Meniu Închide

Cărţi pentru copii mici din biblioteca noastră

cărţi pentru copii mici

V-am povestit până acum despre cărţile de beletristică pe care le-am citit şi care îmi fac atât de mult bine, mă scot din rutină şi mă lasă să mă cufund în poveştile lor. Dar, ştiţi, nu cumpăr cărţi doar pentru mine, ci şi pentru copilul meu. M-am gândit să scriu azi un articol cu recomandări de cărţi pentru copii mici.

Când auzeam păreri în jurul meu cu scopul de a mă face să mă răzgândesc, că el nu are nevoie, că e prea mic, eu am crezut cu tărie că e bine să fie înconjurat de cărţi. Aşa că, de când avea doar patru luni, am început să populez mica lui bibliotecă.

Mi s-a părut ruşinos să nu am o carte de poveşti pentru R. când a venit asistenta cu idei de rutină pentru somn şi una dintre ele era să îi citesc o carte. Nu am recunoscut în faţa ei că nu am nici măcar una. Apoi am început să caut online.

Recunosc, mi-a fost greu să mă limitez la câteva cărţi. Şi titluri tot apăreau, îmi făceau cu ochiul, erau interesante. Ştiu că în cazul unei cărţi bune tirajul se poate epuiza destul de repede. Asta nu înseamnă că nu se va mai retipări, dar dacă ar fi aşa?

Deşi ştiam că era mai important să îmi audă vocea, indiferent de ceea ce citeam, am ţinut musai să fie ceva pentru el. Vin acum cu idei şi pentru voi. De cărticele interesante pentru bebeluşii voştri. Testate de noi. Mie îmi creşte inima când se trezeşte şi caută să răsfoiască o carte. Cu răbdarea stă destul de prost, nu aşteaptă să îi citesc, dar nu contează. Răbdarea se învaţă în timp.

Recomandări de cărţi pentru copii mici

  1. Primele cărţi răsfoite de mânuţele lui mici sunt cele din setul Baby’s Very First Library de la Usborne. Sunt special concepute pentru bebeluşi, sunt mici şi uşor de răsfoit. Cu o singură figurină pe pagină, predominante alb – negru. Un video de prezentare găsiţi aici. Reprezentanţi Usborne avem în toată ţara, deci sunt foarte uşor de găsit.
  2. Tot pentru bebeluşi recomand şi cărţile pentru baie şi cele din material textil.
  3. Un alt set care l-a atras este cel compus din cărţile lui Eric Carle. Noi avem Omida mâncăcioasă şi Gărgăriţa morocănoasă şi mereu le răsfoieşte. Au avut de suferit de-a lungul timpului, dar rezistă eroic. Fiecare dintre ele are un mesaj important de transmis şi aştept momentul în care el va fi pregătit să-l înţeleagă. Ar mai fi şi Ninsoarea din vis, de acelaşi autor. Eric Carle mai are şi alte cărţi, dar noi nu le avem. Le găsiţi pe site-ul celor de la editura Cartea Copiilor.
  4. Cărţi de la editura Univers Enciclopedic. Acum, la aproape doi ani sunt preferate cele cu animale. Avem cărţile Animalele mele preferate şi Unde locuiesc animalele?, dar şi Ce se-aude, şoricelule? şi Omul de zăpadă magic. Au puţin scris, sunt ideale pentru cei mai nerăbdători din fire.
  5. Seria de aventuri cu căţelul Pupo. Încerc să te reintroduc. R. este puţin prea ambiţios să facă el tot şi sincer mi-a fost teamă că le va rupe foile. Ştiu că iubeşte animalele, deci îi vor fi cu siguranţă pe plac. Le puteţi cumpăra de pe site-ul lor.

Lista de cărţi de mai sus a fost răsfoită de o mulţime de ori. Chiar şi Pupo a fost citit de mai multe ori.

Dacă mai aveţi sugestii de cărţi pentru bebeluşi şi copii mici le aştept în comentarii. Ne gândim să mai adăugăm câteva cărţi în bibliotecă.

Voi cât de des răsfoiţi cărţi pentru copii mici?

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Related Posts

14 Comments

  1. Rokolla

    Am avut si eu cateva carticele cand era fetita mea mica. Am folosit atat carti din material textial, plastic sau chiar cartonate cu animalut de plus incorporat. Sunt foarte multe carticele disponibile acum pe piata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *