Jurnal de călătorie: Dublin Zoo

Nu intenționam să vă povestesc despre escapada noastră de Halloween la Dublin zoo. Dar parcă mi-a plăcut prea mult și răsfoind acum paginile cărții lui Corinne Hofmann despre Africa mi s-a făcut poftă de un articol. M-am bucurat mai tare ca un copil. Nu văzusem niciodată așa de multe animale la un loc.

Am plănuit ieșirea cu câteva săptămâni înainte. Nu că am fi mers la capătul lumii. Doar că noi de foarte puține ori ne permitem escapade. Nu suntem aproape niciodată toți trei acasă: ori lucrează el, ori lucrez eu. Căci așa e cu bebe, care nu mai e bebe, unul din noi trebuie să fie acasă.

Orice plimbare e mai frumoasă când e soare

Am stat cu ochii pe prognoza meteo și, deși se anunța ploaie cu câteva zile înainte, vremea a fost excelentă. Puțin vânt ne-a înghețat nasul și obrajii, dar ne mai încălzeam la adăposturile unora dintre animale.

Locul este imens, de aceea o ploaie ne-ar fi stricat ziua. Am petrecut la Dublin zoo aproximativ trei ore și n-am văzut tot. Ne-am dat seama după ce am ieșit că nu văzusem reptilele și struții.

girafe

Ce să vă spun? Dintre toate animalele pe care le au cel mai mult m-au impresionat girafele, văzute pentru prima oară în realitate. Cred că erau vreo șase sau șapte. Reacția a fost pe măsură când le-am întâlnit. Un amestec de grație, frumusețe, culori, echilibru și adaptabilitate…

Știați că o girafă, pentru a putea paște iarba direct de pe pământ, trebuie să-și depărteze picioarele? O poziție destul de incomodă atunci când stai să o privești. R. a fost deosebit de încântat să le vadă. Le-a recunoscut, avându-le pe Sophie și o altă girafă cu roți cumpărată din duty-free.

În același habitat ar fi trebuit să găsim și zebrele, însă lipseau.

Am zis iar wow când am ajuns la tigrii de zăpadă. Camuflați perfect în habitatul lor, în apropierea unui copac, stând nemișcați minute întregi, erau destul de greu de identificat. Dar frumoși! Nici măcar în poză nu pot să îi disting foarte bine.

rinoceri

De altfel era un adevărat exercițiu să descoperi animalele în habitat. Cele mai multe erau ascunse, într-o simbioză perfectă cu mediul lor, spre deosebire de cele în aer liber, care puteau fi identificate ușor. Unele se și apropiau de gard.

pinguini

Pe lângă girafe și tigri de zăpadă am putut vedea și admira animale domestice, mai multe tipuri de maimuțe (cimpanzei, gorile, urangutani și alte specii), rinoceri, flamingo și alte păsări, elefanți, un leu și o leoaică cu chef de joacă, panda roșu, pinguini, lei de mare.

Zoorasic World la Dublin Zoo – locul cu animale împăiate și schelete

strut

La Zoorassic World am văzut schelete în detaliu și animale împăiate dintre care mi-au atras atenția o vulpe, un struț cu ouă din care ieșeau pui și pe care stăteau și niște muște 😄, un leu mai nemâncat și o leoaică fioroasă gata să doboare prada.

leoaica

Noi vrem să repetăm experiența și în timpul verii, este un loc minunat pentru o plimbare. Să le putem vedea pe toate, pentru că unele nu erau prezente din cauza frigului, bănuiesc.

Dacă vă programați concedii în Dublin, vă recomand să treceți Dublin Zoo pe lista de obiective turistice. Mai multe detalii găsiți la ei pe website. Prețurile diferă în funcție de numărul de vizitatori și vârstă, copiii sub 3 ani având acces gratuit.

P.S.: Am uitat să vă spun despre diversele tematici pe care le au. Acum, când am fost noi în vizită, dintr-un motiv anume, sărbătoreau China. N-am fost curioasă să aflu de ce, dar peste tot întâlneam ornamente cu specific chinezesc, zodiacul cu anii de naștere specifici fiecărei zodii, figurine, evantaie, umbrele colorate. Dublin Zoo: un loc plin de culoare.

Insula

Dacă v-a plăcut articolul meu și vreți să fiți la curent cu noutățile vă invit să mă urmăriți și pe pagina de Facebook.

Un like și/sau un share m-ar ajuta :) Mulțumesc!
 •  
 •  

24 thoughts on “Jurnal de călătorie: Dublin Zoo”

  1. Multumesc, Oana! Sa stii ca e chiar un loc frumos. Cu diferite evenimente. Acum, de exemplu sarbatoreau China 🙂 si vedeai peste tot ornamente cu specific chinezesc 😁

 1. Si noua ne place la Zoo, dar deocamdata am fost doar la noi in oras sa vedem animalele. Anul viitor insa ne-am propus sa mergem la Zoo si in alte orase din Romania, pentru ca in strainatate inca nu am fost cu copilul.

  1. Este o sala unde le poti studia indeaproape si o data pe zi se tine un discurs. Copiii pot pune intrebari daca au nelamuriri. Altfel nu poti studia animalele 🙂

 2. O experienta frumoasa. Pana acum n-am vizitat gradinele zoologice de afara. Am preferat sa fac alte lucruri. Acum ca a crescut fetita mea, cu siguranta voi pune accent si pe asa ceva

  1. Depinde de fiecare familie si de flexibilitate. Nu m-as fi vazut vizitand-o mai devreme, cu un bebe. Ai ce vedea si e mare. Iar un bebelus are nevoie de destul de multa atentie, nu de plimbari de cateva ore 🙂

  1. Imi pare rau! Dublinul in sine nu ma atrage, mi se pare mult prea aglomerat. Nu cred ca l-as alege ca destinatie de vacanta decat daca m-ar convinge ceva anume.

 3. Grădinile Zoo mi s-au părut mereu fascinante, chiar dacă unii spun ca nu e bine sa le mergem și sa încurajam aceste grădini. Da, animalele trebuie sa trăiască in habitatul lor natural, dar unele grădini chiar le oferă tot ce au nevoie.

  1. Asa este, e o suprafata imensa si fiecare animal are habitatul caracteristic lui. Plus ca nu vad cum ar putea sa mai traiasca in salbaticie. Majoritatea traiesc acolo dintotdeauna, nu ar face fata. 🙂 decat dupa foarte mult timp de acomodare, poate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *