, cine nu-şi doreşte să viziteze Clujul? Am ales cazarea aproape de Clujul istoric, mai exact la Pensiunea Max. Pentru o noapte de cazare şi mic dejun vom plăti 260 de lei.

2.Alba Iulia

Cetatea Albă Carolina este obiectivul turistic principal. Putem admira spectacolul Gărzii, ca mai apoi să vizităm celula în care a stat Horea înainte de a fi executat, Sala Unirii şi Muzeul Unirii. Este un loc încărcat de istorie ce ne va ţine ocupaţi toată ziua. Seara ne-o vom petrece la ApartHotel Crema Residence, pentru doar 180 de lei.

3.Sibiu

Am auzit atâtea vorbe frumoase despre Sibiu, încât nu putea lipsi din itinerariul nostru. Vreau să cunosc Sibiul medieval, să vizitez Complexul Naţional Muzeal “Astra”, Podul Minciunii şi Grădina Zoologică. Seara noastră va fi perfectă într-una din camerele oferite de Pensiunea Hermannstadt, la preţul de 235 de lei. În acest preţ am inclus şi micul dejun.

4.Braşov

Am trecut pe lista obiectivelor turistice de vizitat Muzeul Primei Şcoli Româneşti, Biserica Neagră, Cetatea Braşovului şi Piaţa Sfatului. Vom poposi şi aici pentru o noapte, La Maisonnette ne va găzdui. Vom plăti 220 de lei pentru cazare şi mic dejun.

5.Viscri

Nu vreau să ratăm acest loc încărcat de tradiţie, care l-a tentat inclusiv pe Prinţul Charles. Pensiunea Viscri 195 ne va primi cu atmosfera unui trecut îndepărtat, plin de linişte şi ospitalitate la un preţ de 400 de lei, ce include un mic dejun şi, la alegerea noastră, o cină.

6.Băile Tuşnad

Vrem sa încheiem escapada noastră cu un popas la Băile Tuşnad. Hotelul O3zone, dotat cu piscină, saună, jacuzzi şi centru spa, va întregi tabloul unei vacanţe relaxante în inima ţării. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun şi acces la spa vom plăti 310 lei.

***

Nu-mi vine să cred că vom bifa cu această ocazie 6 destinaţii, cu fix 1605 lei, 2 adulţi şi un copil mai mic de 2 ani. Nu ne-am încadrat în suma totală a tichetelor, deci vom plăti diferenţa de 155 de lei la faţa locului.

De ce să rezervi prin Travelminit?

  • ai garantat cel mai mic preţ;
  • rezervarea este gratuită, fără cheltuieli ascunse;
  • la cererile de rezervare intri în contact cu proprietarul, iar plăţile sunt efectuate direct către el (cu excepţia plăţilor cu tichete, făcute către Travelminit);
  • majoritatea unităţilor de cazare acceptă plata la faţa locului, fără avans.

Plata cu tichete de vacanţă prin Travelminit este extrem de simplă: le trimiţi prin curier sau prioripost, menţionând pe plic numărul rezervării. Mai multe detalii găseşti la ei pe site.

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 16 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sursă foto: Travelminit, Unsplash
Sponsor: Travelminit


Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Inline Feedbacks
View all comments
Amalia Popa
1 year ago

Ce traseu frumos ai ales! Abia astept sa vad cum o sa surprinzi in fotografii fiecare oras in parte!