Performanţa masculină prin ochii unei mame de băiat

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:4 mins read

Când m-am născut eu, nu se putea afla sexul bebeluşului înainte de marea întâlnire, dar ştiu că tatăl meu şi-a dorit să aibă măcar un băiat. De fapt, a avut parte de trei fete, iar eu, fiind cea mai mare, mi-am petrecut mult timp pe lângă el. Ajunsesem să fiu mâna lui dreaptă şi eram un ajutor de nădejde la treburile pur bărbăteşti. Într-un cuvânt, devenisem băieţoasă. Toate mamele îşi îmbrăcau fetele cu rochiţe, dar pe mine mai mult mă încurcau. Mă împrieteneam rapid cu băieţii de la bloc, ne plăceau aceleaşi jocuri şi cu asta ne ocupam timpul. Latura mea feminină a început să se dezvolte abia la pubertate, când diferenţele dintre noi se observau cu ochiul liber.

Eu, cea de azi, sunt mamă de băiat de aproape doi ani. Nu ştiu cât de diferite ar fi fost lucrurile dacă aş fi avut o fată, dar eu nu pun prea mare preţ pe vorbe de genul “eşti fată, nu e frumos să…” sau “un băiat trebuie să…”. Mă străduiesc zilnic să stabilesc priorităţi şi să îmbin cât mai armonios toate aspectele vieţii în trei. Mă simt bine când reuşesc, mamele sunt super-femei, iar eu îmi doresc să fiu cea mai bună mamă pentru copilul meu. Asta înseamnă performanţă pentru mine!

Ce te faci, însă, când îţi creşte băiatul şi te întreabă ce înseamnă “performanţă masculină”? Analizezi bărbaţii din viaţa ta, extragi ceea ce te interesează şi îţi argumentezi părerea cât poţi de bine.

În primul rând, atât femeile cât şi bărbaţii au o serie de meserii specifice. Nu mă văd vreodată lucrând în construcţii sau reparând maşini. Acestea mi se par meserii grele pentru o femeie. Oricât de mult se încearcă eliminarea barierelor, unele sunt doar ale lor. Soţul meu este electrician, l-am ajutat de câteva ori când a avut nevoie, însă nu cred că aş putea să-l consider un job potrivit şi pentru mine.

În al doilea rând, când se strică ceva prin casă, apelez la soţ, deşi cu unele chestii mai uşoare mă mai descurc şi eu. Apelez şi când e nevoie să facem curăţenie, ceea ce mi se pare normal, toţi locuitorii unei case sunt responsabili de întreţinerea ei. Dar nu am succes întotdeauna şi tot eu ajung să o fac. Treburi de femei.

Orice mamă îşi doreşte să aibă un băiat puternic, atât fizic, cât şi psihic. Ideea că bărbaţii nu ar trebui să se exteriorizeze nu mi se pare potrivită şi nu o încurajez. În cazul nostru, e suficient să urmeze exemplul tatălui său, cred cu tărie că e nevoie şi de puţină sensibilitate.

Pe lângă joburi specifice, performanţa masculină înseamnă şi aspect îngrijit. Industria cosmetică a avut mereu în centrul atenţiei femeia, pentru ea s-au creat de-a lungul timpului nenumărate formule ce promiteau un ten frumos, o piele catifelată, un păr strălucitor. O spumă de ras şi un after shave le erau suficiente bărbaţilor de altădată.

Farmec este prima companie românească de produse cosmetice ce-şi începea povestea de succes în anul 1889. Prin intermediul noii game Gerovital Men, compania ce oferă produse 100% româneşti se adresează bărbaţilor de toate vârstele care îşi doresc să realizeze performanţă pe toată linia.

Am aruncat un ochi la ei pe site, vreau să aleg un cadou de Iepuraş pentru soţul meu. Deodorantul Antiperspirant Fresh Gerovital Men oferă protecţie eficientă împotriva transpiraţiei şi nu lasă pete albe pe haine.

Pentru o îngrijire perfectă, aleg şi Gelul de duş Fresh 3 in 1 Gerovital Men, cu un parfum bărbătesc, marin, ce răcoreşte şi revigorează, oferind o senzaţie de prospeţime îndelungată.

Gerovital – Doctor în frumuseţe sprijină performanţa, fără să ţină cont de gen!

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 14 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sursă foto: 1 – Pixabay, 2,3,4 – Farmec
Sponsor: Farmec

Leave a Reply