Meniu Închide

Te las să pleci | Clare Mackintosh

Te las să pleci

După o serie de cărţi cu povești de dragoste şi imediat după cartea Annei Todd am ales să citesc altceva. Să caut un alt gen. Am descoperit Te las să pleci. Nu știam nimic despre ea, dar simţeam că va fi interesantă. Şi aşa a fost.

Cartea este structurată în două părţi. Prologul urma să mă pregătească pentru povestea ce urma. Însă nu îmi zburase gândul atât de departe. Când am terminat de citit prima parte, datorită unei intrigi ce dădea prea puţine indicii, am avut sentimentul că undeva am pierdut firul întâmplărilor. Am crezut că mi-a scăpat vreun amănunt, vreun nume, că poate rândurile ce mi-ar fi putut dezvălui mai multe au fost citite noaptea, când mă fura somnul. Însă nu a fost aşa.

Toată lumea vorbeşte despre accident. Cum de s-a întâmplat? Cine ar putea fi autorul? Fiecare staţie de autobuz aduce ştiri proaspete, iar crâmpeiele de bârfe plutesc pe deasupra noastră, imposibil să le pot ignora.

A fost o maşină neagră.

A fost o maşină roşie.

Poliţia se pregăteşte să aresteze pe cineva.

Poliţia n-are niciun indiciu.

Pe parcursul primei părţi sunt relatate alternativ întâmplări din viaţa Jennei după accidentul din Fishponds, în urma căruia Jacob, băieţelul de cinci ani, şi-a pierdut viaţa şi detalii din ancheta poliţiei, care avea extrem de puţine ipoteze. Tot ce se ştia era că şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului. Dispariţia mamei şi fuga Jennei, trăirile celei din urmă după accident, neputinţa ei, coşmarul în care auzea zgomotul cauzat de impactul copilului cu parbrizul şi mai apoi cu şoseaua umedă… m-au făcut să cred că Jenna este mama copilului.

Suferea și ea după pierderea unui copil. De câte ori fusese întrebată dacă are copii ezita în timp ce răspunsul ei era unul negativ. Dar știam că se ascunde și de aceea nu dădea mai multe detalii despre viața ei. Voia să o ia de la capăt într-un alt loc, cât mai retras, unde să nu o cunoască nimeni. Ştiu, este prima carte de acest gen. Filme am mai văzut.

De ce „te las să pleci”?

La sfârşitul primei părţi nu mai înţelegeam nimic. De ce ar fi fost Jenna vinovată pentru accidentul în care a murit Jacob? De ce au venit să o aresteze pe ea? Am descoperit apoi adevărul. Am aflat ce se întâmplase.

Cea de-a doua parte conţine şi mărturiile fostului ei soţ, Ian, cel care i-a distrus viaţa cu gelozia lui. Am fost revoltată, am citit cu interes fiecare capitol. Voiam să aflu mai multe, ştiam în sinea mea că Jenna nu putea fi vinovată de nimic. Suferise mult în relaţia cu Ian, o relaţie bolnăvicioasă, căreia Jenna i-a dat nenumărate șanse deși primele semne de violență au intervenit încă din noaptea nunții, iar prezentul nu adusese nimic bun din partea lui, ci tot mai multă violenţă.

Te las să pleci poate fi mesajul Jennei către Ian, când în sfârșit a scăpat din capcana lui. Poate fi mesajul Anyei, mama lui Jacob, devastată, cu inima frântă, către fiul ei.

Un roman cu o poveste tulburătoare, cu multă teamă, din aceea care paralizează, care taie respiraţia. Cu suferință și pierderi, cu alegeri neinspirate și consecințe. Devine tot mai intrigant pe măsură ce înaintezi. Mie mi-a plăcut şi cred că voi mai alege astfel de lecturi. Dacă îţi place suspansul, îţi recomand această carte.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, abonează-te aici şi/sau urmăreşte-mă pe Facebook.

Din aceeași categorie:

31 Comments

  1. Rokolla

    De când am copil sunt un pic mai sensibilă la subiecte de genul. Nu mi-as dori sa aflu multe detalii despre accidentul in și e, dar as vrea sa citesc cartea pentru ca mi se pare interesantă

  2. Mirela

    Imi plac mult cărțile cu povesti de dragoste, mai ales atunci când ma captivează încă de la început!
    “Te las sa pleci!” pare destul de interesantă și pe gustul meu!

  3. Pingback:Retrospectiva anului 2019: top 5 cele mai citite articole ~ Jurnal de Mămică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *