Mamicie

Cele mai pline 400 de zile

Visul meu de a deveni mamă a fost multă vreme acolo. Chiar și când nu era momentul.

Când s-a întâmplat minunea nu-mi venea să cred. Cu fiecare lovitură în ficat eram tot mai aproape de momentul în care urma să ne întâlnim. Spațiul devenise atât de mic pentru el încât statul pe scaun devenise incomod pentru amândoi. Cu toate astea, a fost perioada perfectă, perioada mea preferată.

Aveam falsa impresie că atunci când îți dorești ceva atât de mult nimic nu-ți poate umbri fericirea când în sfârșit se întâmplă. Și totuși m-a atins și pe mine nemiloasa depresie postnatală. Am trecut cu bine peste ea, trebuia. M-a ajutat foarte mult să îl am pe R. aproape, cât mai mult. Să doarmă la mine în brațe, să îl alăptez, să îl privesc, să ne acomodăm cu noua viață. E un timp pe care trebuie să ți-l acorzi, e o relație care se construiește, chiar dacă timp de 9 luni ați fost nedespărțiți.

Zilele trec pe nesimțite. Schimbări sunt tot mai multe, se văd de la o zi la alta. Păstrez momentele frumoase ca pe cea mai de preț comoară.

Bebelușul care în urmă cu fix 400 de zile era mic și somnoros, căruia abia îi puteam vedea culoarea ochilor, care dormea pe spate și mult mai bine ca acum, se trezea și băga pumnii în guriță să-mi dea de înțeles că îi e foame este acum cel mai ocupat omuleț din casă.

Mereu are ceva de meșterit.

Iubește muzica și știe să-și seteze orga singur pe modul demo.

Știe să arate cu mâna obiectele de care e interesat și stilul lui mă face să râd de fiecare dată.

Cunoaște pisica și o arată oriunde o vede.

Adoră avocado, nu pot să mănânc fără el.

Pleacă de lângă mine când îl întreb ce a mai găsit de băgat în gură, știe că are locul lui de joacă unde nu îl deranjează nimeni.

A zis și „mama” într-un final, dar de câteva săptămâni pare că a uitat din nou.

Nu ne plictisim niciodată. Ne bucurăm de momentele petrecute împreună. ❤️

Eu sunt Roxana, îmi poți spune Rox. Sunt mama unui băiețel și sunt o fire destul de emotivă și câteodată prea perfecționistă. Cer mult de la mine și de la cei din jur. Pasionată de IT, de lectură și de filme, chiar și de jocuri pe calculator. Consider blogul casa mea virtuală. Bine ai poposit la mine! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *