Love & Gelato | Jenna Evans Welch

– Știi, oamenii vin în Italia dintr-o mulțime de motive, dar atunci când rămân, o fac pentru două lucruri, mereu aceleași.
– Care?
– Love & gelato.

Lina, o adolescentă de șaisprezece ani, care a fost crescută doar de mamă, a fost nevoită să își schimbe complet viața când aceasta a murit din cauza cancerului de pancreas. Nu au vorbit despre tatăl ei și nici nu credea că va fi nevoie vreodată. Dar Lina avea să afle întreaga poveste din paginile jurnalului lăsat moștenire și ajuns pe mâinile ei din întâmplare, sau mai bine zis din greșeală.

A avut nevoie de o doză de curaj și de nebunie pentru a interpreta fiecare indiciu găsit acolo, plecând pe urmele celor prezenți în poveste și exersându-și abilitățile de detectiv. Descoperă cu tristețe că nu cunoștea aproape nimic din trecutul mamei și pe alocuri ajunge să se întrebe dacă a cunoscut-o așa cum era ea de fapt.

Adulții se străduiau mult prea mult în preajma mea. Credeau că dacă se purtau îndeajuns de frumos, chestia asta avea cum să mă facă să trec peste faptul că îmi pierdusem mama. Era o chestie dulce și oribilă totodată.

Plecând de la ideea că Howard (un vechi coleg de-al mamei sale din perioada studiilor în Italia, singurul în care avea încredere că-i va purta de grijă fetei în continuare) este tatăl ei, Lina acceptă să locuiască la el pe perioada vacanței de vară. Casa în mijlocul cimitirului i-a dat fiori, însă s-a obișnuit destul de repede.

Cu o durere în suflet pe care o simte ori de câte ori se gândește la mama ei și cu un prieten de nădejde, Lorenzo, gata să o sprijine și să o însoțească peste tot, Lina ajunge să îndrăgească Italia și nu i se mai pare un loc chiar atât de neplăcut. La urma urmei, aici avea doar de câștigat. De ce spun asta? Puteți afla citind și voi cartea.

Cartea îmbină plăcut iubirea, prietenia, tinerețea și aventura, două povești născute în Italia (cea a mamei și cea a fiicei), are și pasaje înduioșătoare și chiar mă bucur că am avut ocazia să o citesc.

Cumpără cartea online de aici.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 0 Comments

  1. Mariam Oana

    Felicitări pentru recenzie! <3 Foarte tare mi-a plăcut cartea, îți oferă o minunată stare de bine.

    1. Rox

      Mulțumesc, Oana! Așa este ❤️

Leave a Reply