Top alimente preferate
Mamicie

Top 7 alimente preferate nelipsite din meniu

M-am temut mult de diversificare, iar gândul că R. ar putea refuza orice mâncare ori că vom imita avioane în zbor pentru a putea înghiţi ceva era tot mai acaparator. Nu mă înţelegeţi greşit, am apelat de multe ori la trucuri pentru a-l convinge să mănânce alimente care nu îi sunt tocmai pe plac. Nu este chiar atât de neplăcut cum pare. Dar câteodată vrei doar să decurgă normal. Am un top 7 alimente preferate pe care le combin pentru a avea succes.

Ştiţi momentul acela când îţi pregăteşti un discurs ce urmează să îl prezinţi în faţa mai multor oameni şi până la urmă nimic nu e aşa cum îţi imaginai? Cam aşa simţeam eu când pregăteam masa. Şi aproape niciodată nu era aşa cum mă aşteptam. Era mai bine sau mai puţin bine :))

Din fericire am un copil căruia îi place mâncarea. Dar ca orice om are preferinţele lui, alimente pe care nu le refuză niciodată. Iar eu vreau să las scris aici, să nu uit cumva că toată această aventură numită diversificare a fost percepută şi a decurs mai bine decât îmi imaginam.

Despre diversificare am mai scris, ultima oară acum mai bine de jumătate de an. Mă bucur să văd că am evoluat. Sper să ne fie tot mai bine şi mai uşor.

Încerc să combin toate aceste alimente cât mai bine pentru a-i oferi o alimentaţie diversificată. Dar eu zic că ne descurcăm la cele aproape 19 luni ale lui. Rar se întâmplă să iasă “cu scandal”. Şi dacă nu vrea să mănânce nu e chiar o tragedie. Pur şi simplu renunţ şi gata.

Top 7 alimente preferate

  1. Fructele. Nu refuză niciodată un fruct. Aleg să i le dau dimineaţa. Indiferent că îi prepar un smoothie sau îi dau fructele în stare naturală sunt primite cum se cuvine: cu poftă şi foarte mult entuziasm.
  2. Iaurtul. Am început cu iaurt grecesc natural, am trecut la iaurtul cu căpşuni pentru o perioadă pentru că nu îi era pe plac cel grecesc şi am revenit la iaurtul natural de curând. Este cuvânt magic, pe bune. E înaintea mea lângă frigider dacă îi spun că urmează să îi dau. Şi orice mişcare în privinţa asta este atent supravegheată.
  3. Pastele. Cu sos alb, cu pesto roşu şi smântână, bolognese. Pur şi simplu nu are importanţă. Paste să fie. Am ales paste fusili pentru a fi mai uşor de manevrat. Sunt savurate până la ultima bucată.
  4. Ciorba. Nu am avut vreun tip care să nu îi placă. Legumele din ciorbă îi atrag atenţia de fiecare dată.
  5. Carnea de pui. La începutul diversificării am crezut că va fi vegetarian, deoarece nu accepta niciun fel de carne. Cum simţea gustul, cum refuza să mai mănânce. Încă se mai întâmplă atunci când gustă carnea de vită. Dar carnea de pui îi este pe plac şi o cere insistent dacă o vede în farfurie.
  6. Pancakes cu banane. Simple şi uşor de făcut. Se termină din ce în ce mai repede şi nu pot decât să mă bucur. Folosesc şi ouă, pe care nu prea le acceptă sub altă formă.
  7. Somonul. Introdus de curând în meniu, dragoste la prima gustare.

Este tot mai independent, bucăţile şi le mănâncă singur, doar cu supraveghere. Încă n-am avut suficient curaj să îl las să mănânce singur ciorbă sau iaurt. Dar nu cred că va mai trece mult timp. Mă pregătesc moral, să ştiţi. :))

Cum aţi perceput voi diversificarea? Ce alimente preferate au copiii voştri?

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Spread the love:
0Shares

Bună! Mă bucur că eşti aici. Eu sunt Rox şi locuiesc împreună cu familia în Irlanda. Sper că ai găsit ce căutai! ;)

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *