P.S. Te iubesc
Rox citeste

P.S. Te iubesc | Cecelia Ahern

Am reușit să termin de citit cartea P.S. Te iubesc mai repede decât mă așteptam. Trebuie să recunosc că m-a prins. Este a doua carte a autoarei citită de mine, despre prima puteți citi aici. Mi-a plăcut a doua ceva mai mult, probabil pentru că văzusem filmul acum câțiva ani și aprofundam. Povestea mi-o aminteam vag și până la sfârșit am tot așteptat să apară Gerry măcar puțin.

Așa-i că vă era dor de o nouă recomandare de carte? Dacă n-am avea nevoie de liniște și o stare favorabilă pentru lectură, probabil că aș putea să vă recomand mai multe.

Vă scriu astăzi despre P.S. Te iubesc, a cărei acțiune se petrece în Irlanda. Este prima carte publicată a Ceceliei Ahern. O poveste minunată despre iubirea care rezistă în orice situație, chiar și în fața celei mai definitive și ireversibile dintre toate: moartea. Holly credea că își găsise sufletul pereche. Gerry nu era doar soțul ei, ci și cel mai bun prieten, confident și partener în călătoria numită viața de cuplu. Cu el putea fi ea însăși.

Din când în când îl suna pe mobil, doar ca să audă mesajul cu vocea lui înregistrată. Continuase să-i plătească abonamentul lună de lună doar pentru asta. Mirosul lui se ştersese din casă; hainele lui nu mai erau de mult, aşa cum dorise el. Dispărea treptat din mintea ei, aşa că se agăţa disperată de fiecare bucăţică din el.

Este de înțeles de ce s-a simțit atât de devastată după pierderea lui, cauzată de tumora cerebrală neoperabilă. Pentru ea viața nu mai avea rost. Renunțase la slujba pe care o avea și care oricum nu îi era pe plac pentru a avea grijă de Gerry. Nu îi mai rămăsese nimic în afară de familia ei și o mână de prieteni alături după tragica întâmplare.

M-a cucerit ideea lui Gerry de a rămâne în viața lui Holly încă o perioadă, pentru a-i ridica moralul, a o susține în primele luni de singurătate. Lista lăsată de el a ajutat-o enorm, nu doar pentru a depăși perioada grea în care nici nu se ridica din pat. Ci și pentru a-i sugera că el îi va fi mereu alături, chiar dacă fizic îi este imposibil.

Povestea lui Holly ne învață că putem trece peste momentele dificile din viața noastră, cât timp avem prieteni de nădejde și familie să ne fie aproape. Familia ne este dată. Prietenii ni-i alegem sau ne aleg ei pe noi, importantă este legătura care se formează. Holly a realizat abia după pierderea lui Gerry că persoanele cu adevărat importante sunt puține. Acelea și-au făcut griji cu adevărat.

„Unii oameni îşi petrec viaţa căutând, dar negăsindu-şi sufletele pereche. Niciodată. Tu şi cu mine le-am găsit, dar s-a întâmplat să ne bucurăm de asta o perioadă mult mai scurtă din viaţă decât ne-am fi dorit! Aşa că du-te la acest bal, Holly şi bucură-te de faptul că ai iubit un om care te-a iubit la rândul lui”.

Vreți să aflați și voi povestea ei? Nimic mai simplu.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recenzii semnate de Rox 🙂

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Spread the love:
0Shares

Bună! Mă bucur că eşti aici. Eu sunt Rox şi locuiesc împreună cu familia în Irlanda. Sper că ai găsit ce căutai! ;)

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *