Ador deadline-urile (a.k.a termenele limită). Îmi place termenul englezesc și capătă tot mai multă popularitate printre noi. Simt că mă ajută să intru în competiție cu mine însămi pentru a rezolva ceva în timpul dat. Vreau să mă încadrez, mă ambiționez să pot. În fond, nimic nu e imposibil. Și mă enervez când ceilalți nu respectă. Mai ales când neseriozitatea lor mă afectează în mod direct, mai mult sau mai puțin.

Așteptări nu mai am demult. Lumea e prea amorțită și prea cufundată în gânduri și griji de zi cu zi pentru a se uita în jur. Dar tot mi-ar plăcea să-i văd conștientizând că trăiesc într-o comunitate, să văd că le pasă.

Ce facem? Cum gestionăm? Cum îi facem să înțeleagă că trebuie respectat un deadline, că nu e după cum bate vântul? Că atunci când intri într-o comunitate, fie ea și virtuală, te supui unor reguli de bun-simț? E din ce in ce mai greu. Voința unora scade odată cu trecerea timpului. Încep să copieze comportamente, să se complacă tot mai mult în astfel de situații. Ce poate fi așa rău, nu? Nu e vorba de importanța unei activități, poate e ceva nesemnificativ. De fapt, chiar vreau să mă refer la lucruri mărunte, acelea care fac diferența.

Îmi place să cred că evoluăm, chiar dacă se vede lucrul ăsta doar prin lupă. Că ne adaptăm din mers schimbărilor, respectând în același timp niște principii de bază. Atunci când se dă un deadline, indiferent de activitate, ține-te de el. Fii serios, responsabil. Nu promova ideea “las’ că merge și-așa”, pentru că roata se întoarce și ce crezi? Vei primi exact ceea ce ai dat la rândul tău.

Nimeni nu dă un deadline fără rost

Dacă deadline-ul există, atunci e acolo cu un motiv. Te ajută să te organizezi. În niciun caz nu e acolo să fie încălcat. Cum ar fi să depășești un termen limită pentru predarea unei lucrări de diplomă? Crezi că se va ține iarăși doar pentru tine, să poți să îți susții prezentarea? Sau să te prezinți pentru examenul de conducere o oră mai târziu? Mă îndoiesc că cineva ar vrea să îți asculte motivele pentru care nu ai respectat orarul.

Nu aștepta să te tragă ceilalți de mânecă, să te atenționeze. S-ar putea să nu o facă întotdeauna și asta ți-ar putea afecta enorm imaginea în ochii lor. Dacă nu a fost deja afectată.

Data viitoare poate îți aduci aminte aceste cuvinte: un deadline este dat pentru a fi respectat! Dacă te-ai simțit nedreptățit vreodată, atunci ar trebui să știi că schimbarea începe cu tine. Fii tu altfel și ai mari șanse ca cei din jurul tău să se schimbe. Sau măcar să fie corecți față de tine și, cu timpul, față de ceilalți.

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

0 0 vote
Article Rating
Categories: De-ale mele

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bratu Gabriela
1 year ago

sunt de acord cu tine, schimbarea incepe cu noi! daca noi nu respectam termene, ce pretentii putem avea de la ceilalti? sincer, mi-ar placea sa traim intr-o lume in care toti respecta ceea ce au de facut. dar presimt ca mai avem mult pana acolo…

Larisa
Larisa
1 year ago

Care mai este farmecul targeturilor sau al telurilor pe care ni le stabilim daca nu avem un deadline? Daca lasam totul pe o perioada nedeterminata, riscam sa nu ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus.

Alexandroaia Elena-Cristina

Sunt de aceeasi parere cu tine.

Mirela Marin
1 year ago

Mare dreptate ai! Cuvântul nu mai este cuvânt, termenul nu mai este respectat și toate astea duc la lipsa de respect față de cei în vârstă, de valori.
Totul ține de educație.

NewBox
1 year ago

Super articol🤗

coco
1 year ago

imi place articolul! imi plac termenele, asa stiu exact ce am de facut si pana cand! recunosc, cate-odata sunt mai presata de mai multe termene dar incerc sa fac fata 🙂

Luca Raluca
1 year ago

In orice activitate este foarte important sa respectam termenele limita. Este o dovada de profesionalism si de respect.

Alexandra Rogojan
1 year ago

Eu personal urasc sa mi se dea un termen limita pentru ceva. Mai ales daca e vorba de blogging. Faptul ca ma simt presata, nu ma face sa dau ce e mai bun din mine, ci chiar din contra.. dar suntem diferiti si aceasta este frumusetea acestei lumi.

Simona
1 year ago

E nasol daca nu respecti un deadline. Ori ca ti-l propui ori il primesti, respecta-l! Daca nu poti, nu lucra cu deadline. Unde traiesc eu nu se prea pune problema sa nu respecti un deadline. :)) Si m-am adaptat.:))

Anca
1 year ago

CORECT! Este important sa respectam termenele limita si sa nu ii incurcam pe cei din jurul nostru.

Georgiana
Georgiana
1 year ago

Sunt perfect de acord cu tine. Se intampla sa nu respect in totalitate deadline-uri, dar incerc sa nu se repete la nesfarsit

Vyo vyoleta
Vyo vyoleta
1 year ago

Asa este, dar multa lume nu respecta deadelin-ul…

Simona
1 year ago

Cred ca deadlineurile ne pot ajuta sa fim mai disciplinati si sa ne fructificam mai bine timpul. Chiar daca la inceput poate sa ne fie mai greu sa ne tinem de ele, cu timpul, devine mult mai usor!