Cadoul | Cecelia Ahern

Răsfoiam cartea Ceceliei de fix două săptămâni. Îmi doream foarte mult să îi aflu povestea, adormeam de multe ori citind și chiar am sperat că voi avea timp să o termin de Crăciun. Ceea ce s-a și întâmplat. Cadoul | Cecelia Ahern are un mesaj important de transmis.

Vă veți întreba de ce spun asta. Am văzut filmul Click acum câțiva ani. Cei care l-ați văzut, mai țineți minte povestea? Ei bine, încă de la primele rânduri ale cărții am avut sentimentul că povestea îmi este familiară. Am identificat-o cu cea expusă în film. Esența este aceeași. Morala este aproape identică.

Timpul e mai scump decât aurul, mai preţios ca diamantele, mai valoros ca petrolul sau orice altă comoară. Timpul e cel care ne lipseşte, timpul provoacă războiul din inimile noastre, deci trebuie să-l cheltuim cu înţelepciune. Timpul nu poate fi ambalat cu fundiţă şi lăsat sub brad în noaptea de Crăciun. Timpul nu poate fi dăruit. Dar te poţi bucura de el alături de ceilalţi.


Cartea spune povestea lui Lou Suffern, un irlandez cu o viață plină de neprevăzut, un om de afaceri dornic să exceleze în carieră. Punând viața profesională pe primul loc acesta ratează lucrurile cu adevărat importante. Soția, copiii, părinții și frații lui s-au obișnuit deja cu firea lui și cu felul de a-și prioritiza activitățile. Lou accepta la orice oră o sarcină în plus la job în detrimentul timpului prețios petrecut cu familia.

Apariția dubioasă a lui Gabe îl face pe Lou să bănuiască multe. Deși nu îi stătea în caracter, Lou îi oferă cerșetorului Gabe o slujbă de curier în interiorul companiei. Întâmplările cel puțin ciudate, lucrurile mărunte din viața lui Lou deja știute de Gabe, pastilele miraculoase pentru durerea de cap… toate acestea trădau cumva latura misterioasă a cerșetorului. Am știut că se întâmplă ceva supranatural, că e mai mult decât un simplu cerșetor, iar asta mi-a menținut interesul pentru carte.

Lou se simte în permanență confuz. Folosește cadoul primit de la Gabe pentru a fi promovat pe un post mai bun, fără să realizeze însă că adevăratul cadou nu ține de partea materială. Sunt convinsă că vreți să aflați ce cadou a primit Lou. Dar nu veți afla de la mine, ci răsfoind cartea. Toate întâmplările se leagă și oferă o poveste ireală, văzută din perspectiva polițistului Raphie, spusă unui băiat rebel în incinta secției de poliție.

Ador stilul Ceceliei. Nu am citit încă cealaltă carte a autoarei recomandată pe copertă, P.S. Te iubesc, apărută înaintea Cadoului, am văzut doar filmul. Dar acum am un motiv în plus să ma apropii de ea.

Puteți cumpăra cartea de aici dacă nu o aveți, o găsiți în pachete promoționale și la un preț destul de bun.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 18 Comments

 1. Copilacuzambete

  Frumoasa povestea! Tot ce am citit de la aceasta autoare mi-a mers drept la suflet, asa ca o sa trec și aceasta lectura pe wishlist, sigur o sa îmi placa!

  1. Rox

   Ma bucur. Si eu sunt in cautare de alte carti, stilul ei mi se pare relaxant.

 2. Pare o carte exact pe gustul meu, îmi place să poveștile care prezintă oarecum realitatea în care trăim.
  Mulțumesc pentru recomandare, am trecut-o pe listă.

  1. Rox

   Cu drag! Sper sa-ti placa 🙂

 3. Simona Diaconu

  Deja mi-ai stârnit curiozitatea în legătură cu această carte! Sper s-o găsesc la bibliotecă!

  1. Rox

   Nu e chiar noua, poate o au

 4. Deyutza

  Am tot citit recenzii de aceasta autoare Cecelia Ahern insa nu am citit niciodata nimic… mereu m=au atras alt gen de carti

  1. Rox

   Ma tenta mult in supermarket o carte de-a ei in engleza. Dar simt ca am nevoie de multa liniste in jur pentru a o savura, asa ca am renuntat. Una in romana o mai citesc si cand e galagie 😀

 5. Anca

  Nu am mai auzit de acest titlul, o sa caut si eu cartea.

 6. zanfir anamaria

  Vai ce frumos. 🙂 Nu am vazut nici filmul dar nici cartea. Cred ca am sa il caut pe Netflix. Imi place mult citatul despre cat de valoros e timpul. Foarte frumos ai scris.

  1. Rox

   Multumesc! Sunt frumoase amandoua. 🙂

 7. Georgiana

  Pare o poveste interesanta! O pun pe lista pentru anul ce vine 😊Multumesc de recomandare!

 8. Pulbere-de-stele

  Intr-adevar, stilul Ceceliei este ceea ce atrage atat de mult la cartile ei, nu neaparat subiectul abordat.

  1. Rox

   Asa este. Acum as vrea sa mai citesc si alte carti de-ale ei. Mi-ar placea sa citesc “Multumesc pentru amintiri” 🙂

 9. Catalina Coman

  P.S. Te iubesc mi-a placut un pic mai mult decat Cadoul. Sunt curioasa cum ti se va parea tie.

  1. Rox

   Filmul l-am vazut. Dar o carte se simte altfel. Abia astept sa o citesc. O am de ceva timp si m-au tot tentat altele 😁

Leave a Reply