Mamicie

Ceva nou pentru noi: iritația de scutec

Iritatia de scutec era ceva banal și destul de neplăcut în capul meu. Deși nu citisem și nu căutasem niciodată nimic despre ea, nu ne confruntasem cu ea până acum. Și tot aveam impresia că e cea mai frecventă la cei mai mici, iar noi suntem deja avansați și nu ne mai atinge. Până într-o seară…

N-am crezut că ne putem bate capul cu iritația de scutec în stadiul acesta. Nu eram deloc informată, cremă am mai folosit. Am încercat să previn. Dar acum câteva seri a scăpat de sub control.

Citisem întâmplător pe un forum că o mămică s-a confruntat cu o iritație urâtă și totul părea să indice că e din cauza erupției dentare. Mă bucuram să văd că pe noi nu ne afectează, mai ales că lui R i-a apărut primul dinte foarte devreme, la doar 5 luni.

După reacțiile la vaccinul de 1 an, cărora le-am urmărit evoluția ca să mă asigur că e în regulă, mai știam doar de două masele care încearcă să iasă. Și ca orice mamă-detectiv m-am apucat să sap după posibile cauze care nu l-ar lăsa să doarmă în miez de noapte. Nimic n-a funcționat.

Abia în ziua următoare am citit mai multe despre această iritație. Găsisem undeva că poate fi frecventă până la vârsta de 2 ani și cele mai multe cazuri se întâlnesc între 9 și 12 luni. Că poate fi provocată de un aliment nou introdus sau de o nouă marcă de scutece.

A mâncat cu poftă portocală. Și când mi-am adus aminte am bănuit-o. Nu sunt încă sigură, aștept să scăpăm complet de ea. Și abia apoi mai încercăm și urmărim posibile efecte.

Cu intervenție rapidă se poate vindeca destul de repede. Am observat îmbunătățiri după numai o noapte. Îi plac foarte mult fructele, citrice nu i-am dat până la un an. De aceea mă gândesc că poate fi din cauza portocalei.

Bună! Mă bucur că eşti aici. Eu sunt Rox şi locuiesc împreună cu familia în Irlanda. Sper că ai găsit ce căutai! ;)

Niciun comentariu

  • Andreea D.

    Mai mult ca sigur din cauza portocalei…am patit si noi..destul se urat..plangea mult ca il durea. Are un ponei gonflabil pe care se mai urca si atunci efectiv plangea in timp ce se dadea pe el. Din fericire sudocrem face pt noi minuni…Bephanten e apa de ploaie. Am vazut mamici care ungeau bebelusul preventiv cu bephanten…nu am inteles de ce. Nu mi-ar place mie senzatia..de ce ii sa ii fac asta lui? Nu am folosit decat cand era necesar.

    La cat mai putine iritatii.

    • Rox

      Mulțumim, Andreea! Sudocrem folosim și noi, am primit în pachetele promoționale cu produse pentru nou-născuți. Nu am niciun motiv să caut alt produs, face treabă bună. De n-ar fi fost portocala… 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *