Iritatia de scutec era ceva banal și destul de neplăcut în capul meu. Deși nu citisem și nu căutasem niciodată nimic despre ea, nu ne confruntasem cu ea până acum. Și tot aveam impresia că e cea mai frecventă la cei mai mici, iar noi suntem deja avansați și nu ne mai atinge. Până într-o seară…

N-am crezut că ne putem bate capul cu iritația de scutec în stadiul acesta. Nu eram deloc informată, cremă am mai folosit. Am încercat să previn. Dar acum câteva seri a scăpat de sub control.

Citisem întâmplător pe un forum că o mămică s-a confruntat cu o iritație urâtă și totul părea să indice că e din cauza erupției dentare. Mă bucuram să văd că pe noi nu ne afectează, mai ales că lui R i-a apărut primul dinte foarte devreme, la doar 5 luni.

După reacțiile la vaccinul de 1 an, cărora le-am urmărit evoluția ca să mă asigur că e în regulă, mai știam doar de două masele care încearcă să iasă. Și ca orice mamă-detectiv m-am apucat să sap după posibile cauze care nu l-ar lăsa să doarmă în miez de noapte. Nimic n-a funcționat.

Abia în ziua următoare am citit mai multe despre această iritație. Găsisem undeva că poate fi frecventă până la vârsta de 2 ani și cele mai multe cazuri se întâlnesc între 9 și 12 luni. Că poate fi provocată de un aliment nou introdus sau de o nouă marcă de scutece.

A mâncat cu poftă portocală. Și când mi-am adus aminte am bănuit-o. Nu sunt încă sigură, aștept să scăpăm complet de ea. Și abia apoi mai încercăm și urmărim posibile efecte.

Cu intervenție rapidă se poate vindeca destul de repede. Am observat îmbunătățiri după numai o noapte. Îi plac foarte mult fructele, citrice nu i-am dat până la un an. De aceea mă gândesc că poate fi din cauza portocalei.

0 0 vote
Article Rating
Categories: Mămicie

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea D.
Andreea D.
1 year ago

Mai mult ca sigur din cauza portocalei…am patit si noi..destul se urat..plangea mult ca il durea. Are un ponei gonflabil pe care se mai urca si atunci efectiv plangea in timp ce se dadea pe el. Din fericire sudocrem face pt noi minuni…Bephanten e apa de ploaie. Am vazut mamici care ungeau bebelusul preventiv cu bephanten…nu am inteles de ce. Nu mi-ar place mie senzatia..de ce ii sa ii fac asta lui? Nu am folosit decat cand era necesar.

La cat mai putine iritatii.