P.S. Te iubesc | Cecelia Ahern

Am reușit să termin de citit cartea P.S. Te iubesc mai repede decât mă așteptam. Trebuie să recunosc că m-a prins. Este a doua carte a autoarei citită de mine, despre prima puteți citi aici. Mi-a plăcut a doua ceva mai mult, probabil pentru că văzusem filmul acum câțiva ani și aprofundam. Povestea mi-o aminteam vag și până la sfârșit am tot așteptat să apară Gerry măcar puțin.

Așa-i că vă era dor de o nouă recomandare de carte? Dacă n-am avea nevoie de liniște și o stare favorabilă pentru lectură, probabil că aș putea să vă recomand mai multe.

Vă scriu astăzi despre P.S. Te iubesc, a cărei acțiune se petrece în Irlanda. Este prima carte publicată a Ceceliei Ahern. O poveste minunată despre iubirea care rezistă în orice situație, chiar și în fața celei mai definitive și ireversibile dintre toate: moartea. Holly credea că își găsise sufletul pereche. Gerry nu era doar soțul ei, ci și cel mai bun prieten, confident și partener în călătoria numită viața de cuplu. Cu el putea fi ea însăși.

Din când în când îl suna pe mobil, doar ca să audă mesajul cu vocea lui înregistrată. Continuase să-i plătească abonamentul lună de lună doar pentru asta. Mirosul lui se ştersese din casă; hainele lui nu mai erau de mult, aşa cum dorise el. Dispărea treptat din mintea ei, aşa că se agăţa disperată de fiecare bucăţică din el.

Este de înțeles de ce s-a simțit atât de devastată după pierderea lui, cauzată de tumora cerebrală neoperabilă. Pentru ea viața nu mai avea rost. Renunțase la slujba pe care o avea și care oricum nu îi era pe plac pentru a avea grijă de Gerry. Nu îi mai rămăsese nimic în afară de familia ei și o mână de prieteni alături după tragica întâmplare.

M-a cucerit ideea lui Gerry de a rămâne în viața lui Holly încă o perioadă, pentru a-i ridica moralul, a o susține în primele luni de singurătate. Lista lăsată de el a ajutat-o enorm, nu doar pentru a depăși perioada grea în care nici nu se ridica din pat. Ci și pentru a-i sugera că el îi va fi mereu alături, chiar dacă fizic îi este imposibil.

Povestea lui Holly ne învață că putem trece peste momentele dificile din viața noastră, cât timp avem prieteni de nădejde și familie să ne fie aproape. Familia ne este dată. Prietenii ni-i alegem sau ne aleg ei pe noi, importantă este legătura care se formează. Holly a realizat abia după pierderea lui Gerry că persoanele cu adevărat importante sunt puține. Acelea și-au făcut griji cu adevărat.

„Unii oameni îşi petrec viaţa căutând, dar negăsindu-şi sufletele pereche. Niciodată. Tu şi cu mine le-am găsit, dar s-a întâmplat să ne bucurăm de asta o perioadă mult mai scurtă din viaţă decât ne-am fi dorit! Aşa că du-te la acest bal, Holly şi bucură-te de faptul că ai iubit un om care te-a iubit la rândul lui”.

Vreți să aflați și voi povestea ei? Nimic mai simplu.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 15 Comments

 1. StylishCocktails

  Trebuie sa recunosc ca m-a miscat povestea acestei carti. Cu siguranta o voi citi ei eu!

  1. Rox

   Pe masura ce citesc alte carti creste lista mea de preferate <3

 2. Am văzut de multe ori această carte, dar nu am reusit sa o adaug in cos. am optat pentru carti din alte categorii.

  1. Rox

   Sa stii ca e placuta. Am si ras, m-a si sensibilizat. Mi se pare deosebita 🙂

 3. barbierucristina

  Am citit multe impresii despre aceasta carte insa inca nu am reusit sa o citesc. Insa e deja pe lista si sper ca in curand sa-i vina randul.

  1. Rox

   Stiu cum e cu lista lunga de lecturi in asteptare. Si a mea e imensa :))

 4. Bratu Gabriela

  eu am vazut doar filmul, cartea nu am citit-o. dar chiar mi-a placut foarte mult ideea, sper sa ajung sa citesc si povestea cat de curand!

  1. Rox

   E o carte savuroasa!

 5. Anul trecut am citit-o și eu și am adorat-o. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  1. Rox

   Multumesc, Oana! <3

 6. Catalina Coman

  Si mie mi-a placut cartea asta tare mult. Filmul nu cred ca l-am vazut inca, o sa il caut.

 7. Rokolla

  O carte trista din care ai multe de invatat. Am citit-o si eu si mi-a placut mult

 8. Cristina

  vad ca iti place Cecelia Ahern. Eu am citit de la ea doar Multumesc pentru amintiri Suflete Pereche. Nu pot zice ca au fost carti rele, dar nu prea e pe genul meu tipa. EU prefer cartile cu mai multa actiune si mai mult suspans.

Leave a Reply