Cadoul Cecelia Ahern
Rox citeste

Cadoul | Cecelia Ahern

Răsfoiam cartea Ceceliei de fix două săptămâni. Îmi doream foarte mult să îi aflu povestea, adormeam de multe ori citind și chiar am sperat că voi avea timp să o termin de Crăciun. Ceea ce s-a și întâmplat. Cadoul | Cecelia Ahern are un mesaj important de transmis.

Vă veți întreba de ce spun asta. Am văzut filmul Click acum câțiva ani. Cei care l-ați văzut, mai țineți minte povestea? Ei bine, încă de la primele rânduri ale cărții am avut sentimentul că povestea îmi este familiară. Am identificat-o cu cea expusă în film. Esența este aceeași. Morala este aproape identică.

Timpul e mai scump decât aurul, mai preţios ca diamantele, mai valoros ca petrolul sau orice altă comoară. Timpul e cel care ne lipseşte, timpul provoacă războiul din inimile noastre, deci trebuie să-l cheltuim cu înţelepciune. Timpul nu poate fi ambalat cu fundiţă şi lăsat sub brad în noaptea de Crăciun. Timpul nu poate fi dăruit. Dar te poţi bucura de el alături de ceilalţi.


Cartea spune povestea lui Lou Suffern, un irlandez cu o viață plină de neprevăzut, un om de afaceri dornic să exceleze în carieră. Punând viața profesională pe primul loc acesta ratează lucrurile cu adevărat importante. Soția, copiii, părinții și frații lui s-au obișnuit deja cu firea lui și cu felul de a-și prioritiza activitățile. Lou accepta la orice oră o sarcină în plus la job în detrimentul timpului prețios petrecut cu familia.

Apariția dubioasă a lui Gabe îl face pe Lou să bănuiască multe. Deși nu îi stătea în caracter, Lou îi oferă cerșetorului Gabe o slujbă de curier în interiorul companiei. Întâmplările cel puțin ciudate, lucrurile mărunte din viața lui Lou deja știute de Gabe, pastilele miraculoase pentru durerea de cap… toate acestea trădau cumva latura misterioasă a cerșetorului. Am știut că se întâmplă ceva supranatural, că e mai mult decât un simplu cerșetor, iar asta mi-a menținut interesul pentru carte.

Lou se simte în permanență confuz. Folosește cadoul primit de la Gabe pentru a fi promovat pe un post mai bun, fără să realizeze însă că adevăratul cadou nu ține de partea materială. Sunt convinsă că vreți să aflați ce cadou a primit Lou. Dar nu veți afla de la mine, ci răsfoind cartea. Toate întâmplările se leagă și oferă o poveste ireală, văzută din perspectiva polițistului Raphie, spusă unui băiat rebel în incinta secției de poliție.

Ador stilul Ceceliei. Nu am citit încă cealaltă carte a autoarei recomandată pe copertă, P.S. Te iubesc, apărută înaintea Cadoului, am văzut doar filmul. Dar acum am un motiv în plus să ma apropii de ea.

Puteți cumpăra cartea de aici dacă nu o aveți, o găsiți în pachete promoționale și la un preț destul de bun.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recenzii semnate de Rox 🙂

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Bună! Mă bucur că eşti aici. Eu sunt Rox şi locuiesc împreună cu familia în Irlanda. Sper că ai găsit ce căutai! ;)

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *