Foloseam liftul săptămânal, la muncă, relaxată, fără să-mi fac scenarii în cap. Am nevoie să duc tot ce am la etaj înainte să încep ziua. Îl mai folosesc și cu alte ocazii în timpul zilei, când mă dor tălpile de la atâția pași. A existat odată o frică, care vrea cu orice preț să revină.

Când eram prin clasa a patra și am fost în vizită la spital la mama mea cu o colegă de clasă am rămas blocate în lift. Am sperat că am ajuns în dreptul vreunui etaj și putem coborî așa că am deschis ușile și n-am văzut altceva decât un zid de cărămidă. Nu pot uita nici frica pe care am simțit-o și nici glasul colegei mele care striga după ajutor. Eu cred că mă blocasem.

Nu mai știu cum am reușit să ieșim de acolo, dar s-a terminat cu bine și în scurt timp. De atunci nu suport spațiile mici. Și nu intru nici în peșteri. Am fost la peștera Ialomicioarei și după ce am mers câteva ore pe jos n-am mai vrut să intru. Deși mi-ar fi plăcut.


În ultima lună, în acest lift, mai modern, care-mi vorbește, m-am blocat de două ori. De două ori am auzit “lift out of order”.

Prima oară m-am cam speriat și am început să tremur, dar am încercat să mă gândesc ce opțiuni am. Alarma mă trimitea undeva unde suna ocupat. Și am apăsat butonul de deschidere uși. A funcționat și eram și unde trebuie. Am ieșit în viteză, încă îmi mai tremurau picioarele.

Duminică am pățit-o iar. Doar că de data asta nu s-au mai deschis ușile la apăsarea de buton. Și mă rugam să meargă să mă întorc de unde plecasem. A mers.

Ai spune că atrag aceste defecțiuni. Și ceilalți se uită ciudat, lor nu li s-a întâmplat. Prima oară le-am spus ce-am pățit, au zâmbit și au lipit afiș pe ușa liftului, că e defect. A doua oară nu m-am mai complicat, oricum numai eu rămân blocată.

Frica revine. Și parcă nu l-aș mai folosi. Îmi trimit produsele singure cu liftul și le aștept la etaj. Eu nu mai risc, că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Dar stau și mă întreb: ce mă fac dacă rămân ele blocate? Altele n-am!😄


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments