Meniu Închide

Fetița cu ochi albaștri | Michel Bussi

Fetița cu ochi albaștri

Fetița cu ochi albaștri, un roman detectiv ce și-a așteptat cuminte rândul pe raft, m-a surprins plăcut. Este prima carte de acest gen pe care o citesc și Michel Bussi a reușit să-mi captiveze atenția cu romanul lui.

Cartea începe cu accidentul de avion de pe Mont Terrible, prăbușire în care și-au pierdut viața aproape toți pasagerii. Apariția misterioasă și inexplicabilă a unei fetițe de 3 luni în afara avionului, nevătămată, pune pe jar toată presa. Toți încearcă să facă o reconstituire a celor întâmplate în momentul coliziunii. De aici pornesc multe conflicte. În avion erau doar două fetițe, de aceeași vârstă. Bunicii ambelor fetițe ajung să își dispute custodia copilei prin tribunale, perioadă care le-a marcat existența fraților rămași în viață.

Familia Vitral este modestă, dar luptă să demonstreze că fetița care a supraviețuit este nepoata lor, sora lui Marc. Familia de Carville este foarte bogată, crede că poate cumpăra orice cu bani, însă chiar și cu armata de avocați angajată pentru a aduce adevărul de partea lor nu obțin custodia copilei. Malvina, cred eu, a fost cea mai afectată, recuperarea surorii mai mici devine țelul ei principal și ajunge în pragul nevrozei.

Micuța Lylie (combinație a numelor Lyse-Rose și Émilie) crește în familia Vitral, alături de Marc. Cei doi simt că nu sunt frați și nutresc altfel de sentimente unul față de celălalt.

Fetița cu ochi albaștri, un mister până la final

Familia de Carville angajează un detectiv particular care să sape în căutarea adevărului. Crédule Grand-Duc este angajat de către Mathilde de Carville pe o perioadă de 18 ani, pe un salariu extrem de mare, cu promisiunea că îi va da oricât cu condiția de a-i aduce informațiile prețioase.

M-am angajat deci la o investigație lungă de optsprezece ani! Vă închipuiți? De optsprezece ani povestea asta mi se lipește de neuroni, ca un bulgăraș de creier roz, mestecat și remestecat, până ce-și pierde gustul. Aveți grijă, voi care citiți aceste pagini, ca bulgărașul de creier roz să nu se lipească de propriile voastre gânduri, malaxat de propria-vă imaginație, alungit de logica voastră. Fără contenire.

Dacă m-ar fi întrebat cineva despre identitatea fetei pe la jumătatea romanului cel mai probabil i-aș fi răspuns că este nepoata familiei de Carville. Răsturnări de situație se tot întâlnesc pe parcurs. Caietul lăsat de Grand-Duc nu cuprinde în totalitate informații adevărate. În toți acei ani de investigație, detectivul nu a reușit să afle nimic concret, astfel că își plănuiește sinuciderea pentru noaptea în care Lylie împlinea 18 ani.

Totul se terminase. Detectivul privat ratat, singuraticul ros de remușcări. Descâlcise ițele problemei. Nu-i mai lipsea decât să pună mâna pe ultimul martor.

Mélanie Belvoir.

Cine este Mélanie, ce rol are ea în toată această poveste? Cum au ajuns la concluzia că e ultimul martor rămas? Toate scenariile pe care mi le făcusem eu în cap s-au prăbușit unul câte unul. Personaje pe care le credeam dispărute au reînviat. Drumul către aflarea identității micuței Lylie i-a adus împreună pe Marc și Malvina, aveau un interes comun. Asta da poveste. Vă zic, e de savurat, chiar și ca o primă carte de acest gen. Veți vedea că nimic din ce vă așteptați să citiți nu va fi povestit.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Related Posts

23
Tu ce ai de spus despre asta?

avatar
19 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
SimonaCatalina ComanPulbere-de-steleellafairytaleDenisa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Amalia Popa
Vizitator

Imi place genul acesta de actiune. Nu exista si film? :)) Mi-as dori sa am timp sa citesc si fictiune. Ah! Dar sa stii ca mi-am luat pentru la vara, cand ma visez pe plaja, „Barbatul care n-a mai sunat”. Pana atunci cred ca nu reusesc sa misc nimic. Ma chinui sa scriu review la „Fericirea e un ac de siguranta”… cred ca in ritmul asta ma apuc sa ma filmez, ca de scris…

Oana - Crâmpeie de suflet
Vizitator

Nu știam nimic de această carte, mulțumesc pentru recomandare! 💖 Pare a fi o carte extrem de vizuală, emoționantă și fix pe gustul meu.

Ioana
Vizitator

Ce interesanta pare!😍 abia astept sa vina caldura si sa incep sesiunea de citit afara, in parc!

Alexa
Vizitator

Wow… este chiar captivantă si chiar sunt foarte curioasă acum 🙂 care este familia micuței?! Trebuie citită cartea asta! 🙂

Anca
Vizitator
Anca

Foarte interesant titlul, o sa caut si eu cartea sa vad daca ma regasesc.

Bratu Gabriela
Vizitator

aici m-ai prins, genul asta de lecturi e pe gustul meu! mi se pare super cartea si nu inteleg cum de nu am auzit inca de ea. e pe lista, o vreau!

Madalina Oros
Vizitator
Madalina Oros

O carte pe gustul meu, pentru ca imi plac la nebunie romanele politiste!

Oprea Carmen
Vizitator

o poveste foarte captivanta, chiar vreau sa stiu continuarea ei!

unblogcolorat
Vizitator

Vai, ce bine suna descrierea! mi-ai captat atentia! o sa imi comand cartea zilele astea 🙂

Mirela Marin
Vizitator

Ce carte interesantă! Da, de multe ori da, aș citi această carte.
Fetița cu ochi albaștri este cartea care face parte din lista cărților preferate pentru citit.

Adelina
Vizitator

Suna atat de bine descrierea cartii incat o voi cauta sa o cumpar!

Elena Chedică Mateică
Vizitator

Nu am citit nici o carte de acest gen. Recenzia ta m-a convins că trebuie să acord și eu o șansă romanelor detective.
Mulțumesc pentru recomandare, am trecut carte pe listă.

Georgiana
Vizitator
Georgiana

Ce poveste interesanta! Pun si eu cartea pe lista! 😊

Oana Alexandra
Vizitator

Pare foarte interesantă, îmi place acest tip de acțiune, cred ca merită citită!

Denisa
Vizitator

Pare o carte tare interesanta. Imi place si titlul ca e catchy.

ellafairytale
Vizitator

Wow, imi place recenzia ta, m-ai facut curioasa sa achizitionez si eu cartea.

Pulbere-de-stele
Vizitator

Este o carte care te tine cu interesul treaz pana la ultimele pagini!

Catalina Coman
Vizitator

Mi se pare fix pe gustul meu. Nu stiu cum de nu am auzit de ea pana acum, dar clar am pus-o pe lista de lectura.

Simona
Vizitator

Îmi plac mult cărțile cu mistere. Sună tare bine recomandarea ta de lectură. 😍 O să o pun pe lista mea de dorințe.