Mi se închid ochii de oboseală și din cauză că i-am ținut larg deschiși toată ziua. Și, ca de obicei, atunci când ne-am bucurat de o zi frumoasă nu o las să treacă fără să o consemnez în jurnalul meu drag. Din păcate sunt rare asemenea zile. Motivele sunt diverse.

Vreme însorită și oameni frumoși, apă liniștită și mai apoi agitată de vântul puternic, rațe și pescăruși gălăgioși, lebede pe fundal, deși le-aș fi admirat puțin de la o distanță mai mică, sunt incredibil de grațioase. Mi-au plăcut mereu și am vrut să-l duc și pe R. să le vadă.

Se apropie o furtună și presimt că e printre cele care anunță că vom vedea soarele mai rar.

Un adult gestionează schimbările și emoțiile dintr-o zi fără sau cu efort minim, însă nu pot spune același lucru despre un copil mic. Știu că și lui R. îi place, este sociabil și curios peste măsură, întoarce capul de zeci de ori din căruțul lui să admire orice prototip de tractor sau mașină, învață de la cei mai mari decât el și le imită comportamentul (copilul meu a strâns mașinuțe într-o cutie astăzi pentru că a văzut la băiatul de 3 ani, pe mine nu mă imită niciodată 😄), se simte în largul lui cât e mami pe lângă el… însă la sfârșit îl copleșesc toate. Și se lasă cu plâns și suspine.

Știu că face parte din evoluția lui și că așa se descarcă după o zi plină de nou, crizele de plâns vin la pachet, dar mi-e greu să-l aud plângând așa, epuizat. Aș vrea să am o superputere să putem trece mai ușor peste toate aceste momente. Nu o am, iar el ne are pe noi și ne vrea lângă el oricând și la orice oră. Asta înțelege el prin fericire și stare de bine.


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments