deadline
De-ale mele

Un deadline e dat pentru a fi respectat!

Ador deadline-urile (a.k.a termenele limită). Îmi place termenul englezesc și capătă tot mai multă popularitate printre noi. Simt că mă ajută să intru în competiție cu mine însămi pentru a rezolva ceva în timpul dat. Vreau să mă încadrez, mă ambiționez să pot. În fond, nimic nu e imposibil. Și mă enervez când ceilalți nu respectă. Mai ales când neseriozitatea lor mă afectează în mod direct, mai mult sau mai puțin.

Așteptări nu mai am demult. Lumea e prea amorțită și prea cufundată în gânduri și griji de zi cu zi pentru a se uita în jur. Dar tot mi-ar plăcea să-i văd conștientizând că trăiesc într-o comunitate, să văd că le pasă.

Ce facem? Cum gestionăm? Cum îi facem să înțeleagă că trebuie respectat un deadline, că nu e după cum bate vântul? Că atunci când intri într-o comunitate, fie ea și virtuală, te supui unor reguli de bun-simț? E din ce in ce mai greu. Voința unora scade odată cu trecerea timpului. Încep să copieze comportamente, să se complacă tot mai mult în astfel de situații. Ce poate fi așa rău, nu? Nu e vorba de importanța unei activități, poate e ceva nesemnificativ. De fapt, chiar vreau să mă refer la lucruri mărunte, acelea care fac diferența.

Îmi place să cred că evoluăm, chiar dacă se vede lucrul ăsta doar prin lupă. Că ne adaptăm din mers schimbărilor, respectând în același timp niște principii de bază. Atunci când se dă un deadline, indiferent de activitate, ține-te de el. Fii serios, responsabil. Nu promova ideea “las’ că merge și-așa”, pentru că roata se întoarce și ce crezi? Vei primi exact ceea ce ai dat la rândul tău.

Nimeni nu dă un deadline fără rost

Dacă deadline-ul există, atunci e acolo cu un motiv. Te ajută să te organizezi. În niciun caz nu e acolo să fie încălcat. Cum ar fi să depășești un termen limită pentru predarea unei lucrări de diplomă? Crezi că se va ține iarăși doar pentru tine, să poți să îți susții prezentarea? Sau să te prezinți pentru examenul de conducere o oră mai târziu? Mă îndoiesc că cineva ar vrea să îți asculte motivele pentru care nu ai respectat orarul.

Nu aștepta să te tragă ceilalți de mânecă, să te atenționeze. S-ar putea să nu o facă întotdeauna și asta ți-ar putea afecta enorm imaginea în ochii lor. Dacă nu a fost deja afectată.

Data viitoare poate îți aduci aminte aceste cuvinte: un deadline este dat pentru a fi respectat! Dacă te-ai simțit nedreptățit vreodată, atunci ar trebui să știi că schimbarea începe cu tine. Fii tu altfel și ai mari șanse ca cei din jurul tău să se schimbe. Sau măcar să fie corecți față de tine și, cu timpul, față de ceilalți.

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Bună! Mă bucur că eşti aici. Eu sunt Rox şi locuiesc împreună cu familia în Irlanda. Sper că ai găsit ce căutai! ;)

24 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *