De-ale mele

Orhideele mele frumoase – Phalaenopsis

Acestea sunt orhidee Phalaenopsis sau molie. Deloc pretențioase, au nevoie de un loc ferit de razele directe ale soarelui, de o temperatură care poate oscila între 15 și 25 de grade Celsius, de o doză de apă săptămânală (eu nu adaug apă direct în ghiveci) și de puțin fertilizator special pentru ele, administrat o dată pe lună sau mai rar, în funcție de anotimp.

Le merge foarte bine la noi. Pe prima o am din septembrie, primele flori s-au ofilit după două luni. A doua a fost cumpărată acum aproximativ două săptămâni.

Pe cea albă am găsit-o la raft aproape ofilită acum o săptămână. Probabil nu fusese udată de cel puțin o lună. Dar acum și-a revenit și e la fel de frumoasă ca surorile ei.

Dacă vreți să dați culoare casei voastre și sunteți mai tot timpul plecați, vi le recomand. Nu necesită mult timp pentru îngrijire, sunt deosebit de frumoase și dispun de o gamă foarte variată de culori.

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Eu sunt Roxana, îmi poți spune Rox. Sunt mama unui băiețel și sunt o fire destul de emotivă și câteodată prea perfecționistă. Cer mult de la mine și de la cei din jur. Pasionată de IT, de lectură și de filme, chiar și de jocuri pe calculator. Consider blogul casa mea virtuală. Bine ai poposit la mine! :)

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *