Cărţi pentru copii mici din biblioteca noastră

V-am povestit până acum despre cărţile de beletristică pe care le-am citit şi care îmi fac atât de mult bine, mă scot din rutină şi mă lasă să mă cufund în poveştile lor. Dar, ştiţi, nu cumpăr cărţi doar pentru mine, ci şi pentru copilul meu. M-am gândit să scriu azi un articol cu recomandări de cărţi pentru copii mici.

Când auzeam păreri în jurul meu cu scopul de a mă face să mă răzgândesc, că el nu are nevoie, că e prea mic, eu am crezut cu tărie că e bine să fie înconjurat de cărţi. Aşa că, de când avea doar patru luni, am început să populez mica lui bibliotecă.

Mi s-a părut ruşinos să nu am o carte de poveşti pentru R. când a venit asistenta cu idei de rutină pentru somn şi una dintre ele era să îi citesc o carte. Nu am recunoscut în faţa ei că nu am nici măcar una. Apoi am început să caut online.

Recunosc, mi-a fost greu să mă limitez la câteva cărţi. Şi titluri tot apăreau, îmi făceau cu ochiul, erau interesante. Ştiu că în cazul unei cărţi bune tirajul se poate epuiza destul de repede. Asta nu înseamnă că nu se va mai retipări, dar dacă ar fi aşa?

Deşi ştiam că era mai important să îmi audă vocea, indiferent de ceea ce citeam, am ţinut musai să fie ceva pentru el. Vin acum cu idei şi pentru voi. De cărticele interesante pentru bebeluşii voştri. Testate de noi. Mie îmi creşte inima când se trezeşte şi caută să răsfoiască o carte. Cu răbdarea stă destul de prost, nu aşteaptă să îi citesc, dar nu contează. Răbdarea se învaţă în timp.

Recomandări de cărţi pentru copii mici

 1. Primele cărţi răsfoite de mânuţele lui mici sunt cele din setul Baby’s Very First Library de la Usborne. Sunt special concepute pentru bebeluşi, sunt mici şi uşor de răsfoit. Cu o singură figurină pe pagină, predominante alb – negru. Un video de prezentare găsiţi aici. Reprezentanţi Usborne avem în toată ţara, deci sunt foarte uşor de găsit.
 2. Tot pentru bebeluşi recomand şi cărţile pentru baie şi cele din material textil.
 3. Un alt set care l-a atras este cel compus din cărţile lui Eric Carle. Noi avem Omida mâncăcioasă şi Gărgăriţa morocănoasă şi mereu le răsfoieşte. Au avut de suferit de-a lungul timpului, dar rezistă eroic. Fiecare dintre ele are un mesaj important de transmis şi aştept momentul în care el va fi pregătit să-l înţeleagă. Ar mai fi şi Ninsoarea din vis, de acelaşi autor. Eric Carle mai are şi alte cărţi, dar noi nu le avem. Le găsiţi pe site-ul celor de la editura Cartea Copiilor.
 4. Cărţi de la editura Univers Enciclopedic. Acum, la aproape doi ani sunt preferate cele cu animale. Avem cărţile Animalele mele preferate şi Unde locuiesc animalele?, dar şi Ce se-aude, şoricelule? şi Omul de zăpadă magic. Au puţin scris, sunt ideale pentru cei mai nerăbdători din fire.
 5. Seria de aventuri cu căţelul Pupo. Încerc să te reintroduc. R. este puţin prea ambiţios să facă el tot şi sincer mi-a fost teamă că le va rupe foile. Ştiu că iubeşte animalele, deci îi vor fi cu siguranţă pe plac. Le puteţi cumpăra de pe site-ul lor.

Lista de cărţi de mai sus a fost răsfoită de o mulţime de ori. Chiar şi Pupo a fost citit de mai multe ori.

Dacă mai aveţi sugestii de cărţi pentru bebeluşi şi copii mici le aştept în comentarii. Ne gândim să mai adăugăm câteva cărţi în bibliotecă.

Voi cât de des răsfoiţi cărţi pentru copii mici?

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 14 Comments

 1. Mirela

  Așa e și normal, cei mici trebuie sa cunoască de mici tainele și beneficiile cititului! Tare ideea! ♥️

 2. Oprea Carmen

  noi vrem sa trecem la povesti mai lungute de acum incolo, nu prea se da in vant dar incercam incet-incet… pofta vine mancand!

  1. Alexandroaia Elena-Cristina

   Încă nu am copii mici, dar articolul tau sigur va fi de folos pe viitor.

 3. Georgiana

  Eu inca nu am de ce sa colectionez carti pentru copii, dar cand va fi nevoie cu siguranta voi umple rafturi intregi 😊

 4. Mirela Marin

  Am strâns atâtea cărți pentru copii și totuși nu mă pot abține să nu mai cumpăr.
  Sunt frumoase, atrăgătoare și utile.

  1. Anca

   Acum am comandat si eu o carte din material, sunt curioasa cum ii va placea la cea mica.

 5. Ioana Vlad

  M-ai inspirat sa caut si eu prin toata colectia de carti si sa fac o lista cu cele care deja nu mai sunt de varsta copiilor, dar au fost minunate cand ei au fost mici.

 6. Eni Kovacs

  Cititul e foarte important pentru dezoltarea armonioasă a copiilor. Un articol foarte bun. 😀

 7. ellafairytale

  E foarte bine sa le dezvoltam creativitatea inca de mititei. Multumim de recomandari.

 8. Pulbere-de-stele

  Chiar daca eu nu am copii de niciun fel, mereu am nevoie de inspiratie pentru copiii prietenelor mele si nepoteii pe care ii am.

 9. Bratu Gabriela

  Încă nu ma gândesc la carti pentru copii, deși am cateva. Biblioteca încă e plina de cărțile mele 😁

 10. Rokolla

  Am avut si eu cateva carticele cand era fetita mea mica. Am folosit atat carti din material textial, plastic sau chiar cartonate cu animalut de plus incorporat. Sunt foarte multe carticele disponibile acum pe piata

 11. Citesc cărți pentru copii doar când nepoțica mea rămâne peste noapte la mine. Mulțumesc pentru recomandări, chiar eram în pană de idei, acum știu ce cărți să cumpăr.

 12. Catalina Coman

  Iti recomand si cartile din seria De ce? de la Editura Casa. Sunt tare simpatice si educative, pentru cei mici.

Leave a Reply