Meniu Închide

Anunţul publicitar care ne-a schimbat viaţa

Anunţ publicitar

Aseară mă gândeam că au trecut mai mult de 8 ani de când mi-am cunoscut soţul. Totul a inceput cu un anunţ publicitar. Luna martie, Ziua Femeii… Nu mă număr printre femeile care primesc flori cu diverse ocazii. Eu mi le aduc singură din grădină şi înveselesc casa cu ele.

Am adormit copilul şi am plecat să îmi fac ordine în bucătărie. Detest să găsesc chiuveta plină cu vase de dimineaţă, când intru în bucătărie să îmi fac cafeaua. M-am oprit din drum să schimb rapid două vorbe cu soţul meu.

-Mai ţii minte cum ne-am cunoscut? îl întreb.
-Desigur, cum aş putea să uit? îmi răspunde zâmbind. Nu am memoria chiar aşa de scurtă.

Am îndoielile mele şi mă pregătesc să aprofundez.

-Îmi găsisem un nou job în rubrica dedicată din Anunţul Telefonic, îi spun eu. Nu lucram de foarte mult timp acolo. Mihaela, colega mea, era iubita lui Lucian, colegul tău.
-Să ştii că am insistat mult până mi-a dat numărul tău de telefon.
-Dacă nu ne-am fi întâlnit atunci, în oraş, probabil nu ai fi aflat de existenţa mea, nu-i aşa?

Se gândeşte puţin, apoi îmi răspunde cu un zâmbet în colţul gurii:

-Cred că nu a fost doar o întâmplare. Te văzusem deja la târgul de joburi şi ştiam că eşti în căutare de un nou loc de muncă. Aşa ai cunoscut-o pe Mihaela. Ea căuta o colegă şi a publicat un anunţ.
-Da, era o perioadă destul de dificilă. Ca proaspătă absolventă nu te ia nimeni, se aşteaptă să ai experienţă chiar dacă abia ai ieşit de pe băncile şcolii, îi răspund dezamăgită.

Îmi amintesc cât e de greu să găseşti un loc de muncă şi sunt recunoscătoare că am un job. Am acceptat să lucrez şi în alte domenii, cântărea mai mult decât să stau acasă, şomeră.

-Ţi-am spus că fusesem acceptată la două locuri de muncă şi a trebuit să aleg? îl uimesc eu imediat. Am presimţit că acesta este locul potrivit şi nu mi-a fost greu să mă hotărăsc.
-Cred că da. Şi mai cred că toate se întâmplă cu un scop! Relaţia dintre tine şi Mihaela s-a consolidat între timp şi aţi devenit rude prin alianţă. Cine ar fi crezut?
-Am ales bine, răspund în sinea mea. Am câştigat o prietenă pe viaţă, un soţ priceput şi am acum şi un copil. Nu-mi doresc decât să ne reîntoarcem acasă. Sunt foarte mândră de noi şi de ceea ce am realizat până în prezent.
-Vieţile noastre s-au schimbat mult în ultimii ani. Şi nu ne-a fost mereu uşor.

Îl aprob. Plec cufundată în gândurile mele şi, în timp ce spăl vasele, îmi dau seama că nici plecarea noastră din ţară nu a fost o întâmplare. Ştiam că ne va fi greu să ne acomodăm într-o altă ţară, atât de diferită de a noastră. Niciunul dintre noi nu a mai fost plecat până atunci. Este o realitate tristă, dar este singura opţiune pe care o aveam. Şansa de a pleca la muncă în străinătate ne-a bătut la uşă şi noi am hotărât să acceptăm oferta. E o ofertă de care aş vrea să mai profităm puţin.

-Crezi că am mai putea aştepta puţin până să ne mutăm înapoi în ţară? îmi întrerup eu gândurile, pentru a-i afla răspunsul.
-Ştii că aştept cu nerăbdare vacanţa, să mă mai deconectez puţin. Număr săptămânile. Spune-mi, unde ai vrea să mergem anul acesta?
-Nu m-am gândit încă! îi spun. Dar crede-mă că abia aştept. Mai sunt atâtea de făcut…

Ştiu că suntem dintre cei norocoşi. Un loc de muncă ne-a adus împreună, un loc de muncă ne-a scos din zona de confort, aproape forţat, să ne testăm limitele. Totul a început cu un simplu anunţ publicitar! Cum ar fi fost viaţa noastră în alte circumstanţe?

Notă: Acest articol imaginat a fost scris pentru proba 3 a competiţiei Spring SuperBlog 2019.
Sursă: unsplash.com

20 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *