Meniu Închide

Orhideele mele frumoase – Phalaenopsis

Acestea sunt orhidee Phalaenopsis sau molie. Deloc pretențioase, au nevoie de un loc ferit de razele directe ale soarelui, de o temperatură care poate oscila între 15 și 25 de grade Celsius, de o doză de apă săptămânală (eu nu adaug apă direct în ghiveci) și de puțin fertilizator special pentru ele, administrat o dată pe lună sau mai rar, în funcție de anotimp.

Le merge foarte bine la noi. Pe prima o am din septembrie, primele flori s-au ofilit după două luni. A doua a fost cumpărată acum aproximativ două săptămâni.

Pe cea albă am găsit-o la raft aproape ofilită acum o săptămână. Probabil nu fusese udată de cel puțin o lună. Dar acum și-a revenit și e la fel de frumoasă ca surorile ei.

Dacă vreți să dați culoare casei voastre și sunteți mai tot timpul plecați, vi le recomand. Nu necesită mult timp pentru îngrijire, sunt deosebit de frumoase și dispun de o gamă foarte variată de culori.

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.


Tu ce ai de spus despre asta?

avatar
  Subscribe  
Notify of
ancasicartile
Vizitator

Și eu le iubesc! Îmi par atât de feminine!