Cafeaua este băutura magică a cărei aromă ne trezeşte simţurile. Ea reprezintă una dintre cele mai îndrăgite şi consumate băuturi din lume. În ceea ce priveşte consumul ei, moderaţia este cheia. De-a lungul timpului, medicii au încercat să seteze limita dintre beneficiu şi pericol, însă aceasta se poate stabili aproape întotdeauna la nivel individual, în funcţie de sex, greutate, vârstă şi sensibilitate la cofeină.

Acum opt ani, am cunoscut-o pe bunica soţului meu. Blândeţea, bunătatea, dragostea pentru familia ei sunt doar câteva dintre calităţile care o făceau remarcată oriunde. Îmi amintesc cu dor de ea, de cafeaua la ibric făcută pe plita din bucătărie şi de serile cu poveşti cutremurătoare din timpul războiului.

-Spune-mi, mai ţii minte gustul cafelei pe care ne-o făcea bunica? îmi întreb soţul. Ne-o aducea în fiecare dimineaţă la geam.
-Cum aş putea să uit? îmi răspunde, avea o aromă specială ce nu am mai întâlnit-o nicăieri. Bunica se bucura să ne aibă lângă ea şi s-a întristat când ne-am mutat. E greu să rămâi singur la bătrâneţe.

Zilele acelea erau pur şi simplu perfecte: aerul proaspăt de la ţară, cafeaua aromată a bunicii, jobul perfect care ne aştepta să venim în fiecare zi cu forţe proaspete…

***

Soarele răsare timid și diminețile sunt încă răcoroase. Zgomotul pe care îl face cafetiera alungă mereu liniștea din zori şi ne trezeşte la realitate. E momentul să facem o schimbare, o investiție pe termen lung în bucătărie: un espressor automat.

sursa: magNET.ro

-Aş vrea să scăpăm de cafetiera pe care o avem acum. E destul de veche şi am senzaţia că se poate strica în orice moment. Am găsit pe magazinul online magNET.ro o mulţime de modele de espressoare şi vreau să alegem împreună. Au o experienţă de peste 13 ani ca importator şi distribuitor, iar produsele lor au ca scop principal îmbunătăţirea calităţii vieţii şi menţinerea sănătăţii.

Zâmbetul lui îmi dă de bănuit. Sigur pune ceva la cale. Îmi plac surprizele, dar curiozitatea nu-mi dă pace şi insist să aflu despre ce e vorba.

-Voiam să fie o surpriză! Am auzit de magNET.ro de la colegii de muncă şi ştiu cât de mult îţi doreşti unul. Răsfoind promoţiile de espressoare, am găsit un Philips HD8650/09 ce cred că se va încadra perfect în bucătăria noastră.
-Vrei să spui că l-ai comandat deja?
-Stai să-ţi povestesc!

Pentru mine e răspuns afirmativ şi ţopăi deja de bucurie. N-am mai băut o cafea bună de mult timp şi nici prin cafenele n-am mai poposit de când îl avem pe cel mic.

-Da, era la un preţ foarte bun şi nu i-am putut rezista. Vrei să afli mai multe despre el? Vino să-ţi arăt direct pe site.

Evident că nu mai am răbdare până îl livrează, aşa că deschid pagina şi citesc cu interes detaliile care îl fac atât de special.

Philips HD8650/09

-Uite, este fabricat în România şi este dotat cu o râşniţă 100% ceramică, material ce asigură performanţe de lungă durată şi funcţionare silenţioasă. Zgomotul nu va mai fi o problemă! Acesta este un mare plus, eu am un somn extrem de uşor şi aud orice bâzâit.
-În plus, putem schimba oricând cafeaua. Cu ajutorul tehnologiei Gusto Perfetto, espressorul va ajusta automat dozajul pentru a oferi întotdeauna o ceaşcă de espresso ideală.

Tehnologia asta… Toate se schimbă cu o viteză uluitoare, electrocasnicele sunt tot mai performante pentru a se plia pe dorinţele momentului, oamenii sunt din ce în ce mai grăbiţi, iar timpul… Ce să zic? Am impresia câteodată că se scurtează.

***

-Wow, aveau dreptate. Modelul ăsta are dimensiuni reduse şi e ergonomic. Îmi va fi foarte uşor să îl folosesc.

Sursa: Pagina de Facebook magNET.ro

-Mă încântă ideea de a pregăti două ceşti simultan, nu cred că aş sacrifica nici măcar un minut din timpul de somn pentru prepararea cafelei.
-Ce zici, am făcut o alegere bună? mă întreabă soţul, în timp ce încerc să găsesc un loc potrivit pentru el.
-Nu am ce să-i reproşez, este foarte inteligent. Cu profilul de utilizator cu memorare automată vom savura în fiecare dimineaţă aceeaşi cafea gustoasă. Cred că îl putem aşeza lângă geam, încape perfect, chiar dacă nu avem foarte mult spaţiu.

sursa: magNET.ro

Prima ceașcă de espresso îmi încântă papilele gustative. O nouă zi perfectă e pe cale să înceapă!

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 13 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sponsor: magNET.ro (Profimatic SRL)


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments