Seria “Mai presus de el” | Dama de Treflă

Au ajuns la mine cărțile Damei de Treflă. Nu vă pot spune în cuvinte cât de mult mi-au plăcut. Și cât de bine s-au potrivit cu momentul în care le-am citit. Mulțumesc, draga mea prietenă, pentru că mi le-ai împrumutat. Vreau să vă povestesc despre toate într-un articol, sunt prea unite să le despart.

Sunt trei la număr și se îmbină perfect pentru a reda povestea. Nu este o poveste numai cu lapte și miere, conține și întâmplări mai puțin plăcute, care sunt ca sarea în bucate și fără ele nu ar fi fost la fel. Povestea mi-a atins sufletul, m-am regăsit printre rânduri și întâmplări, are în ea părți din mine, gânduri pe care le-am avut și eu de multe ori.

Povestea poate fi a oricărei femei , este una cât se poate de reală și surprinde întâmplări și tipologii de oameni care există cu adevărat printre noi.

Cărțile nu sunt structurate în capitole propriu-zise, iar din loc în loc găsim câte o pagină cu gândurile Damei de Treflă, lucru care, trebuie să recunosc, mi-a plăcut mult.

Toate au un anumit timp al lor pe care, dacă îl pierzi, nu îl poți întoarce sau pe care, dacă îl grăbești, oricum nu-l poți avea decât atunci când trebuie.

În viață toate au timpul lor, chiar și iubirea. Ce nu iubim la timpul său nu ne mai iubește niciodată.

Primul volum, Mai presus de el, are în prim plan relația unei oarecare A cu un oarecare R, povestită încă de la început, când A era în căutarea fotografiei perfecte a cazinoului din Constanța în nuanțele apusului. Povestea lor avansează rapid, iar prima ceartă aduce cu sine teama de a le înfrunta pe următoarele. Cu timpul R începe să fie tot mai absent și, atunci când A dorește să își confirme că el îi este infidel și că o mințise în privința orelor suplimentare, acesta o lasă să plece din viața lui, sperând că e doar ceva temporar. Jurnalul pe care A îl uitase când l-a părăsit a fost, cred eu, cel care i-a deschis ochii lui R și l-a făcut să-și dea seama ce pierduse.

Chiar dacă ai rămas blocată între prezent și trecut pentru prea mult timp, vine o vreme în care trebuie să alegi sau în care alege viața pentru tine.
Dar toate se așază într-un final, așa că nu ai de ce să îți faci griji. 

În cel de-al doilea volum, Mai presus de el – Între prezent și trecut, o surprindem pe A nehotărâtă. Între încăpățânarea lui R de a reveni în viața ei, cu convigerea că A încă îl iubește și că el nu va putea să o uite niciodată, și dovezile de afecțiune primite de la M, A riscă să facă o alegere greșită. R se schimbase foarte mult în lunile de după despărțire, viciile nu-i aduseseră nimic bun, devenise agresiv. Accidentul de mașină pe care l-au suferit împreună a fost cel care le-a adus multe răspunsuri. A și-a dat seama că nu mai simțea nimic pentru R și că in prezent îl iubea pe M. Iar R și-a asumat greșelile și a hotărât să dispară din viața ei, pentru a-i da șansa să fie fericită.

Fericirea nu vine pentru toți în același timp. Nu pentru toți atunci când ne așteptăm. Fericirea vine atunci când suntem pregătiți să o păstrăm, atunci când o putem aprecia… Vine atunci când, poate, nici nu mai sperăm că își va face apariția în viețile noastre.
Încă mai sunt povești de spus… 

Al treilea volum, Mai presus de… greșeli – un alt el, începe cu vocea lui A, fericită, pe punctul de a se căsători cu bărbatul iubit, pentru ca mai apoi să-l avem pe R în rolul de povestitor, în Mai presus de… regrete. Recunosc că de când i-am citit inițiala numelui m-am gândit la Robert (chiar ăsta îi era numele). Robert, proaspăt recuperat după accident, își trăiește viața într-un mod deloc lăudabil. Revine la vicii: bea mult, fumează mult, își petrece zilele căutând aventuri de o noapte, care nu îl obligă la nimic. Continuă să greșească pentru un timp, nu poate să o uite pe A, până în momentul în care o întâlnește pe Simona, o polițistă drăguță și destul de misterioasă. Se simte atras de ea și de felul ei de a fi, își dorește să fie mai bun pentru ea și realizează că e femeia alături de care vrea să pășească mai departe în viață.

Nu vreau să credeți că e o poveste cu final fericit pentru că aici nu este vorba despre nici un final, e abia începutul. Unul dintre multe care vor urma. Iar ce va fi în continuare… nu mai știu. 

Robert

Vi le recomand cu drag dacă v-am facut curioși. 🙂

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply