Dieta fără înfometare sau cum să slăbeşti sănătos

  • Post author:
  • Post category:Superblog
  • Reading time:5 mins read

Aprilie 2018

Conversaţia telefonică cu mama mea se îndrepta către un domeniu necunoscut pentru noi până atunci, dar atât de necesar pentru viitorul surorii mele cu Sindrom Down, Georgiana.

– Mă îngrijorează mult greutatea ei, îmi spune mama. Aş vrea să fac ceva, dar ce? Am lăsat să treacă prea mult timp, stând cu ea zi de zi nu am realizat câtă nevoie are de o dietă. Ea nici nu face mişcare… Mi-e frică să o urc pe cântar!

– Ce-ar fi să mergeţi cu ea la nutriţionist? îi spun, nu e prima oară când mă gândesc la asta. Sunt convinsă că s-ar găsi soluţii, nu plecaţi de acolo fără un plan. Caută unul cu recomandări bune şi încearcă, nu ai ce pierde.

– Ştii că ea nu mănâncă orice, refuză unele alimente înainte să le guste. Dacă nu aş putea să continui cu planul, aş fi foarte dezamăgită. Cred că e singura şansă să o aducem la o greutate normală…

Îngrijorarea din glasul mamei mele îmi umbreşte puţin optimismul, dar nu renunţ până nu avem ceva concret. Primul pas este să găsească un nutriţionist şi să facă o programare.

– Am găsit, îmi zice după câteva zile. La una dintre clinicile din oraş este o nutriţionistă tânără. Cred că merită să încercăm şi noi. Dacă nu funcţionează, mă pot opri oricând.

În sfârşit, mă gândesc eu, trebuie să fie bine. Începutul este întotdeauna dificil, dar sunt convinsă că vor reuşi. Promisiunea că Georgiana poate avea rezultate cu planul de dietă conceput special pentru ea îi dă mamei mele motivaţia de care avea nevoie.

– Vom avea meniu săptămânal şi, în funcţie de rezultate, va primi meniul pentru următoarea săptămână. De mâine începem. Doamna doctor este optimistă. Chiar şi în situaţia ei, va slăbi până la 2 kilograme pe săptămână, dacă respectăm întocmai dieta.

Entuziasmul mamei mele mă bucură, are mare nevoie de el pentru a-şi atinge scopul.


Martie 2019

Săptămânile au trecut şi rezultatele nu au întârziat să apară. La ultima vizită la medic avea 87 kilograme. Georgiana nu face multă mişcare, de aceea evoluţia ei este mai lentă. La începutul dietei avea 106 kilograme. S-au mai strecurat abateri pe ici pe colo, dar medicul le identifica uşor când rezultatele nu erau pe măsura aşteptărilor. Le-a explicat că îi fac rău, că nu e nevoie de ele.

Nu ştiu dacă aţi întâlnit până acum persoane cu Sindrom Down, dar să ştiţi că iubesc rutina şi le place să facă lucrurile cu care sunt obişnuiţi dintotdeauna. Acceptă noutăţile foarte greu. În cazul surorii mele, începutul dietei a fost dificil, în parte şi din cauza faptului că nu realizează motivele pentru care meniul ei s-a schimbat peste noapte. Mâncărurile tradiţionale cu care ea era obişnuită au fost înlocuite de reţetele recomandate de nutriţionist.

Astăzi putem spune că a fost un succes. Continuă vizitele la medic la fiecare 2 săptămâni. În cazul ei, scăderea în greutate cu aproape 20 kilograme într-un an este un pas imens. Povestea Georgianei este adevărată, poate fi şi povestea ta, dacă ai luat prea mult în greutate şi eşti în căutare de soluţii.


Aşadar, nutriţioniştii sunt specialiştii care te ajută să slăbeşti. Nu căuta diete spectaculoase, care promit pierderi rapide în greutate. Acelea nu sunt indicate pentru organism, pot face mai mult rău decât bine. Echipa de nutriţionişti de la Smart Diet Experience este alături de tine, dacă îţi doreşti să adopţi un stil de viaţă sănătos şi, în acelaşi timp, să slăbeşti fără să te înfometezi.

Ce-ai spune dacă ţi-aş oferi mâine, la micul dejun, acest preparat delicios: porridge cu banane şi goji?

Ciorba de perişoare cu pui este alegerea perfectă pentru prânz si îţi va aminti de copilărie.

Cu biscuiţii cu merişoare şi portocală vei uita că eşti la dietă.

Ai refuza o porţie de paste cu ciuperci la cină?

Preparatele de mai sus se regăsesc în pachetele Smart. Alege şi tu să slăbeşti sănătos şi uşor, cu 3 mese pe zi şi o gustare. Smart Diet livrează la domiciliu diete atent concepute de către nutriţionişti. Poţi alege oricare din cele 3 pachete (White, Purple, Green), sunt create pentru a oferi diversitate, diferenţa este doar de gust.

Nu uita! Pentru a avea rezultate excelente, trebuie să mănânci la ore fixe, doar ce este în pachet, să eviţi zahărul, alcoolul şi mâncarea fast-food.

Pe tine ce te motivează în lupta cu kilogramele?

Notă: Acest articol a fost scris pentru proba 11 a competiției Spring SuperBlog 2019.
Sursă: Smart Diet Experience

Later edit: Dragi cititori, vă informez că firma Smart Diet Experience nu mai există. Cu toate acestea, articolul conține sfaturi prețioase și le este în continuare util celor care își doresc să slăbească sănătos 🙂

Leave a Reply