În ultimele zile m-am plimbat prin Anglia și am fost cu un pas mai aproape de Crăciun și de atmosfera lui magică, aceasta fiind sărbătoarea de peste an cea mai dragă mie.

E a doua carte a lui Catherine pe care o citesc și mi s-a părut la fel de plăcută ca prima, a cărei recenzie o găsiți aici.

Înainte să încep să citesc o altă carte vreau să vă las și vouă câteva impresii despre “Christmas at the Log Fire Cabin”, carte citită într-o perioadă ceva mai răcoroasă în Irlanda, lângă foc, cu lemnele pocnind în sobă. S-a potrivit de minune.


Personajul principal este Poppy Ainsworth, o femeie pasionată de arta culinară, angajată de mulți ani a unui hotel în funcția de ospătar. Ea este fiica unui chef de origine italiană, dar a fost crescută doar de mama ei într-un orășel din Anglia, fiind lipsită așadar de prezența tatălui pe care nu îl mai văzuse de la 12 ani (o singură dată în viața ei) și de la care se pare că a moștenit pasiunea pentru bucătărie.

Copilăria pe care a avut-o alături de tatăl ei vitreg, care nu a reușit niciodată să ajungă să o iubească, a lăsat urme adânci în sufletul ei și a făcut-o să nu aibă încredere în ea și în forțele proprii. A crezut mereu că nu e suficient de bună.

Aparent, relația pe care o are cu iubitul ei, Harrison, este una perfectă, ea simte că acesta o protejează și o susține în tot ceea ce face, fiind astfel cel care o determină să-și schimbe într-o oarecare măsură perspectiva asupra viitorului ei. Mai târziu descoperim un bărbat puțin egoist, care își dorește să fie în centrul relației, să fie el cel care se afirmă. Pasionat de matematică și probabilități, acesta le folosește inclusiv în relația cu iubita lui și pune capăt relației lor când începe o altă relație cu profesoara de dans în Spania.

Harrison are planuri de călătorie pentru a petrece sărbătorile cu mama lui. Poppy primește apelul din greșeală al lui Jed Turner, iar în mesajul vocal o invită pe Clemmy să petreacă sărbătorile alături de el. Îl sună pe Jed să îi spună că a format un alt număr, gândindu-se că cei doi își doresc să reia o relație din trecut și urmează întâmplări amuzante pe care vă las să le descoperiți și singuri.

Jed o roagă pe Poppy, care se recomandă ca chef ce intenționează să își deschidă propria afacere, să îi ajute în această perioadă deoarece nu are cine să le pregătească cina. Erin, prietena cea mai bună a lui Poppy, cea care o recomandase și pentru un alt eveniment, încheiat cu succes, o sfătuiește să preia contractul și se oferă să o ajute.

Pe durata zilelor de catering la cabană Poppy se îndrăgostește iremediabil de Jed, iar el nutrește aceleași sentimente pentru ea. Deși se simțea vinovată și credea că decizia de a se căsători cu Harrison e cea mai bună, în momentul în care acesta s-a despărțit de ea în fața tuturor celor aflați la cabană și-a dat seama că îl ridicase pe un piedestal și nu era de fapt ceea ce părea a fi.

Viața ei abia începe și e plină de surprize. Își dă seama de sentimentele puternice pe care le are pentru Jed, dar hotărăște să își acorde timp pentru a lăsa rănile relației trecute să se vindece. Uită complet de planurile ei când Jed apare înainte de artificiile de Anul Nou și dă o șansă relației cu acesta.

Mi-a plăcut că Jed era permanent lângă ea, să o ajute cu orice avea nevoie. Și m-a surprins plăcut că a făcut tot posibilul să-l găsească pe Alessandro, tatăl lui Poppy, și a reușit să îi îndeplinească acesteia dorința de a se reuni cu tatăl ei, persoana cu care petrecuse un singur și minunat Crăciun la un B&B aflat acum în paragină, în apropierea cabanei.

Eu chiar m-am relaxat citind această carte. Ce spui? Te-am făcut curios/curioasă?

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire printr-un like/share. E gratis! Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

0 0 vote
Article Rating
Categories: Rox citeşte

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mariam Oana
Mariam Oana
1 year ago

Pe mine clar m-ai făcut curioasă… Felicitări pentru recenzia minunată! <3

Emilia Oana
1 year ago

Sunt mare iubitoare a cartilor, dar nu am mai auzit de autoare. Am cautat-o, dar am vazut ca nu a fost inca tradusa la noi. Acum, in perioada Craciunului, caut carti cu aceasta tematica. Tocmai am terminat Poveste de Craciun de Dickens. Craciun Fericit!

Bratu Gabriela
1 year ago

Fiind si o carte de sezon, n-as zice nu, chit ca nu e neaparat genul meu de carte. Dar din cand in cand mai merge si acesta

Ioana Pavel
Ioana Pavel
1 year ago

Hmmm… Pare genul de carte care te captiveaza total! Cred ca mi-ar placea si mie sa o parcurg, dat fiind ca e plina de intamplari neprevazute si de intrigi.

Georgiana Sabina
1 year ago

M ai transpus intr o alta lume, deja imi imaginam tot ce ai scris.

Doina Racoti
1 year ago

Eu daca as fi in Anglia n-as sta in casa, sa citesc carti, as vizita fiecare coltisor.