Primul episod de febră neanunțată

  • Post author:
  • Post category:Mămicie
  • Reading time:3 mins read

Ultima săptămână a venit cu noi provocări pentru noi, dar le-am făcut față cu brio și cu suspensie de paracetamol. O am mereu la îndemână, pentru că aici nu am auzit să fie vreo farmacie de gardă.

Nu e ușor să fii mamă, iar conform unui studiu american despre care nu-mi mai amintesc unde am citit, o zi de muncă e mai ușoară decât o zi de stat acasă cu copilul. Chiar dacă atunci când ești la muncă ești tot cu gândul la copil.

Atunci când s-a trezit din somnul de amiază și l-am găsit fără vlagă, ușor amețit, chiar confuz, refuzând să se uite la mine când îl strigam, mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Adormise mai îmbrăcat decât de obicei, dar tot nu era normal să fie așa.

Când l-am luat în brațe și capul i s-a lăsat între umeri știam că nu mă înșelasem. Copilul era cald. Nu mai era nici curios, nici vesel, nici flămând. Nimic nu părea să-i ridice moralul.

Era primul episod de febră neanunțată. Una e să merg la vaccin și apoi să mă aștept să îi crească puțin temperatura. Alta e să-l găsesc proaspăt trezit din somnul de zi cu febră. Unii copii se îmbolnăvesc înainte de vacanță. El se îmbolnăvește în/înainte de weekend.

Noaptea următoare a dormit iar pe mine, ca atunci când era bebeluș. Eu tot nu identificam cauzele febrei subite. M-am gândit că unul dintre canini stă să iasă, dar tot aveam îndoieli că asta ar fi cauza, din cauza informațiilor contradictorii citite pe subiect de-a lungul timpului. Așa că am întrebat medicul și mi-a spus că temperatura ridicată cauzată de erupția dinților de obicei nu depășește 38 de grade. La R. nu părea a fi nici măcar o răceală. Țînându-l pe mine mare parte a nopții mi-a fost ușor să îi monitorizez temperatura și simptomele.

Suntem bine. Cauza nu o știu nici acum, medicul a zis că orice ar fi fost e clar că se vindecă și nu avem de ce să ne îngrijorăm. Hidratarea este foarte importantă la bebeluși și la copiii mici.

El e iar activ. Eu îmi fac treaba prin casă, iar el crede că ne jucăm. Totul i se pare amuzant, chiar și o simplă împăturire a lenjeriei de pat.

Oricum mi-ar fi câteodată și oricât de greu aș face față în anumite situații, cel mai important este să-l știu bine, așa cum e el. Parcă mă mai întremez și eu când am un boost de energie lângă mine.

Leave a Reply