De ce mergem la dentist când e prea târziu?

Azi, după aproape 3 ani de când n-am mai vizitat un dentist (să nu faceți ca mine), am ajuns la unul. Nu mai suporta amânare și niciun motiv din lume nu m-ar fi întors. De ce mergem la dentist când e prea târziu? Am avut emoții, dar susținerea a venit de unde nu mă așteptam.

Să vă spun sincer, nu merg de drag la medici, la niciunul. Nu cred că e posibil așa ceva. Poate doar la estetician se poate merge de drag.

Am amânat atât pentru că am avut sarcina, urmată de alăptare. Părerile erau împărțite. Știam că sănătatea mamei cântărește mai mult decât cantitatea neglijabilă de medicament sau anestezic care ajunge la copil când alăptezi. Se folosesc produse compatibile, asta mi s-a spus azi. Până azi n-am fost sigură că nu e nicio problemă.

Unde e greșeala? Undeva se rătăcesc informații. De exemplu, am fost să-mi cumpăr acum câteva luni din farmacie Nurofen pentru aceeași durere de dinți. I-am spus că alăptez, copilul era cu noi, nu era nou-născut. Eu nu le-aș lua, în locul tău, mi-a zis. Având în vedere că ceea ce ajungea la el era mai puțin decât o doză întreagă recomandată pentru vârsta lui m-am văzut nevoită să decid eu ce e mai bine pentru noi.

Aveam azi emoții cât casa și furtuna de afară, care ne ia pe sus. Aș fi încetinit timpul, să vină programarea mai greu. Nu exagerez, să știți. Am aproape o fobie și am rămas cu ea acum mulți ani, din cauza unei extracții care mi-a deplasat maxilarul, vindecarea a fost foarte lentă. Și culmea, oricâtă grijă am avut de dantură mereu, tot e praf. În parte și datorită vizitelor tot mai rare la dentist.

Ghiciți cine m-a îmbărbătat în sala de așteptare? Cine știa prin ce trec fără să fi avut vreodată vizite la dentist? Micuțul R., venea și își așeza capul pe piciorul meu, să mă consoleze. Cum să nu te topești de drag?

Apoi a pândit toată seara o portiță să intre în cameră să vadă ce fac. Eu doar încercam să stau în liniște și întuneric, să aștept să-și facă efectul analgezicul.

Mi-am dat seama, deși nu e prima oară, că R. simte tot ce mi se întâmplă. De e o emoție, o durere sau o supărare, el e mereu acolo să mă tragă de mânecă să îl iau în brațe și să se uite direct în ochii mei, care îi spun mai mult decât niște cuvinte.

Tu când ți-ai vizitat dentistul ultima oară?

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 4 Comments

  1. Mihaela Chirila

    Bravo Robert! Daca prin aceste mici gesturi ai reusit sa o emotionezi pe mami,sa stii ca aceste cuvinte m-au emitionat si pe mine! Esti un copil minunat si cu siguranta mami o sa se poata baza pe tine! 😍😍😍

  2. Cât de tare mi-ai atins sufletup cu articolul ăsta! Nu știu când am ajuns să dezvolt o teamă față de dentist, că înainte mergeam cu drag, însă cert este că acum mă tem și prefer să stau acasă cu calmantele… Haide să ne facem curaj una la alta! 🙃😍

    1. Rox

      Mulțumesc pentru susținere! Sincer îți spun că e mai bine să mergi. Nu poate fi mai rău decât să rămâi acasă pe calmante. Pe mine m-a împins nevoia, după infecții repetate. În final am pierdut o măsea care oricum era praf. Dar sunt bine și tot ce-mi imaginam eu nu s-a întâmplat. 😘 Curaj!

Leave a Reply