Îți dai seama că a trecut timpul când renunți la lucrurile de bebeluș

Pentru a mai elibera casa, care devenise destul de aglomerată, am început să facem inventarul lucrurilor care ne-au ajutat cât a fost R. mic pentru a le vinde. Mă gândesc cu drag că alți bebeluși se vor bucura de ele și că părinții lor vor găsi poate câteva momente de liniște în timp ce le folosesc, dar…

… nu pot explica în cuvinte ce am simțit după prima vânzare. Mi-e greu să mă despart de ele, dacă nu ne mai sunt de folos înseamnă că băiatul nostru nu mai este un bebeluș.

De fapt acolo e problema. Mi-am dat seama că a trecut timpul, că avem nevoie să le înlocuim cu altele potrivite vârstei. E ca atunci când îi cumperi haine. Oricât ar fi de drăgălașe cele pentru nou-născuți, când simți că nu-l mai încap treci la următoarea mărime.

În adâncul sufletului, mi-e dor de bebelușul care mă ținea lângă el ziua toată, chiar dacă de multe ori nu puteam nici să mănânc. Acum e mai bine, vine după mine dacă dispar din fața lui. Mă mai lasă să fac câte ceva prin casă sau mă ajută să desfac. Mâncăm împreună, sunt șanse mari să mănânc la timp, atunci când mi-e foame, cu mici excepții, când nu se aliniază astrele și avem o zi mai proastă.

Nu încetăm să ne mai jucăm fiindcă am înaintat în vârstă. Înaintăm în vârstă fiindcă am încetat să ne mai jucăm. – Catherine Glennie

Știu, sunt doar niște lucruri, ca oricare altele. Și eu n-aș avea suficient spațiu să îi păstrez toate accesoriile copilăriei. Dar au o încărcătură sufletească. Îmi amintesc de o perioadă frumoasă din viața noastră, de începuturi. Știu că înțelegeți la ce mă refer. Și că sunt puțin ciudată când mă gândesc la toate astea.

În străinătate se pune mult accent pe lucruri second hand. Cele noi sunt exagerat de scumpe și puțini și le permit. Așa că nu au întârziat să apară cumpărătorii. Cu o mână le întindeam și cu două aș fi vrut să le iau înapoi. Dar le-am lăsat să plece. Încă mai am de lăsat, până le terminăm sper să mă obișnuiesc. Cum s-ar spune, #rezist ☺️

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply